Nogomet

Mourinho sanja trijumf: "U ovom oceanu ima morskih pasa. Sada počinje prava Liga prvaka"

Borna Rupnik • četvrtak, 11.12.2014.
Mourinho sanja trijumf: "U ovom oceanu ima morskih pasa. Sada počinje prava Liga prvaka"
Foto: EPA

Chelsea je grupnu fazu Lige prvaka zaključio s četiri pobjede, a Jose Mourinho već razmišlja o ždrijebu osmine finala koji je na rasporedu u ponedjeljak.

Zahvaljujući osvajanju prvog mjesta u svojoj skupini, Chelsea će u drugom krugu elitnog europskog natjecanja zaigrati protiv jedne drugoplasirane momčadi, a ždrijeb Joseu Mourinhu i njegovim igračima može donijeti Juventus, PSG, Basel, Bayer Leverkusen ili Šahtar.

"Nikoga se ne bojimo, no znamo da ima jakih momčadi u ovom natjecanju. Prošle smo sezone bili blizu, ali momčad nije igrala na ovako visokoj razini. Sada sanjamo o konačnom uspjehu, no moramo se čuvati morskih pasa. Naime, u ovom oceanu ima ih nekoliko", slikovito se izrazio The Special One.

"Svidjelo mi se plivati s njima, učinio sam to jednom u Francuskoj Polineziji. Nisam htio ići, ali su me žena i djeca nagovorili", otkrio je.

Chelsea je u posljednjem, šestom kolu svladao Sporting iz Lisabona 3:1, a u skupini je postigao ukupno 17 pogodaka.

"Sada počinje prava Liga prvaka. Nitko od velikih momčadi nije ispao, osim možda Liverpoola, i svi žele titulu. Drago mi je da su prošli i Manchester City i Arsenal, želim prestiž engleskom nogometu, a imamo i Liverpool, Tottenham i Everton u Europskoj ligi. Osim toga, drago mi je da naši konkurenti u prvenstvu imaju europske obveze - stoga Manchester United ima veliku prednost", objasnio je Mourinho.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.12.2014. u 15:16
    ja bih PSG jer smatram da ako išta chelsea želi učini u europi ove sezone,treba skidati skalpove svima po redu.ako su dostojni toga, ove sezone,a imaju strašan roster igrača,pa se može gurati na više frontova
    Obrisan korisnik
  • qvestor11.12.2014. u 11:12
    zna Mourinho kako prebaciti pritisak na Man utd i nije to slučajno izjavio, ipak i dalje smatram da mu je glavni konkurent za osvajanje Premeiershipa Man City a ne Utd
    qvestor