Rukomet

Hrvatska se ispričava, izbornik Canjuga: "Totalni neuspjeh. Povući ćemo radikalne mjere, počevši od mene"

Borna Rupnik • četvrtak, 11.12.2014.
Hrvatska se ispričava, izbornik Canjuga: "Totalni neuspjeh. Povući ćemo radikalne mjere, počevši od mene"
Foto: FaH

Porazom od Njemačke, hrvatske su se reprezentativke oprostile od nastupa u drugom krugu Europskog prvenstva. Razočaranje je veliko.

Ni druga utakmica europske smotre u Varaždinu nije bila sretna za hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju. Nakon uvodnog poraza od Švedske, izabranice Vladimira Canjuge pale su i pred Njemačkom (24:26).

Iako je željela plasman u polufinale i borbu za medalje, Hrvatska tako neće nastupiti ni u drugom krugu natjecanja koji se igra u Zagrebu.

"Od priželjkivanog polufinala mi već nakon druge utakmice završavamo natjecanje, što je totalni neuspjeh", sažeo je za HRT izbornik Canjuga.

"Tako je to u sportu. No, ovo je vjerojatno i realnost našeg ženskog rukometa. Odradit ćemo tu posljednju utakmicu, a nakon toga povući radikalne mjere, počevši od mene", najavio je izbornik.

Naposljetku je uputio ispriku u ime cijelog hrvatskog tabora.

"Stvarno mi je žao što nećemo ići u Zagreb u drugi krug, što smo razočarali. Isprika zbog toga od mene, mojeg stožera i svih djevojaka", kaže.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.12.2014. u 10:25
    I da smo igrali s kadetkinjama isto ili bolje bi završili ovo stvarno nema smisla. A bome i canjugi zamjerim jer se nije muški postavio i nije imao m_ _ a.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.12.2014. u 10:23
    90% tih umišljenih cura u ekipi treba potjerati!! Neki klinac se bahate, ne daju si ništa reći, sve znaju i samo se nešto štede. Jedino od igračica je stroj i očito veliki šljaker i radnik Ježička, ta je primjer pristupa, fokusiranja i predanog rada.
    Obrisan korisnik
  • mb30011.12.2014. u 16:04
    Ali tebi
    mb300
  • sportoz11.12.2014. u 14:25
    Da danas igramo prijateljsku protiv te iste Njemačke (ili Švedske, svejedno), siguran sam da bi dobili minimalno 5 razlike. Novi izbornik u svoj stožer najprije treba uzeti kvalitetnog psihologa, a čini mi se da ni psihijatar ne bi škodio...
    sportoz
  • seronya11.12.2014. u 13:59
    pošeno, nije ispunio očekivanja i odlazi.. da barem onaj bošković pročita ovaj tekst
    seronya