Zimski sportovi

Video: Columbus neporažen u prosincu, Bluesi na čelu Centrala

nedjelja, 14.12.2014.
Video: Columbus neporažen u prosincu, Bluesi na čelu Centrala

Pet od trinaest subotnjih susreta NHL-a nije završeno u regularnom vremenu, a odigrane su dvije matineje. Sharksi su jedini zaključali mrežu, Rangersi, Ducksi, Bluesi, Wild i Senatorsi su pobijedili u gostima, a Columbus i Buffalo su nakon podijele bodova na domaćem ledu došli do drugoga. Leafsi, Philly, Islesi, Capsi i Starsi su kao domaćini upisali pobjede...

Dave Cameron zabilježio je svoju prvu NHL pobjedu na klupi Senatorsa. U TD Gardenu momčad se dvaput vraćala s minimalnog zaostatka, a Bobby Ryan je imao odličnu priliku završiti utakmicu u produžetku, no Tuukka Rask je još jednom pokazao zašto je jedan od najboljih. Drugu priliku je dobio u ispucavanju kaznenih udaraca, na trećem pokušaju pri izjednačenju od po gola na svakoj strani, i ovoga puta nije propustio uzeti Ottawi i drugi bod. U drugoj matineji dana Flyersi su ostavili Canese gotovo bez ispaljenog metka, a nastavili s ofenzivom koju su pronašli u prošloj utakmici s Devilsima. Pet zabijenih golova je najviše što su postigli ove sezone (prva utakmica u kojoj im je to pošlo za rukom je bila protiv Pittsburgha u listopadu), a svoj prvi NHL postigao je Scott Laughton. Kapetan Canesa, Eric Staal strijelac je jedinog gola gostiju, svojim 100. powerplay golom karijere.

Buffalo Sabresi nastavljaju u svom cilju građenja momčadi koja svakoga može pobijediti. Velikim zalaganjem preokrenuli su susret koji je od početna dva gola prednosti otišao u negativnom smjeru po njih. Panthersi su izjednačili razliku u prvih pet minuta druge trećine, da bi na samom početku zadnje prešli u vodstvo. Domaćini pak nisu posustali te su vratili utakmicu u egal, a Nikita Zadorov je donio i drugi bod na samom početku produžetka. Paul Stastny vratio se u Denver prvi puta nakon što je ovoga ljeta potpisao ugovor za Bluese. Njegova nova momčad je nadigrala staru u većem dijelu susreta, a s izjednačenih dva gola u svakoj mreži T.J. Oshie je uzeo drugi bod u drugoj minuti produžetka. Calvin Pickard je držao Avse u igri koliko je mogao, s 39 obrana u 61. minuti, pogotovo u drugoj trećini kada je obranio nekoliko izvrsnih prilika Bluesa, ali s druge strane leda Jake Allen je bio na mjestu kada je trebalo. Borna Rendulić je završio susret sa 6:10 minuta na ledu.

Coyotesi nastavljaju svoj niz poraza, a Wild se unatoč manjku igrača uspio dvaput vratiti s gubitka i u ispucavanju kaznenih udaraca uzeti drugi bod. Dva od tri gola Wilda došla su na powerplayju, a zadnji, šest minuta do isteka vremena izjednačio je regularni dio na tri gola u svakoj mreži. Zach Parise i Mikko Koivu prošli su Devana Dubnyka, a na strani domaćina samo je Antoine Vermette (strijelac prvog vodstva Yotesa) prošao Niklasa Backstroma. Ryan Suter i Jonas Brodin proveli su svaki preko trideset minuta na ledu. Penguinsi su bili u gostima u Columbusu koji ostaje neporažen u prosincu. Brza, fizička i teška utakmica nosila je puno preokreta, a izjednačenje koje je odvelo u produžetak te kasnije ispucavanje kaznenih udaraca došlo je jedanaest sekundi prije kraja. Kris Letang postigao je oba gola Pensa u zadnjoj trećini. Boone Jenner izjednačio je susret osam minuta do isteka vremena iz kaznenog udarca nakon što ga je nedozvoljeno u prodoru srušio Simon Despres. Cam Atkinson i Ryan Johansen prošli su Thomasa Greissa u shootoutu, a na strani Pensa uspješan je bio jedino Letang.

Antti Niemi obranio je svih 29 udaraca, a s druge strane Pekka Rinne je s 32 obrane ostao za jednu prekratak. Tomaš Hertl postigao je pobjednički i dugo jedini gol susreta u petoj minuti prve trećine. Sharksi su kontrolirali igru u svim aspektima, a Predatorsi su dugo pokušavali i tek u zadnjoj trećini uspjeli uspostaviti potreban nivo igre. Kapetan Joe Thornton zabio je svoj 350. gol karijere u praznu mrežu.

Canucksi nisu još niti pošteno ušli u utakmicu, a Rangersi su već vodili s tri pogotka iz tri kontre. Ryan McDonagh, svojim prvim golom sezone, otvorio je utakmicu, a J.T. Miller i Mats Zuccarello svojim prvim golom utakmice su nastavili u iduće četiri minute. Iz lošeg otišlo je u gore po domaćine u drugoj trećini s još dva paka u mreži Ryana Millera, a počasni pogodak postigao je Nick Bonino početkom zadnje trećine. Jedini prekršaj na utakmici napravio je McDonagh na sredini zadnje trećine. Počelo je dobro po domaćine u Winnipegu, ali tu je i prestalo. Anaheim je još jednom preuzeo susret s nešto kasnijim startom, ovoga puta u drugoj trećini. S tri neodgovorena gola preuzeli su vodstvo i uspostavili kontrolu nad utakmicom, a Frederik Andersen obranio je 27 od 28 udaraca. Ducksima je ovo sedma pobjeda u nizu i uvjerljivo drže prvo mjesto lige.

Starsi su dominirali, a Tyler Seguin i Jason Spezza su svaki imali gol i asistenciju u pobjedi nad Devilsima. Početkom druge trećine gosti su pokazali znakove povratka u susret izjednačivši dva gola razlike, no domaćini do kraja trećine ponovno dolaze na dva pogotka viška. U samoj završnici sa šest klizača na ledu Devilsi smanjuju zaostatak nešto više od minute do isteka vremena i tek tada uspijevaju iskoristiti bolju igru tijekom zadnjih 20 minuta. U Nassau Coliseumu Islandersi su nakon tri poraza u nizu prekinuli veliki pobjednički niz od osam utakmica Chicago Blackhawksa. Čvrsta utakmica s malo grešaka zahtijevala je od domaćina punu koncentraciju i pažnju na detalje. Chicago je dvaput bio u minimalnom vodstvu, no niti jedno nije dugo trajalo. Pobjednički gol postigao je Lubomir Višnovsky 51 sekundu nakon što je Kyle Okposo izjednačio rezultat.

Nakon četiri susreta, s podijeljene dvije pobjede svakome, Wingsi su došli na posljednji susret s Leafsima u Air Canada centar. Jonathan Bernier propustio je samo jedan udarac, na powerplayju u prvoj trećini, a već minutu kasnije James van Riemsdyk uzvraća na isti način. Leafsi su održavali visok tempo igre računajući na umor Wingsa te preuzeli utakmicu u posljednje dvije trećine. Nicklas Backstrom postigao je prva tri gola u susretu s Boltsima za svoj prvi hat trick u regularnom dijelu sezone. Braden Holtby održao je Capitalse u egalu do sredine druge trećine unatoč velikom zamahu Tampe koja je u prvoj trećini uspješno obranila tri powerplayja domaćina, a na početku druge imala 5-na-3. Pogodak Stevena Stamkosa u prvoj trećini poništen je zbog ometanja vratara. Boltsi se nisu predali te su unutar dvije minute pred kraj zadnje trećine stigli na gol razlike, no utakmicu završava pogodak u praznu mrežu Erica Fehra.

NHL

Boston Bruins – Ottawa Senators 2:3 SO (1-0 SHG Cunningham; 1-1 Zibanejad, 2-1 Eriksson; 2-2 PPG Legwand;; 2-3 Ryan)

Philadelphia Flyers – Carolina Hurricanes 5:1 (1-0 Couturier, 2-0 Simmonds; 2-1 PPG E. Staal, 3-1 PPG Voraček, 4-1 Laughton, 5-1 Raffl;)

Buffalo Sabres – Florida Panthers 4:3 OT (1-0 Hodgson, 2-0 Foligno; 2-1 Bergenheim, 2-2 Hayes; 2-3 Jokinen, 3-3 Gionta; 4-3 Zadorov)

Toronto Maple Leafs – Detroit Red Wings 4:1 (0-1 PPG Kronwall, 1-1 PPG van Riemsdyk; 2-1 Panik; 3-1 Rielly, 4-1 EN Kadri)

New York Islanders – Chicago Blackhawks 3:2 (; 0-1 Carcillo, 1-1 Clutterbuck; 1-2 Kane, 2-2 PPG Okposo, 3-2 Višnovsky)

Washington Capitals – Tampa Bay Lightning 4:2 (; 1-0 Backstrom, 2-0 Backstrom; 3-0 Backstrom, 3-1 Johnson, 3-2 Carle, 4-2 EN Fehr)

Columbus Blue Jackets – Pittsburgh Penguins 4:3 SO (1-0 PPG Foligno; 1-1 Comeau; 1-2 SHG Letang, 2-2 PS Jenner, 3-2 Johnson, 3-3 Letang;; 4-3 Johansen)

Winnipeg Jets – Anaheim Ducks 1:4 (1-0 PPG Little; 1-1 PPG Silfverberg, 1-2 Getzlaf, 1-3 SHG Thompson; 1-4 SHG EN Cogliano)

Arizona Coyotes – Minnesota Wild 3:4 SO (0-1 PPG Niederreiter, 1-1 PPG Ekman-Larsson; 2-1 Vermette, 2-2 Zucker, 3-2 Korpikoski; 3-3 PPG Parise;; 3-4 Koivu)

Dallas Stars – New Jersey Devils 4:3 (1-0 Seguin, 2-0 Spezza; 2-1 PPG Merrill, 2-2 Gelinas, 3-2 Daley, 4-2 Horcoff; 4-3 Gomez)

Colorado Avalanche – St. Louis Blues 2:3 OT (1-0 PPG Johnson, 1-1 PPG Shattenkirk; 1-2 Pietrangelo, 2-2 Johnson;; 2-3 Oshie)

Vancouver Canucks – New York Rangers 1:5 (0-1 McDonagh, 0-2 Miller, 0-3 Zuccarello; 0-4 Staal, 0-5 Zuccarello; 1-5 Bonino)

San Jose Sharks – Nashville Predators 2:0 (1-0 Hertl;; 2-0 EN Thornton)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!