Zimski sportovi

Video: Jacketsima peta pobjeda u nizu, Flamesi pali u Buffalu, Renduliću nove minute

Željka Jurkas • petak, 12.12.2014.
Video: Jacketsima peta pobjeda u nizu, Flamesi pali u Buffalu, Renduliću nove minute

Tri vodeće momčadi centralne divizije upisale su pobjede, Buffalo, Colorado, Columbus i Philadelphia su im se priključili, a Senatorsi, Carolina i Minnesota su upisali poraze u deset susreta koji su odigrani u četvrtak navečer u NHL-u...

U nadigravanju s Calgary Flamesima Sabresi su unatoč više od dvostruko manje udaraca na vrata (45:19) uspjeli zabiti gol više i tako i s nešto lošijom igrom našli način kako doći do nova dva boda i osme pobjede u zadnjih 11 susreta. Tyler Ennis upisao je tri asistencije, a Matt Moulson dva gola. Blackhawksi su bili u gostima u TD Gardenu gdje se u momčad Bruinsa vratio Zdeno Chara. No, jaku i čvrstu utakmicu su, unatoč gubitku kapetana Jonathana Toewsa u drugoj trećini, dobili gosti. Scott Darling pokazao se kao teža zagonetka koju su Bruinsi uspjeli riješiti tek krajem druge trećine kada su Hawksi već imali tri gola prednosti. Unatoč dolasku na minimalan zaostatak sredinom zadnje trećine domaćini nisu stigli do izjednačenja, a timskim radom uz doprinos svih linija Chicago je održao niz od osam pobjeda.

Cam Ward (.926%sv) odradio je odličnu utakmicu obranivši 25 udaraca prije nego što ga je sretnim odbijanjem 31 sekundu do isteka vremena po drugi puta prošao Nikita Kučerov. Na prvi gol Kučerova gosti su uzvratili pogotkom Justina Faulka, ali za drugi nije bilo vremena niti snage. Na drugom golu Jevgenij Nabokov odradio je nešto više posla, a najzapaženija obrana bila je pred kraj zadnje trećine u igri s igračem više Canesa. Sharksi su u svojem SAP centru brzo odgovorili na izjednačujući pogodak Wilda te nakon 45 sekundi ponovo prešli u vodstvo. Joe Thornton upisao je dvije asistencije, a zbog ozljeda pomlađena momčad domaćina ponovno je pronašla način i pokazala da je loš start u sezonu bio iznimka i stjecaj okolnosti (16 od 21 utakmice bile su gostujuće), a ne odraz stvarnog stanja.

Sergej Bobrovski (.951%sv) je ponovo izludio drugu momčad, a za svoju ukrao utakmicu. Obranivši ukupno 39 udaraca, od čega 18 od 19 braneći se s igračem manje, zaustavio je Capitalse, a Nick Foligno pobrinuo se da sav trud ne bude uzalud. S izjednačujućim golom pred kraj prve trećine i, onim bitnijim, pred sam kraj isteka vremena u produžetku nastavio je pobjednički niz Columbusa. I u drugoj utakmici koja nije završena u regularnom dijelu, vratar pobjedničke momčadi postao je prva zvijezda susreta. Calvin Pickard obranio je 30 udaraca kroz 65 minuta, a one najimpresivnije sačuvao je za produžetak i nakon regularnog dijela ukrao drugi bod. Jetsi su bili u boljoj situaciji kroz veći dio susreta i dominirali drugom trećinom, no popuštanjem tempa u zadnjoj dozvolili su domaćinima potpuni povratak, a kasnije i preokret. Borna Rendulić odigrao je 6:27 minuta u dresu Avsa, uključujući 29 sekundi na powerplayju.

Domaćini u Glendaleu su odlično startali iskoristivši prvi powerplay za vodstvo, ali to će biti i zadnje što je uspjelo proći Pekka Rinnea. Nakon malo slabijeg starta Predatorsi pojačavaju tempo i niti tri minute nakon prvog gola poravnavaju rezultat, a do kraja trećine pospremaju još dva paka. Arizona se pokušavala vratiti u utakmicu u drugoj, no Rinne je bio solidan na vratima, a u zadnjoj, za povećanje vodstva i oduzimanje svake nade Coyotesima, Calle Jarnkrok i Olli Jokinen zabijaju svoje druge golove sezone. Flyersi su na domaćem ledu Wells Fargo centra uvjerljivo svladali Devilse. Matt Read zabio je prvi gol nakon jedanaest utakmica, a Jakub Voraček pospremio je pak u praznu mrežu dvije i pol minute prije kraja za svoj deseti pogodak sezone izjednačivši se sa Sidneyjem Crosbyjem na drugom mjestu igrača po broju bodova (35). Iako su rezultatski Devilsi bili u mogućnosti preokrenuti susret u zadnjoj trećini, realno su malo toga uspijevali napraviti s pakom i pobjeda domaćina nije bila upitna.

St. Louis Bluesi dobili su nazad Alexandera Steena i Jaya Bouwmeestera te pobjedom nad Islandersima zadržali korak u Topu 3 centralne divizije. Bluesi su uglavnom držali utakmicu u svojim rukama, a par minuta opuštanja na samom kraju druge trećine koštalo ih je izjednačenja rezultata i aktivne zadnje trećine u kojoj su kretali iz početka. Steen je ponovno zabio vodeći gol, a na povećanje vodstva, i konačnog rezultata, čekali su gotovo do kraja susreta kada u tri minute zabijaju tri gola, a gosti dodaju jedan. Dave Cameron debitirao je na klupi Ottawe, a slavlje su mu pokvarili Kingsi, točnije Jonathan Quick sjajnim pravovremenim obranama i branič Jake Muzzin s tri asistencije. Domaćini su se vratili u utakmicu short handed golom Marka Stonea, no Kingsi na istom powerplayju odmah uzvraćaju šestim sezonskim pogotkom Anžea Kopitara, a minutu i pol kasnije Trevor Lewis povisuje vodstvo.

NHL

Boston Bruins – Chicago Blackhawks 2:3 (;;)

Buffalo Sabres – Calgary Flames 4:3 (; 1-0 Moulson, 1-1 PPG Giordano, 2-1 Foligno, 2-2 Jones; 2-3 Monahan, 3-3 Girgensons, 4-3 Moulson)

Philadelphia Flyers – New Jersey Devils 4:1 (1-0 SHG Couturier, 2-0 Read; 2-1 PPG Havlat; 3-1 PPG Simmonds, 4-1 EN Voraček)

Washington Capitals – Columbus Blue Jackets 2:3 OT (1-0 PPG Fehr, 1-1 Foligno;; 2-1 Brouwer, 2-2 Connauton; 2-3 Foligno)

Ottawa Senators – Los Angeles Kings 3:5 (; 0-1 Green, 0-2 Williams, 1-2 Ryan; 2-2 SHG Stone, 2-3 PPG Kopitar, 2-4 Lewis, 3-4 Cowen, 3-5 EN Pearson)

Tampa Bay Lightning – Carolina Hurricanes 2:1 (;; 1-0 PPG Kučerov, 1-1 Faulk, 2-1 Kučerov)

St. Louis Blues – New York Islanders 6:3 (1-0 PPG Steen, 2-0 Jackman; 2-1 Tavares, 2-2 Grabovski; 3-2 Steen, 4-2 Oshie, 5-2 PPG Stastny, 5-3 Okposo, 6-3 EN Schwartz)

Colorado Avalanche – Winnipeg Jets 4:3 SO (; 0-1 Ladd, 1-1 Duchene, 1-2 PPG Postma; 1-3 Scheifele, 2-3 Iginla, 3-3 O'Reilly;; 4-3 Duchene)

Arizona Coyotes – Nashville Predators 1:5 (1-0 PPG Vermette, 1-1 PPG Fisher, 1-2 Neal, 1-3 Ellis;; 1-4 Jarnkrok, 1-5 Jokinen)

San Jose Sharks – Minnesota Wild 2:1 (; 1-0 PPG Burns; 1-1 Folin, 2-1 Pavelski)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!