Zimski sportovi

Video: Bluesi na čelu Centrala, Pensi pali u MSG-u

Željka Jurkas • utorak, 09.12.2014.
Video: Bluesi na čelu Centrala, Pensi pali u MSG-u

Tri susreta odigrana su u ponedjeljak navečer u NHL-u, a jedan je otišao u produžetak. Devilsi su imali puno razloga za slavlje, kao i Bluesi sa svojim novim vratarom, a Rangersi su spasili drugi bod u produžetku...

Jedina gostujuća pobjeda došla je u Raleighu gdje su Devilsi proslavili nove uspjehe Jaromira Jagra. U svojem 1500. NHL susretu zabio je 710. gol (sedam iza Phila Esposita koji je na petom mjestu igrača s najviše pogodaka svih vremena) i upisao asistenciju na pobjednički gol koja ga je stavila na peto mjesto igrača s najviše bodova svih vremena. Cory Schneider odradio je ogroman dio posla zaustavivši nalete Canesa koji su izgubili početno vodstvo i u 60 minuta uputili 40 udaraca prema vratima, više nego duplo od pokušaja gostiju (16). Hurricanesima je ovo deseti poraz u zadnjih 13 susreta.

Martin Brodeur zabilježio je svoju prvu domaću pobjedu u novom dresu, a 690. karijere, u sinoćnjem susretu protiv Florida Panthersa. Zaustavio je 34 udarca na gol u teškoj utakmici u kojoj je četvrta linija pokazala da može povući kad treba. Pobjednički gol djelo je Barreta Jackmana i Chrisa Portera koji je skrenuo udarac s plave. Panthersi su parirali cijeli susret te došli do izjednačenja pet minuta prije isteka vremena petim golom sezone Aarona Ekblada. No, Bluesi nisu propustili priliku i preuzeli su vodeće mjesto divizije Central.

Treći susret Rangersa i Penguinsa ove sezone odlučen je u produžetku. Nakon vrtuljka tijekom susreta u kojem su domaćini vodili u većem dijelu, ali na kraju ponovno dozvolili povratak drugoj momčadi, Henrik Lundqvist obranio je 32 udarca, a Marc-Andre Fleury 25. Ozlijeđeni Penguinsi držali su se u igri te unatoč dva gola manjka nisu odustajali te konačno slomili Rangerse s dva gola unutar 24 sekunde pred sam istek vremena. No, bio je to ujedno i maksimalni napor koji su uspjeli postići. Kevin Klein, koji je zaradio 13 šavova na kraju prve trećine, postao je heroj golom u četvrtoj minuti produžetka.

NHL

New York Rangers – Pittsburgh Penguins 4:3 OT (0-1 Spaling; 1-1 Miller, 2-1 Nash; 3-1 Hayes, 3-2 Malkin, 3-3 Downie; 4-3 Klein)

Carolina Hurricanes – New Jersey Devils 1:2 (; 1-0 Faulk, 1-1 Jagr, 1-2 PPG Henrique;)

St. Louis Blues – Florida Panthers 4:2 (1-0 Lapierre, 2-0 Cole; 2-1 Bjugstad; 2-2 Ekblad, 3-2 Porter, 4-2 EN Stastny)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!