Zimski sportovi

Video: Price zaustavio Kingse, pobjeda Panthersa u Detroitu

Željka Jurkas • subota, 13.12.2014.
Video: Price zaustavio Kingse, pobjeda Panthersa u Detroitu
Foto: EPA

U četiri susreta NHL-a u petak navečer, gosti i domaćini su podijelili bodove. Pittsburgh i Montreal su ih ostavili kod kuće, dok su Panthersi i Ducksi uzeli po dva...

Kris Letang se uz Patrick Hornqvista vratio u postavu Pensa u pravom trenutku i podsjetio koliko znači za ovu momčad. Svojim petim golom sezone zabio je drugi, na kraju pobjednički pogodak Jonasu Hilleru. Najnoviji igrač na popisu ozlijeđenih je kapetan Sidney Crosby, koji će iz zdravstvenih mjera opreza pauzirati još i idući susret, a u samoj utakmici Pensi su ostali i bez Zacha Silla. Rob Klinkhammer postigao je svoj prvi gol u dresu Penguinsa na jednom od tri udarca što su domaćini uputili prema vratima Flamesa u zadnjoj trećini, jedinoj u kojoj su gosti zabilježili dominantan broj udaraca prema vratima Marc-Andre Fleuryja. Jevgenij Malkin zabilježio je dvije asistencije te s ukupno 35 bodova dostigao Crosbyja i Jakuba Voračeka na drugom mjestu igrača po broju bodova.

Prema službenoj stranici Montreal Canadiensa, Habsi nikada na domaćem ledu nisu izgubili susret u petak navečer. Jučerašnji, tek 16. u povijesti, nije bio iznimka te su Kingsi unatoč dobroj igri u prve dvije trećine i velikom broju pokušaja, ostali bez bodova. Carey Price zaustavio je 44 udarca, a momčad ispred njega iskoristila ono malo prilika koje su im gosti dozvolili. Prvi i drugi pogodak postigli su na powerplayju, a P. K. Subban iskoristio je praznu liniju s plave za vodstvo od tri. U zadnjoj trećini Kingsi uspijevaju dvaput proći Pricea, no zbog odstupanja od svoje igre daju domaćinima previše prilika koje ovi ponovo iskorištavaju te s nova tri pogotka iza leđa Martina Jonesa postavljaju konačnih četiri razlike.

Anaheim je zahvaljujući dvije greške obrane Oilersa početkom druge trećine u 43 sekunde došao na tri gola razlike. Jedini pogodak u prvoj bio je Samija Vatanena u igri s igračem više. Nakon trećeg gola, gosti su smanjili pritisak i tempo, a domaćini na drugi odmor otišli s dva gola zaostatka. U zadnjoj trećini Edmonton je stvarao pritisak te uspio doći na gol razlike na zadnjem powerplayju utakmice. Gosti dodaju pak u praznu mrežu 17 sekundi prije isteka vremena za prvu pobjedu od zadnjih 12 koja nije završila s jednim golom razlike.

Wingsi su po drugi puta u dvije utakmice ostali za korak prekratki. Roberto Luongo obranio je oba pokušaja domaćina, a Jimmy Howard propustio oba pokušaja Panthersa u ispucavanju kaznenih udaraca. U izjednačenom susretu sva četiri pogotka iz igre došla su u prvoj trećini, a Detroit je oba postigao u igri s igračem više. Drugi pogodak gostiju, koji im je dao minimalno vodstvo, došao je nakon pogreške Pavela Dacjuka pred svojim vratima.

NHL

Pittsburgh Penguins – Calgary Flames 3:1 (1-0 Comeau, 2-0 Letang, 2-1 Gaudreau;; 3-1 Klinkhammer)

Montreal Canadiens – Los Angeles Kings 6:2 (1-0 PPG Sekač; 2-0 PPG Markov, 3-0 Subban; 3-1 Muzzin, 4-1 Desharnais, 4-2 Doughty, 2-5 Andrighetto, 6-2 Sekač)

Detroit Red Wings – Florida Panthers 2:3 SO (1-0 PPG Sheahan, 1-1 Fleischmann, 1-2 Huberdeau, 2-2 Nyquist;;;; 2-3 Pirri)

Edmonton Oilers – Anaheim Ducks 2:4 (0-1 PPG Vatanen; 0-2 Palmieri, 0-3 Getzlaf, 1-3 Pitlick; 2-3 PPG Petry, 2-4 EN Thompson)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!