Rukomet

Mađarice bez pobjede protiv Rusije, uvjerljivi start Španjolske, Norveške i Danske

Branimir Korać • ponedjeljak, 08.12.2014.
Mađarice bez pobjede protiv Rusije, uvjerljivi start Španjolske, Norveške i Danske
Foto: EPA

Prvi susreti na Europskom prvenstvu rukometašica održani su u Mađarskoj gdje su odrađeni susreti prvog kola u skupinama A i B. U ponedjeljak kreću ostale skupine koje se odigravaju u Varaždinu i u Osijeku...

Uvjerljiva Španjolska, Rusija izvukla bod protiv domaćina

Španjolska - Poljska 29:22

U prvom susretu skupine A u Györu, Španjolke su lakoćom svladale Poljsku s 29:22. Nezaustavljiva Carmen Dolores Martín Berenguer predvodila Španjolsku s devet pogodaka uz samo jedan promašaj iz igre.

Španjolke su potvrdile status favoritkinja i nakon što su sredinom prvog poluvremena preuzele vodstvo, nisu više ispuštale prednost. Serijom 4:0 otišle su na 10:7, na odmoru su imale također tri gola prednosti da bi u ranoj fazi drugog poluvremena prednost povećale na plus pet u riješile pitanje pobjednika.

"Nisam očekivala da ću postići devet golova, ali mi je drago da sam pomogla ekipi. Mnoge stvari funkcionirale su kako sam željela i bila sam vrlo samouvjerena još uoči puta u Mađarsku. Ovo je tek početak, moramo zadržati koncentraciju i ovu razinu i ubuduće", rekla je Martin koja je imala realizaciju 9/10.

Uz Martin, uspješne su bile s po pet golova i Marta Mangue i Nerea Pena dok je Silvia Navarro imala 13 obrana. Kod Poljakinja Karolina Kudlacz upisala je šest golova.

Mađarska - Rusija 29:29

Mađarice su razočarale svoje navijače u prvom nastupu u skupini remiziravši s Rusijom 29:29. Imala je Mađarska pobjedu u rukama, vodila je manje od minutu i pol dva razlike, ali Zita Sluczanski se prometnula u tragičarku.

Prvo je izgubila loptu koju je Anna Sen iz kontre poslala u mrežu, zatim je promašila šut 40 sekundi prije kraja nakon čega je Jana Uskova deset sekundi prije kraja poravnala da bi i posljednji pokušaj na susretu bio njezin, no završio je u bloku.

"Bile smo spremne za pobjedu, ali na kraju niti remi nije loš. Pred nama je još puno važnih mečeva, imamo dovoljno vremena za ispraviti pogreške i za pokazati koliko vrijedimo", rekla je Krisztina Tricsuk.

Ona je ujedno i bila prvi strijelac Mađarske sa šest golova i to svih sa sedam metara dok je kod Rusije Daria Dmitrieva postigla sedam pogodaka.

Uvjerljive Skandinavke

Norveška - Rumunjska 27:19

Norvežanke su u Debrecenu bile uspješne protiv Rumunjske koju su svladale s visokih 27:19. Sve je bilo riješeno već u prvom poluvremenu koje je otišlo na stranu Norvežanki sa 16:8.

Rumunjska nije imala potporu vratarki, imale su tek 25 posto obrana dok su na drugoj strani Kari Aalvik Grimsbo (12) i Silje Margaretha Solberg (sedam obrana) bile na gotovo 50 posto.

"Od početka smo bili koncentrirani i glavom potpuno u utakmici, cijela ekipa bila je usredotočena na ono što treba raditi. Puno smo radili na obrani uoči Prvenstva, a u ovom susretu obrana je bila na najvišoj razini. Napad je bio smiren i uzimali smo dovoljno vremena za odigravanje uigranih akcija. U zadnjih 15 minuta došlo je do malog pada, ali to je očekivano. Prvih 15 minuta susreta možda je naše najbolje izdanje u ovom sastavu", rekao je norveški izbornik Thorir Hergeirsson.

S pet pogodaka kod Norveške se istaknula Stine Bredal Oftedal, a kod Rumunjske sedam golova, ali uz deset promašaja upisala je Cristina Neagu.

Danska - Ukrajina 32:23

Neizvjesnosti nije bilo niti u susretu Dankinja i Ukrajinki koji je okončan visokim slavljem Danske 32:23.Uspavani početak pa hvatanje radne temperature i ostavljanje Ukrajine daleko iza sebe.

Što je meč više odmicao, tako je prednost Danske rasla, a Ukrajinke su sve više tonule. U drugom poluvremenu rastrčane Skandinavke na kraju su potpuno pobjegle i glatko slavile.

"U prvom poluvremenu nismo se najbolje osjećale, znale smo da smo dosta bolje, ali i da nam treba vremena da uhvatimo pravi ritam. Od početka drugog dijela bile smo puno bolje i vidjeli ste djelić naših mogućnosti. Još uvijek nismo na 100 posto kao u Zlatnoj ligi", rekla je Kristina Kristiansen.

Osam pogodaka kod Danske postigla je Ann Grete Norgaard, a Sandra Toft upisala je 13 obrana dok je najbolja Ukrajinka bila Viktorija Borščenko sa sedam golova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!