Zimski sportovi

Rendulić: "Nisam imao tremu", Medveščak ulaže u mlade: "Možda tamo čuči još jedan Borna"

Borna Rupnik • subota, 13.12.2014.
Rendulić: "Nisam imao tremu", Medveščak ulaže u mlade: "Možda tamo čuči još jedan Borna"

Debi Borne Rendulića za Colorado Avalanche jedan je od najznačajnijih događaja u povijesti hrvatskog hokeja, a u Medveščaku se nadaju da bi mogli pronaći i njegove nasljednike.

Nakon što je vraćen iz Lake Erie Monstersa zbog brojnih ozljeda, Borna Rendulić upisao je već dva nastupa u dresu Colorado Avalanchea te ostvario i prvu pobjedu.

Rendulić je svom premijernom nastupu pristupio vrlo samouvjereno, mirno je otkrio za Medveščakove stranice: "U isto vrijeme sam se osjećao i umorno i odlično, ali nisam imao neku tremu jer znam da mogu igrati u toj ligi. Kada sam stigao, rukovao sam se s trenerom Patrickom Royom i dečkima, a pomoćni trener Tim Army samo mi je objasnio nakratko sistem igre i to je to. Ništa posebno".

Bio je svjestan da se može uklopiti u zahtjevno okruženje najbolje lige na svijetu: "Odlično je igrati s tim igračima. Igrao sam s njima već u predsezoni pripremne utakmice tako da sam znao što očekivati. Kakav je plan za dalje - ne znam. Već sam samim ovim debijem u NHL-u protiv Nashville Predatorsa ostvario svoj san. Za sada sam tu i nadam se da ću ostati što duže. Ali naravno, sve ovisi o ozljedama i o tome kako ću igrati".

"Preko bare" uputio se tek nakon učenja zanata u Finskoj, a malo je nedostajalo da digne ruke od svega. "Po dolasku u Finsku, skoro sam se nakon samo mjesec dana vratio doma. Nisam ni mislio na NHL. Posljednjih par sezona, kada sam čuo da me prate skauti, počeo sam pomalo razmišljati o NHL-u", rekao je Rendulić.

Njegov nastup za Colorado dao je dodatni poticaj omladinskoj školi zagrebačkog Medveščaka, priznaje i Markoantonio Belinić, koji je opširno govorio o planovima i mogućnostima natjecanja u mlađim kategorijama.

"Želimo mladim igračima od što ranije dobi omogućiti profesionalno okruženje, da se pripremaju u duhu profesionalnog sporta, da sažive s tim mentalitetom i da se hokejski razvijaju. Jedino će tako moći vidjeti što znači biti profesionalni sportaš, da to nije samo doći na utakmicu i odigrati je, već da su tu pripreme, treninzi, obveze, odricanja, zdrava prehrana", kaže.

"Znamo da će kod nas to biti krvav posao s obzirom na nedostatak leda. Ali ne želimo odustati od onog što pokušavamo posljednjih šest sezona, a to je omogućiti našim hrvatskim igračima razvoj jer tko zna, možda u nekom od njih čuči još jedan Borna Rendulić", naglasio je.

Foto: nhl.com

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!