Nogomet

Simeone oduševljen: "Juventus je imao igrača manje, Mandžukić nije dao Pirlu disati"

Borna Rupnik • srijeda, 10.12.2014.
Simeone oduševljen: "Juventus je imao igrača manje, Mandžukić nije dao Pirlu disati"
Foto: EPA

Atletico Madrid odigrao je 0:0 u Torinu, a tim su rezultatom mogli biti zadovoljni i jedni i drugi, dok je Diego Simeone ponovno istaknuo važnu ulogu hrvatskog napadača.

Španjolski je prvak već u petom kolu Lige prvaka osigurao prolaz u osminu finala, dok je talijanskom prvaku Juventusu to pošlo za rukom u završnih 90 minuta, zahvaljujući osvojenom bodu protiv Marija Mandžukića i njegovih suigrača.

"Jako je važno što smo prošli u drugi krug drugu godinu zaredom i što ćemo biti nositelji u ždrijebu. U prvom je poluvremenu šansi bilo na obje strane, a u drugom smo zatvorili utakmicu i čekali priliku iz protunapada", sažeo je Atleticov trener Diego Simeone.

"Igrali smo protiv jakog suparnika, koji nas je mogao svladati u Madridu, ali izrazito sam sretan ponašanjem svojih igrača. Juventus je imao igrača manje, s obzirom na to kako je Mario Mandžukić zatvorio Andreu Pirla i nije mu dao disati. Oduševljen sam i Kokeom", naglasio je Argentinac.

Trener Stare dame, Massimiliano Allegri, svjestan je da Juventus nije među prvim kandidatima za naslov prvaka Europe, no kaže da zasad ostvaruje zacrtane ciljeve.

"Ovo je bio prvi cilj sezone, ući u osminu finala. Nije bilo lako, a bilo bi jako bolno da smo ispali. Real, Bayern, Barcelona i Chelsea u posebnoj su kategoriji, a ja nisam htio pokvariti svoj niz - s Milanom sam prošao u drugi krug četiri godine zaredom. Uzrujalo bi me da sada nisam uspio, a u budućnosti ćemo igrati s manjim teretom na leđima", rekao je Talijan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Hrvoje199010.12.2014. u 15:54
    Mandžukić svojin stilon igre definitivno udara nove kriterije i "mjere" za tip napadača. Ko šta je Barcelona uvela lažnu devetku, tako i on s ovin svojin načinon postavlja nove neke standarde u igri.
    Hrvoje1990