Nogomet

Štimac nije prošao: Mehmed Baždarević novi izbornik reprezentacije BiH

Mihaela Bradovski • subota, 13.12.2014.
Štimac nije prošao: Mehmed Baždarević novi izbornik reprezentacije BiH
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine donio je konačnu odluku o novom izborniku A reprezentacije. Iako je bio u užem izboru, Igor Štimac nije dobio povjerenje tamošnjeg Saveza...

U trening kampu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici održana je sjednica Izvršnog odbora na kojoj se odlučivalo o novom izborniku A reprezentacije.

Na skraćenom popisu od četvrtka našli su se Blaž Slišković, Mehmed Baždarević, Milovan Rajevac, Igor Štimac, Amar Osim, Sergej Barbarez i Faruk Hadžibegić.

Prema nalogu Izvršnog odbora, Komisija za izbor novog izbornika ponovno je "pročešljala" kandidature i Izvršni odbor odlučio se za dva imena o kojima se raspravljalo i glasalo na današnjoj sjednici.

U najuži izbor ušli su Mehmed Baždarević i Milovan Rajevac, a Baždarević je jednoglasno izabran za novog izbornika.

Bivši igrač Željezničara i Sochauxa te bivši reprezentativac Jugoslavije i Bosne i Hercegovine, trenersku karijeru započeo je 2003. godine, a vodio je Istres, Etoile du Sahel, Grenoble i Sochaux od europskih klubova te je radio i u Kataru i Alžiru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.12.2014. u 06:22
    Bosna je postala ozbiljna reprezentacija nece zaposljavat trenere Mamicevog biroa za zaposljavanje.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.12.2014. u 18:13
    Dobro je, već sam se uplašio da ćemo izgubiti ˝najelokventnijeg˝ sukomentatora, to bi zbilja bila šteta jer bi bili uskraćeni za inteligentne analize i promišljanja najvećeg nogo stručnjaka na našim prostorima, a bosanci neka žale da su takvoga stručnjaka sa ogromnim iskustvom komentiranja odbili... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.12.2014. u 18:02
    čosić kao glavni za nogomet na htv-u trenutno, je stara štimčeva kuja koju je davno kupio. ako ćemo tražiti krivca za njegovo forsiranje za izbornika možemo prvo njega gledati koji ga je tako vulgarno otvoreno javno obožavao. naravno, štimac se sad bori za neki posao, ono klasično njegovo daj što... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • africa_2313.12.2014. u 16:11
    Srećom šta Bosanci nisu prepoznali ovog uvaženog stručnjaka pa se on bez ikakvih zadrški može posvetiti borbi za boljitak poštenog hrvatskog nogometa. Uopće ne sumnjamo u njegovu kompetentnost i iskrenost.
    africa_23
  • Mithrandir13.12.2014. u 16:09
    Je, je, bio je u užem izboru....moš' mislit'......Jedino mjesto gdje je on uvijek u užem izboru, jest u onoj močvari zvanoj HRT.
    Mithrandir