Nogomet

Nasri: "Izveli smo čudo. Ne pucam često, ali srećom ušla je", Pellegrini: "City zaslužuje više pohvala"

Borna Rupnik • četvrtak, 11.12.2014.
Nasri: "Izveli smo čudo. Ne pucam često, ali srećom ušla je", Pellegrini: "City zaslužuje više pohvala"
Foto: EPA

Manchester City plasirao se u drugi krug Lige prvaka, a u taboru Građana svjesni su da su time napravili veliki pothvat, dok Roma žali za propuštenom prigodom.

Zahvaljujući pobjedi nad Bayernom u samoj završnici utakmice petog kola, te gostujućem slavlju u Rimu u šestom kolu, Manchester City izborio je mjesto u osmini finala Lige prvaka. Za pobjedu nad Romom zabili su Samir Nasri i Pablo Zabaleta.

"Uspjeli smo na teži način, izveli smo čudo s obzirom da smo nakon četiri utakmice imali samo dva boda. Ne sjećam se da je itko s takvim učinkom u Ligi prvaka prošao skupinu", rekao je Nasri.

"Na poluvremenu nam je trener rekao da ostanemo mirni i strpljivi, da će rezultat doći. Ne pucam često, ali kako je Romina obrana očekivala moje dodavanje Milneru, otvorio mi se prostor. Srećom, ušla je. Ne znam koliko daleko možemo u Ligi prvaka, ali ako budemo zdravi, imamo svoju šansu", dodao je francuski nogometaš.

Trener Manchester Cityja Manuel Pellegrini tvrdi da je cijelo vrijeme vjerovao u uspjeh svoje momčadi, a optimizam mu je bio utemeljen i na prvom susretu s Romom u Ligi prvaka.

"Ključ je bio u povjerenju u igrače. U Manchesteru smo protiv Rome odigrali najlošiju utakmicu sezone i osvojili bod. Sada smo bili bolji i zasluženo pobijedili. Bio sam siguran u naše sposobnosti, ovaj City zaslužio je više pohvala", rekao je.

Roma, s druge strane, zna da je propustila veliku prigodu, tim više što je imala svoje prilike za pogodak.

"Stvorili smo ih dovoljno, neke izvrsne, ali nismo zabili. Stoga smo kažnjeni, City je momčad koja zna iskoristiti ono što joj je pruži, a mi smo ispali nakon pet dobrih utakmica i jedne loše, one protiv Bayerna", izjavio je poslije utakmice Adem Ljajić, koji je bio vidljivo nezadovoljan nakon što je promašio svoju najveću šansu.

Rudi Garcia, njegov trener, slično je razmišljao te se nada da će europsko iskustvo stići i kroz igranje Europske lige.

"City je bio učinkovitiji, a to velika momčad mora biti. Ovo je bila najteža skupina Lige prvaka i trebali smo biti nevjerojatno dobri da prođemo. City je pokazao koliko je jak, a mi gradimo momčad da takvim klubovima budemo što bliže", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!