Zimski sportovi

Video: Oilersi zaustavili niz od jedanaest poraza

Željka Jurkas • ponedjeljak, 08.12.2014.
Video: Oilersi zaustavili niz od jedanaest poraza

Četiri susreta odigrana su u nedjelju u NHL-u. Dva su otišla u produžetak, dvije pobjede su pripale domaćinima, a dvije gostima...

Možda najzanimljiviji susret nedjelje odigran je u MTS centru u Winnipegu. Vodstva su se izmjenjivala, a obje momčadi su dvaput realizirale igru s igračem više. Ducksi su prvi uzeli vodstvo, no ono je trajalo svega tri minute; da bi se gotovo ista situacija na drugoj strani ponovila početkom druge trećine. Jetsi su preuzeli vodstvo, Ducksi izjednačili i ubrzo poveli. Zadnje vodstvo preko gola Ryana Keslera trajalo je do pet minuta prije isteka vremena kada Jacob Trouba pogađa mrežu četvrti puta ove sezone. Produžetak nije dugo trajao. Kyle Palmieri iz velikog kuta puca preko ramena Ondreja Paveleca na treću asistenciju susreta Ryana Getzlafa, a Ducksi ponovno preuzimaju čelo lige.

Wingsi su nakon teško izborene pobjede u susretu s Rangersima došli u Raleigh i izgledali puno svježije od očekivanog. Gosti su kontrolirali igru te s golom i dvije asistencije Pavela Dacjuka na golovima Tomaša Tatara lako došli do vodstva. Petr Mrazek bio je odličan na vratima s 34 obrane, a najopasnija (i gotovo stalna) prijetnja u zoni Wingsa bio je Jeff Skinner. Na kraju je jedini pogodak Canesa pripao Jayu McClementu, njegov prvi sezone, odbijanjem udarca s plave.

Vancouver je odlično počeo, ali domaćini su u istom tonu završili susret u Ottawi. Bolju igru u prvoj trećini iskoristili su za vodstvo od dva gola, a još jedan su dodali početkom druge. I nakon toga utakmica s nekoliko isključenja u nizu okreće smjer i domaćini zabijaju tri pogotka u osam minuta. Izjednačena zadnja trećina odvodi susret u produžetak u kojem Mika Zibanejad, dvostruki strijelac, ostavlja pak za Erika Karlssona i on svojim sedmim golom sezone rješava susret.

Gotovo mjesec dana i dvanaest utakmica trebalo je Edmonton Oilersima da nađu način kako doći do pobjede. Na kraju se sve, kako to obično svi treneri i igrači vole naglašavati prilikom poraza, svelo na jednostavnost poteza, borbu za pak i koncentraciju svih šezdeset minuta. I malo sreće. Pobjednički gol Davida Perrona došao je odbijanjem od braniča Sharksa Brendena Dillona, a ovo je ujedno i prva pobjeda Oilersa protiv momčadi zapadne konferencije ove sezone.

NHL

Winnipeg Jets – Anaheim Ducks 3:4 OT (0-1 PPG Bourque, 1-1 Byfuglien; 2-1 PPG Ladd, 2-2 Silfverberg, 2-3 PPG Kesler; 3-3 Trouba; 3-4 Palmieri)

Carolina Hurricanes – Detroit Red Wings 1:3 (0-1 Dacjuk, 0-2 tatar; 0-3 Tatar, 1-3 McClement;)

Ottawa Senators – Vancouver Canucks 4:3 OT (0-1 Vrbata, 0-2 Bieksa; 0-3 Richardson, 1-3 PPG Legwand, 2-3 Zibanejad, 3-3 Zibanejad;; 4-3 Karlsson)

Edmonton Oilers – San Jose Sharks 2:1 (; 1-0 Jakupov, 1-1 McGinn; 2-1 Perron)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!