Nogomet

Šuker: "Čestitam svim našim klubovima, Liga 10 donijela je očiti napredak"

Branimir Korać • petak, 12.12.2014.
Šuker: "Čestitam svim našim klubovima, Liga 10 donijela je očiti napredak"
Foto: FaH

Nakon što su hrvatski klubovi završili s nastupima u Europskoj ligi, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker istaknuo je zadovoljstvo ovosezonskim igrama i napretkom koji se pokazuje...

Hrvatska je u jednom trenutku imala četiri kluba sa šansama za ulazak u skupinu Europske lige. Nije puno nedostajalo niti Hajduku protiv Dnipra kao niti Splitu protiv Torina dok su Rijeka i Dinamo uspješno odradili svoj dio posla.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker istaknuo je zadovoljstvo nastupima hrvatskih klubova u Europi.

"Čestitam svim našim klubovima koji su ove sezone osvajali bodove za naš nogomet, za naš koeficijent, a posebno Dinamu i Rijeci koji su drugu godinu zaredom igrali Europsku ligu. To je pokazatelj jednog kontinuiteta, a činjenica da su Dinamo i Rijeka lani osvojili zajedno pet bodova, a ove godine trinaest, svjedoči o očiglednom napretku i razvoju domaćeg klupskog nogometa", rekao je Šuker za stranicu Hrvatskog nogometnog saveza.

Davor Šuker posebno je istaknuo zaslugu Lige 10 za ove dobre rezultate hrvatskih klubova jer smatra kako je ona pomogla u podizanju kvalitete i konkurentnosti.

""Liga 10 donijela je vidljiv i značajan pomak u kvaliteti domaćeg natjecanja, veća je koncentracija kvalitete, više je jačih utakmica i to se osjeti na rezultatima u Europi. Moramo dalje raditi u tom smjeru, vjerujem da ćemo uskoro i na proljeće gledati europski nogomet u Hrvatskoj. Uz bolju infrastrukturu i zdraviju atmosferu, izgledat će to još bolje, a ovi europski rezultati daju dobar poticaj za daljnji rad našim klubovima, trenerima i igračima", dodaje Šuker.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • 280412.12.2014. u 20:54
    Tako zbori pravi predsjednik. Gdje su oponenti? Gdje je sad onaj kockar kojeg promovira HTV i koji zna samo pričati, ali kad počne raditi sve pada u vodu?
    2804
  • Obrisan korisnik12.12.2014. u 14:03
    Brandove izjave su ili priopćenje ili za službenu stranicu HNS-a :D
    Obrisan korisnik