Rukomet

Norvežanke i dalje stopostotne, Mađarice izvukle važnu pobjedu

Branimir Korać • nedjelja, 14.12.2014.
Norvežanke i dalje stopostotne, Mađarice izvukle važnu pobjedu
Foto: EPA

Počeo je drugi krug natjecanja na Europskom prvenstvu rukometašica pobjedama Danske, Norveške i Mađarske. Norvežanke su pobjedom protiv Španjolske i dalje stopostotne...

Sjajno drugo poluvrijeme za visoku pobjedu Danske

Poljska - Danska 19:28

Poljska i Danska u prvu utakmicu drugog kruga Europskog prvenstva za rukometašice ušle su obostrano nervozno i nije bilo puno kvalitetnog rukometa u prvih 30 minuta. Rezultat 9:9 s poluvremena govori o kakvoj je igri bilo riječ, no nastavak susreta ponudio je potpuno drugačiju sliku. Barem s jedne strane.

Nakon 12:12 i osam minuta igre u drugom poluvremenu, krenula je velika serija Danske. Već u 52. minuti bilo je vrlo visokih 22:14, igra Poljakinja potpuno se raspala i Danska je otišla do visoke pobjede.

"Bili smo prenervozni u prvom poluvremenu i promašili previše čistih prilika. Mislim da smo već na poluvremenu trebali imati prednost od četiri ili pet golova. U drugom dijelu prikazali smo onakvu napadačku igru za kakvu znam da smo sposobni. Bilo je to naše najbolje poluvrijeme na ovom Prvenstvu", rekao je danski izbornik Jan Pytlick.

Najefikasnija u danskom sastavu bila je Maria Fisker sa šest golova dok je Sandra Toft upisala 13 obrana. Kod Poljakinja pet golova postigla je Karolina Siodmiak.

Niti Španjolska nije zaustavila Norvešku

Španjolska - Norveška 26:29

Tablica

1. Norveška 6
2. Mađarska 4
3. Španjolska 4
4. Danska 3
5. Rumunjska 1
6. Poljska 0

Norvežanke su i dalje stopostotne i pokazuju zašto su u statusu glavnih favoritkinja za naslov prvakinja Europe. Prve protivnice u drugom krugu bile su im Španjolke koje su na kraju poražene s 29:29.

Španjolska se u nekoliko navrata vraćala iz minusa, uspjela je u drugom poluvremenu nadoknaditi zaostatak od četiri gola i doći na 26:26 pet minuta prije kraja, ali onda Norvežanke pojačavaju obranu, ne primaju nijedan gol do kraja susreta i odlaze do pobjede 29:26.

"U prvom poluvremenu mučili smo se sa španjolskim napadom i postavljanjem u obrani jer su Španjolke igrale jako dobro. Naš napad u prvom poluvremenu bio je dobar, međutim svejedno smo primili 16 golova. Drugo poluvrijeme bilo je puno bolje, obrana je bila bolja, a Silje Solberg skupila je niz velikih obrana", komentirao je norveški izbornik Thorir Hergeirsson.

Betina Riegelhuth predvodila je norveški napad sa sedam golova dok je Solberg prikupila 16 obrana. Na drugoj strani sedam golova postigla je Nerea Pena.

Mađarice jedva do pobjede protiv Rumunjki

Mađarska - Rumunjska 20:19

Mađarice i Rumunjke bile su svjesne važnosti ovog dvoboja i koliko se može izgubiti porazom. Posebno teška situacija bila je za Mađarsku koju još očekuju susretu protiv Danske i Norveške gdje neće biti previše prilika za vađenje.

U dosta tvrdom i nervoznom susretu Mađarska je ipak uspjela slaviti s 20:19 preokretom u zadnjih pet minuta. Gubile su Mađarice 19:17 i onda brzo postigle tri pogotka, a Rumunjska je opstala do kraja susreta na tih 19 golova. Na kraju je Cristina Neagu pokušala u posljednjoj sekundi poravnati, ali Eva Kiss obranila je njezin pokušaj.

"Bile smo posebno koncentrirane na završnicu susreta jer posljednjih nekoliko utakmica nismo dobro završavale. Sada smo uspjele, nismo odigrale posebno dobru utakmicu, ali smo uspjele izvući pobjedu", tvrdi Anita Bulath.

Po četiri pogotka kod Mađarske postigle su Krisztina Triscsuk i Zita Szucsanszki, a Eva Kis skupila je 13 obrana. Na drugoj strani Cristina Neagu postigla je osam golova, a Paula Ungureanu imala čak 18 obrana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!