Zimski sportovi

Video: Prvi shutout Buffala, Hawksima sedma pobjeda u nizu

Željka Jurkas • srijeda, 10.12.2014.
Video: Prvi shutout Buffala, Hawksima sedma pobjeda u nizu

Mnoštvo golova i velikih vratarskih duela obilježili su deset susreta NHL-a u noći s utorka na srijedu. Dva susreta trebala su više od regularnog dijela, dvojica vratara zaključala su svoja vrata, Sharksi su uzvratili Oilersima za poraz, Jetsi (pre)lako svladali Starse, Wild napravio pravi preokret, Habsi izvukli pobjedu, kao i Leafsi, a Capsi i Boltsi napravili pravi show...

Blackhawksi nisu odigrali na razini koju su pokazali u zadnjih šest susreta, no i s lošijom igrom i odlično raspoloženim protivničkim vratarom (koji je imao svoj debi u NHL-u), pronašli su način za doći do sedme pobjede u nizu. Keith Kinkaid imao je puno posla s 39 udaraca upućenih prema njegovim vratima, no na kraju su se kazneni udarci, točnije pokušaji Jonathana Toewsa i Patricka Kanea pokazali kao kap previše. Devilsi su dvaput dolazili u minimalno vodstvo koje nisu uspjeli održati, a Scott Darling pročitao je oba pokušaja domaćina u shootoutu. Drugi susret koji nije završen u regularnom dijelu odigran je u Nationwide areni u Columbusu. Brayden Schenn dvaput je vraćao goste u susret, a zadnji puta u zadnjoj minuti susreta. No čak i tako kasni izjednačujući gol nije obeshrabrio domaćine te su u drugoj minuti produžetka, prvi golom Kevina Connautona uzeli drugi bod. Flyersi su tako ostali na korak iznad Jacketsa na ljestvici divizije Metropolitan, s bodom više, ali u većem gubitničkom nizu. Lumbusu je ovo četvrta pobjeda u nizu (i isto toliko iz zadnjih deset susreta), dok je Philadelphia u zadnjih deset susreta upisala osam poraza.

Leafsi su upisali teško izborena nova dva boda za završetak niza utakmica u Air Canada centru. Iako rezultat sugerira da su do pobjede došli lako, Calgary ih je itekako držao na oprezu i da nije bilo odlično raspoloženog Jonathana Berniera (.970%sv) na vratima, pitanje da li bi rezultat završio u njihovu korist. Gosti su početkom zadnje trećine došli na gol razlike, no Bernier više od jedne pogreške nije dopustio, a u zadnje dvije minute domaćini su ubacili pak u praznu mrežu još dvaput. Teško izborena pobjeda bila je i ona u Bell centru u Montrealu. Nakon emocionalnog početka Habsi su došli do vodstva u drugoj trećini, no ono nije dugo trajalo. Derek Dorsett kaznio je grešku na powerplayju, a za pobjedu domaćini će čekati gotovo do samoga kraja kada Tomaš Plekanec odlučuje susret.

Kingsi su krenuli na turneju pet gostujućih utakmica i u Buffalu održali tradiciju poraza od 2003. Unatoč više od dvostrukog broja udaraca prema vratima Jhonasa Enrotha (34) nego što su domaćini uputili prema Jonathanu Quicku (16), jedini pogodak večeri stigao je u igri s igračem više koju je iskoristio Tyler Ennis za svoj osmi pogodak sezone. Ovo je prvi shutout Sabresa ove sezone i njihova sedma pobjeda u zadnjih deset susreta, no i dalje se nalaze na posljednjem mjestu divizije Atlantic.

Predatorsi i Avalanche susreli su se u Denveru u izjednačenoj utakmici u kojoj su obje momčadi imale poteškoća s realizacijom. Calvin Pickard (.971%sv) odradio je ogroman dio posla da osigura svojoj momčadi priliku za povratak i pobjedu u utakmici, no pogodak Filipa Forsberga u trećoj minuti susreta ostao je ključan. Pekka Rinne zaradio je svoj treći shutout s 26 obrana od kojih je svega par bilo ozbiljnih pokušaja. Gosti su dodali još dva pogotka u praznu mrežu u zadnje dvije minute susreta. Borna Rendulić debitirao je u NHL-u sa 7:47 minuta na ledu i jednim udarcem prema vratima.

Minnesota Wild je odigrala jednu od najgorih prvih trećina, ali nakon toga napravila povijesni uspjeh, prema Elias Sports Bureau, pobijedivši u susretu u kojem su zaostajali tri pogotka. Nešto boljom drugom, a odličnom zadnjom trećinom domaćini su preokrenuli rezultat i unutar tri i pol minute od uvjerljivog poraza stigli do pobjede nad Islandersima. Jetsi su nametnuli tempo i brzinu zabijanja golova koju su Starsi mogli tek djelomično pratiti. S tri neodgovorena gola u drugom dijelu druge trećine odvojili su se od domaćina, a u zadnjoj preuzeli dovoljnu kontrolu nad igrom da pobjeda u niti jednom trenu nije dolazila u pitanje.

Dva dana nakon susreta koji je zaustavio veliki niz poraza Oilersa, Sharksi su uzvratili istom mjerom. Joe Pavelski zabio je dva gola, Barclay Goodrow svoj prvi u NHL-u, a Alex Stalock zaustavio je 25 pokušaja, od čega sve u zadnje dvije trećine. Gosti su držali korak u prvoj trećini s dva gola u četiri minute za izjednačenje vodstva domaćina, no u preostale dvije nisu se uspjeli snaći i kontrolirati pak.

Izrazito zabavna i dinamična utakmica odigrana je u Amalie areni u Tampi. Prilike na obje strane nisu nedostajale, vratari su bili zauzeti, Steven Stamkos dostigao je broj od 250 NHL golova, a Capitalsi su jakim i brzim startom odredili ton utakmici.

NHL

New Jersey Devils – Chicago Blackhawks 2:3 SO (1-0 Tootoo; 1-1 Bickell; 2-1 Gionta, 2-2 Keith;; 2-3 Kane)

Columbus Blue Jackets – Philadelphia Flyers 3:2 OT (1-0 PPG Jenner, 1-1 PPG B. Schenn; 2-1 PPG Hartnell; 2-2 B. Schenn; 3-2 Connauton)

Buffalo Sabres – Los Angeles Kings 1:0 (;; 1-0 PPG Ennis)

Toronto Maple Leafs – Calgary Flames 4:1 (1-0 Holland; 2-0 PPG van Riemsdyk; 2-1 PPG Granlund, 3-1 EN Kessel, 4-1 EN Santorelli)

Montreal Canadiens – Vancouver Canucks 3:1 (; 1-0 Gallagher, 1-1 SHG Dorsett; 2-1 Plekanec, 3-1 EN Pacioretty)

Tampa Bay Lightning – Washington Capitals 3:5 (0-1 Ovečkin, 1-1 Boyle, 1-2 PPG Niskanen; 2-2 Stamkos, 2-3 Laich; 2-4 Brouwer, 3-4 Filppula, 3-5 EN Ovečkin)

Minnesota Wild – New York Islanders 5:4 (0-1 Grabner, 0-2 PPG Nelson, 0-3 Martin; 1-3 PPG Pominville, 1-4 Bailey; 2-4 Koivu, 3-4 Haula, 4-4 Vanek, 5-4 Niederreiter)

Dallas Stars – Winnipeg Jets 2:5 (0-1 PPG Perreault, 1-1 PPG Seguin, 1-2 Wheeler; 2-2 Roussel, 2-3 Lowry, 2-4 Lowry, 2-5 SHG Frolik;)

Colorado Avalanche – Nashville Predators 0:3 (0-1 Forsberg;; 0-2 EN Bourque, 0-3 EN Neal)

San Jose Sharks – Edmonton Oilers 5:2 (1-0 Pavelski, 2-0 Goodrow, 2-1 Eberle, 2-2 Perron; 3-2 Couture, 4-2 PPG Pavelski; 5-2 Burns)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!