Nogomet

Rodgers: "Dobra škola, nema isprika", Gerrard: "Bolje nismo ni zaslužili"

Borna Rupnik • srijeda, 10.12.2014.
Rodgers: "Dobra škola, nema isprika", Gerrard: "Bolje nismo ni zaslužili"
Foto: EPA

Liverpool je za prolazak u osminu finala Lige prvaka trebao pobjedu nad Baselom, no Švicarci su bili tvrd orah te su s remijem napustili Anfield uzdignutih ruku.

"Očito je da smo razočarani", rekao je trener Redsa Brendan Rodgers nakon odigranih 1:1 sa švicarskim Baselom na domaćem terenu. Liverpool je tako ostao na trećem mjestu u skupini Lige prvaka i na proljeće će se natjecati u Europskoj ligi.

Ne živi se na staroj slavi, dodao je Rodgers: "Prošla je sezona bila prelijepa, ali to ne znači da imamo pravo na drugi krug Lige prvaka. Nismo bili dovoljno dobri, što će nam biti dobra škola. Nadam se da nećemo opet čekati pet godina na novi plasman u Ligu prvaka".

"Isključenje Markovića otežalo nam je posao, ali igrači su se držali svog cilja, u zadnjih smo pola sata bili izvrsni. Ipak, nema isprika i ne smijemo se žaliti. Moramo prihvatiti ovaj udarac i nadati se da ćemo biti bolji u Europskoj ligi", zaključio je.

Kapetan Liverpoola Steven Gerrard izjednačio je iz slobodnog udarca u 81. minuti, što je omogućilo potjeru za toliko željenom pobjedom u samoj završnici dvoboja.

"Vremena je bilo sve manje, no bar smo dobili malo nade", prokomentirao je engleski veteran.

"Prvo poluvrijeme nije bilo dobro, morali smo pokazati neku borbu. No, mislim da bolje nismo ni zaslužili, bili smo loši u Švicarskoj i dopustili glup gol Ludogorecu. Moramo zabijati više", kaže Gerrard.

Napadač Basela Marco Streller posebno je ponosan na izdanje svoje momčad u prvih 45 minuta.

"To je bilo možda i najbolje gostujuće poluvrijeme Basela koje sam ikada vidio. Bili smo samopouzdani, a ide nam u Engleskoj. Pamtit ćemo ovo zauvijek, a u osmini finala bih volio neku njemačku momčad. Nama Švicarcima, pogotovo onima koji su blizu Njemačkoj, san je pobijediti ih u Ligi prvaka", izjavio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • :))10.12.2014. u 21:55
    A kako ce plakati ako izvuku Bayern
    :))