Zimski sportovi

Video: Pobjede Leafsa i Ducksa u jedina dva NHL susreta u srijedu

Željka Jurkas • četvrtak, 11.12.2014.
Video: Pobjede Leafsa i Ducksa u jedina dva NHL susreta u srijedu

Dva susreta odigrana su u srijedu navečer u NHL-u. Toronto je uzeo drugi bod u ispucavanju kaznenih udaraca u Joe Louis areni, a Anaheim sačuvao prednost u zadnjoj trećini...

James Reimer startao je nakon tri tjedna i donio prevagu Leafsima. Obranivši 41 udarac kroz 65 minuta bio je ključan faktor u fizički teškoj utakmici koja je dozvoljavala malo pogrešaka. Srećom po Toronto, Reimer je ispravljao njihove. “Mislim da smo dobro igrali, ali nismo dobro realizirali u napadačkoj zoni. Vratar je bio dobar, ali imali smo kontre, imali smo prilike, ali nismo dobro završavali. No, treba pohvaliti vratara. Napravio je točno ono što vratar u drugoj utakmici u dva dana treba, ukrao utakmicu za svoju momčad“, komentirao je trener domaćina Mike Babcock, a prenosi službena stranica.

Gustav Nyquist je svojim trinaestim (vodećim u momčadi) pogotkom doveo domaćine u vodstvo krajem druge trećine, a sedam minuta kasnije, početkom zadnje trećine Phil Kessel poravnava rezultat. Wingsi nastavljaju pritisak i dominaciju udaraca na vrata, no Reimer odvodi utakmicu najprije u produžetak, a potom u shootout. Tyler Bozak i Pavel Dacjuk bili su uspjeni iz prvih pokušaja, a Mike Santorelli je u trećem pokušaju Leafsa prošao Jimmyja Howarda za drugi bod gostiju.

Detroit Red Wings – Toronto Maple Leafs 1:2 SO
37:52 1-0 Nyquist
45:09 1-1 Kessel
SO 1-2 Santorelli

Prva i posljednja momčad lige susrele su se u Honda centru u prvoj od četiri utakmice sezone. Očekivano, Ducksi su dominirali u prve dvije trećine, stvorivši prednost od dva gola uz sjajnog vratara Frederika Andersena koji je obranio ono malo kvalitetnih prilika do kojih su gosti došli.

Oilersi ipak pronalaze put do mreže zahvaljujući odličnoj reakciji Ryana Nugenta-Hopkinsa nakon ukradenog paka u zoni Ducksa na samom početku zadnje trećine. “Očito biti blizu nije dovoljno dobro. Moramo naći način da dođemo do tog gola viška, da napravimo tu veliku akciju koja će nas staviti u vodstvo. Biti blizu jednostavno nije dovoljno“, rekao je jedini strijelac gostiju. Oilersi su odigrali bolju zadnju trećinu i tražili taj gol izjednačenja, no Andersen, koji je upisao drugu asistenciju sezone na drugom golu domaćina, ponovno je postao neprelazan i upisao pobjedu u šesnaestom startu u nizu.

Anaheim Ducks – Edmonton Oilers 2:1
08:59 1-0 PPG Beleskey
30:26 2-0 Kesler
40:50 2-1 Nugent-Hopkins

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!