Zimski sportovi

Video: Leafsima peta pobjeda u nizu, Flamesima peti poraz u nizu

Željka Jurkas • ponedjeljak, 15.12.2014.
Video: Leafsima peta pobjeda u nizu, Flamesima peti poraz u nizu
Foto: EPA

Tri nedjeljna susreta NHL-a donijela su promjenu na vrhu divizije Central koju je ponovo preuzeo Chicago, produbila krizu Oilersa i produžila pobjednički niz Maple Leafsa...

Toronto je ugostio Los Angeles i u pobjedničkom nizu u kojeg je ušao pokazuje da situacije koje bi u većini slučajeva rezultirale raspadom sistema i podbačajem na samome kraju, s malo drugačijom perspektivom postaju situacije u kojima odgovaraju na izazov i ne ispuštaju utakmicu olako. Kingsi su odigrali tipičnu utakmicu sa slabijom prvom trećinom da bi u drugoj dostigli dva gola Leafsa i početkom treće poveli. Nakon toga očekivano bi bilo da će Kingsi preuzeti kontrolu i s možda još jednim golom privesti utakmicu kraju, kako su to učinili već puno puta ove sezone; no, domaćini su izjednačili na jednom od 16 udaraca na vrata Jonathana Quicka. Bila je to jedina trećina u kojoj su zabilježili veći broj udaraca od gostiju koji su ih imali 11 po trećini, a tri u produžetku. James Reimer obranio je sva tri pokušaja u shootoutu Kingsa, a Quicka je prošao Joffrey Lupul.

Chicago je nakon prekinutog niza pobjeda ugostio Flamese i vratio se nazad u pobjedničku kolonu. Solidnom igrom u prve dvije trećine držali su utakmicu zanimljivom, da bi u zadnjoj domaćini podigli nivo igre, a pobjednički gol je na kraju došao iz pogreške gostiju. Johnny Gaudreau, rookie u redovima Calgaryja, izgubio je balans što je dovelo do gubitka paka, a takvu pogrešku uigrana momčad poput Hawksa ne propušta te Brandon Saad postiže sedmi gol na dodavanje Niklasa Hjalmarssona i kapetana Jonathana Toewsa.

Susret s izjednačenim pritiskom na obje strane u kojem su momčadi više čekale iskoristiti pogreške zaključen je golom u prvoj trećini. Dan Girardi pokušao je dodati pak Matsu Zuccarellu ispred vrata Bena Scrivensa, ovaj ga promašuje, ali na nesreću domaćina pogađa klizaljku Marka Arcobella, vara vratara i ulazi u gol. Oilersi nisu bili bez prilika za izjednačenje, pogotovo u zadnjoj trećini, ali Henrik Lundqvist je na svih 16 udaraca bio na mjestu. Carl Hagelin dodaje još jedan na gol u praznu mrežu u zadnjoj minuti susreta.

NHL

Toronto Maple Leafs – Los Angeles Kings 4:3 SO (1-0 Santorelli, 2-0 Franson; 2-1 Williams, 2-2 King; 2-3 Gaborik, 3-3 PPG van Riemsdyk;; 4-3 Lupul)

Chicago Blackhawks – Calgary Flames 2:1 (; 0-1 Hudler, 1-1 PPG Sharp; 2-1 Saad)

Edmonton Oilers – New York Rangers 0:2 (0-1 Girardi;; 0-2 EN Hagelin)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!