Rukomet

Hrvatska kapetanica Tatari: "Ako ćemo ikad nešto napraviti, to je sada. Bila bih presretna otići s medaljom"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 08.12.2014.
Hrvatska kapetanica Tatari: "Ako ćemo ikad nešto napraviti, to je sada. Bila bih presretna otići s medaljom"
Foto: Davor Sajko

Hrvatske rukometašice u ponedjeljak imaju premijerni nastup na Europskom prvenstvu. U Varaždinu dočekuju Šveđanke, a motiva ne nedostaje.

Hrvatska i Mađarska domaćini su europske smotre rukometašica, koja je počela u nedjelju susretima u mađarskim skupinama A i B, dok će Canjugine izabranice svoj prvi nastup odraditi protiv Švedske u Varaždinu.

"Zdrave smo, spremne, za razliku od mnogih ekipa u punoj postavi. Igramo kod kuće i pomogne li nam publika, uvjerena sam da možemo izboriti prolaz u polufinale i ulazak u borbu za odličja. Puno smo toga prošle, jako smo iskusna ekipa koja dugo igra skupa i sve je kako se samo poželjeti može", sažela je kapetanica Hrvatske Miranda Tatari.

Reprezentativke jedva čekaju početak natjecanja, umora nema, a dodatno samopouzdanje donijela je i prijateljska pobjeda nad vlasnikom europskog naslova, Crnom Gorom.

"Imam jako dobar osjećaj. Ako ćemo ikad nešto napraviti, onda je to sada. Gotovo da nemamo slabu točku, dobro igramo u obrani, vratarke se čude. Vjerujem u veliku stvar", rekla je za SN.

"Svaka je akcija bila posebna priča, posebna radost, no, moguće je da je došlo i moje vrijeme. Bila bih presretna kad bih otišla s medaljom oko vrata. To će mi dati poseban motiv, i meni i još nekim curama", dodala je Tatari.

U drugom susretu hrvatske skupine sastaju se Njemačka i Nizozemska, dok u osječkoj skupini igraju Francuska i Slovačka te Srbija i Crna Gora.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • w.potter08.12.2014. u 21:32
    na znam čime je ona zaslužla da bude kapetanica i okarakterizirana kao jedna od nositeljica igre. Pola tehničkih grešaka je njenih. Dala je jdan gol, a u obrani ništa... Uz to Šveđanke daleko agresivnije, sve idu na glavu, a kod naših jedino Ježić i Milanvoić Litre igraju sa srcem... Ostale bez... [više na forumu]
    w.potter