Nogomet

Video: Steaua prokockala priliku za prolaz, Guingamp do drugog mjesta na vrućem gostovanju u Grčkoj

Branimir Korać • petak, 12.12.2014.
Video: Steaua prokockala priliku za prolaz, Guingamp do drugog mjesta na vrućem gostovanju u Grčkoj
Foto: EPA

U skupinama J, K i L riješeno je pitanje prolaza gdje je to još uvijek bilo upitno. Steaua i PAOK propustili su veliku priliku osigurati mjesto u nokaut fazi porazima na domaćem terenu...

Skupina J

Steaua - Dynamo Kijev 0:2

Steaua je u Bukureštu tražila pobjedu protiv kijevskog Dynama i nadala se porazu Aalborga u Portugalu kako bi prošla s drugog mjesta dalje. Međutim nije uspjela, Kijevljani su slavili s 2:0 i učvrstili prvu poziciju.

Pogodaka nije bilo sve do 70. minute kada je Jarmolenko ostao zaboravljen od strane rumunjske obrane koja je razmišljala kako postavili zaleđe, odlično je primio Sidorčuka u 16 metara i rutinski svladao Giedriusa Arlauskisa.

U sudačkoj nadoknadi gosti su potvrdili pobjedu nakon što je Arlauskis istrčao na 40 metara od svojeg gola, Lens ga je uspio proći i pogoditi praznu mrežu.

Rio Ave - Aalborg 2:0

Rio Ave nije imao nikakve šanse za prolaz, no Aalborgu je trebao bod kako ne bi morao strahovati za ishod u Bukureštu. Na kraju su Danci poraženi, ali je posao za njih obavio Dynamo.

Krvnik Aalborga bio je Yonathan del Valle koji je postigao dva pogotka od čega prvi u 59. minuti koji je dao nadu Rumunjima da mogu do drugog mjesta i prolaza.

Skupina K

Fiorentina - Dinamo Minsk 1:2

U Firenzi se očekivala glatka pobjeda Fiorentine protiv Dinama iz Minska, međutim Bjelorusi su iznenadili i uzeli prvu pobjedu u grupnoj fazi. Slavili su s 2:1, a domaćin je do smanjenja stigao tek u završnici susreta.

Iako je Fiorentina bila ta koja je konstantno napadala i imala inicijativu, Dinamo je stigao do vodstva u 39. minuti kada se nakon ubačene lopte u 16 metara odlično snašao Koncevoj i zabio za 1:0.

Odmah na početku drugog dijela novi šok za Fiorentinu. Adamović je pobjegao domaćoj obrani i odlično u sredini vidio Nemanju Nikolića koji s peterca zabija za 2:0.

Tek u završnici susreta domaćin je uspio doći do pogotka i to nakon što je 17-godišnji debitant Simone Minelli dobro uočio dolazak iz drugog plana Marka Marina koji smanjuje na konačnih 2:1.

Bez obzira na ovaj rasplet, Fiorentina je ostala prva, a Dinamo posljednji. Milan Badelj u domaćem sastavu odradio je svih 90 minuta.

PAOK - Guingamp 1:2

Dvoboj odluke o drugom mjestu u skupini igran je u Solunu gdje je PAOK ugostio momčad Guingampa. Francuzima je bio dovoljan i remi za prolaz, međutim slave Claudija Beauvuea koji je postigao dva pogotka i eliminirao Grke.

Prvi je postigao već u sedmoj minuti krasnim udarcem glavom nakon ubačaja Thibaulta Giressea. Beauvue je sjajno utrčao, prije svih došao do loptu i neobranjivo je poslao u mrežu.

U 21. minuti domaćin je stigao do poravnanja. U kaznenom prostoru lopta je pogodila u ruku Jacobsena i dosuđen je penal kojeg je realizirao Stefanos Athanasiadis.

Pokušaji domaćina da dođu do vodstva nisu bili uspješni, a u 83. minuti još jedan sjajan pogodak Beauvuea riješio je pitanje prolaza. Sjajno je Francuz opalio s ruba kaznenog prostora, pogodio gornji kut i osigurao prolaz Guingampu.

Skupina L

Legia - Trabzonspor 2:0

Legia i Trabzonspor ranije su osigurali prolaz i u Varšavi su pred praznim tribinama igrali za prvo mjesto u skupini. Poljake UEFA baš i ne voli, navijači su im u otvorenom ratu s krovnom europskom nogometnom organizacijom i priskrbili su Legiji ovaj i susret nokaut faze pred praznim tribinama.

Bez obzira na to Legia je slavila s 2:0 i završila kao prva. Prvo joj je u 22. minuti autogolom pomogao Fatih Öztürk da bi Orlando Sa u 56. postavio konačnih 2:0.

Ivica Vrdoljak odradio je svih 90 minuta s kapetanskom vrpcom.

Metalist - Lokeren 0:1

Metalist je u Lvivu ugostio Lokeren i nadao se prvoj pobjedi u Europskoj ligi ili barem da s bodom završi natjecanje. Međutim gosti su odnijeli pobjedu 1:0 golom Leyea u 16,. minuti i ostavili Ukrajince bez osvojenog boda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!