Nogomet

Video: Dnipro nakon drame u Azerbajdžanu uspio izboriti prolazak skupine

Branimir Korać • četvrtak, 11.12.2014.
Video: Dnipro nakon drame u Azerbajdžanu uspio izboriti prolazak skupine
Foto: EPA

Odrađeni su svi susreti posljednjeg kola Eurolige u skupinama D, E i F. Najdramatičnije bilo je u skupini F gdje je Karabahu poništen pogodak u 94. minuti koji ga je izbacio iz Europe, a razveselio Dnipro...

Skupina D

Red Bull Salzburg - Astra 5:1

Majstori susreta u skupini, nogometaši Red Bull Salzburga, i drugu sezonu zaredom na sjajan način završili su nastup u grupnoj fazi,. Ovaj put nisu bili stopostotni, na početku ih je Celtic zaustavio u Austriji gdje je odigrao 2:2, međutim ostatak natjecanja protekao je u znaku Austrijanaca.

U posljednjem kolu u Salzburgu je gostovala najslabija momčad skupine, rumunjska Astra, koju je Red Bull ispratio s pet lopti u mreži. Domaćin je tijekom cijelog susreta dominirao, a na poluvremenu je imao dva gola prednosti zahvaljujući Sabitzeru i Kamplu.

Kada je na samom startu drugog dijela Alan povisio na 3:0, bilo je jasno da će Rumunji to vrlo teško okrenuti bez obzira na pogodak Florescua za smanjenje na 3:1. U posljednjih 20 minuta novim golovima Kampla i Alana Red Bull je otišao do vrlo visoke pobjede.

Skupina E

PSV - Dinamo Moskva 0:1

Moskovski Dinamo potvrdio je prvo mjesto u skupini E pobjedom u gostima kod PSV-a 1:0 čime je završio nastup sa stopostotnim učinkom.

U dosta izjednačenom susretu, odluka je pala na ulasku u sudačku nadoknadu kada je Balazs Dzsudzsak odličnim dodavanjem pronašao Alekseja Jonova koji prolazi pokraj vratara Remka Pasveera i pogađa za pobjedu.

I uoči samog susreta sve je bilo jasno, Dinamo je osigurao prvom, a PSV drugo mjesto tako da je bilo jedino zanimljivo vidjeti hoće li Moskovljani doći i do šeste pobjede.

Panathinaikos - Estoril 1:1

U oproštajnom nastupu od Europu Panathinaikos i Estoril remizirali su 1:1. Obje momčadi još ranije ostale su bez šanse za prolaz, a nakon ovog remija u Ateni, Estoril je završio kao treći dok je Panathinaikos na posljednjem četvrtom mjestu.

Domaćin je u ovom susretu bio bolja momčad, a do vodstva je stigao u 55. minuti kada je većinu posla obavio Thanasis Dinas, krasno proigrao Nikosa Karelisa, a ovaj lakoćom zabio iz blizine.

Gosti će susret pamtiti po fantastičnom pogotku za poravnanje na 1:1 u 87. minuti kada je Kleber izveo pravu majstoriju i krasnim udarcem poravnao na 1:1.

U domaćem sastavu Danijel Pranjić u 60. minuti zamijenio je Ajaguna.

Skupina F

Karabah - Inter 0:0

Dosta priče bit će o dvoboju u Azerbajdžanu u kojem je Karabah trebao pobjedu protiv Intera za prolazak skupine. Roberto Mancini olakšao je posao domaćinu izvevši na travnjak B momčad s mnoštvom igrača koji nisu u prvom planu, no susret je završio bez pogodaka.

Domaćin je doduše došao do pogotka i to u 94. minuti kada je lopta završila u mreži nakon udarca Richarda Almeide, međutim neopravdano dosuđeno je zaleđe i pogodak nije priznat.

Inter je nastup u skupini završio uvjerljivo na prvom mjestu dok je Karabah na kraju ostao na trećoj poziciji s bodom manje od Dnipra.

Dnipro - St. Etienne 1:0

Nakon što je označen kraj u Azerbajdžanu, nastalo je veliko slavlje u Kijevu. Dnipro se nadao pomoći Intera i da uz svoju pobjedu prođe dalje. Uspio je svladati St. Etienne s 1:0 i prošao kao drugi.

Kao što se nadao Dnipro, nadao se i St. Etienne, međutim u čvrstoj utakmici Ukrajinci su ipak bili nešto bolji protivnik i na kraju su ipak zasluženo stigli do pobjede.

Pogodak odluke došao je u 66. minuti kada je Ruslan Rotan izveo slobodan udarac, lopta se od vratnice odbila do Loica Perrina koji ju je uspio odbiti do Fedeckog, a ovaj je zakucava u mrežu.

Nikola Kalinić odradio je kod domaćina svih 90 minuta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!