Nogomet

Klopp: "Ždrijeb mi je popravio raspoloženje", Buffon: "Borussia će nam pokazati koliko daleko možemo ići"

Niko Rukavina • ponedjeljak, 15.12.2014.
Klopp: "Ždrijeb mi je popravio raspoloženje", Buffon: "Borussia će nam pokazati koliko daleko možemo ići"
Foto: EPA

Jedan od zanimljivijih dvoboja ovosezonske osmine finala Lige prvaka bit će repriza finala iz 1997. kada je Borussia Dortmund došla do jedinog naslova prvaka Europe pobijedivši Juventus na Olimpijskom stadionu u Münchenu.

Borussia Dortmund je tog 28. svibnja 1997. došla do jedinog naslova prvaka Europe u povijesti. Dvama golovima Riedlea, u 29. i 34. minuti i jednim Rickena (70.) Borussija je slomila Staru Damu za koju je jedini pogodak postigao tada mladi Del Piero u 66. koji je u igru ušao na poluvremenu.

Danas su Torinezi vodeća momčad Serie A, a Borussia Dortmund se nalazi u zoni ispadanja Bundeslige sa samo 14 bodova iz 15 utakmica. Međutim, u Ligi prvaka Borussia je završila kao prva u skupini ispred Arsenala sa samo jednim porazom, a Juventus je prošao remijem u posljednjem kolu s prvim Atleticom u Torinu. Olympiakos je zaostao samo jedan bod.

“Zadovoljan sam ždrijebom. Mislim da možemo pobijediti Juventus. Ždrijeb mi je popravio raspoloženje“, rekao je u svojem stilu Klopp

Ždrijebom je zadovoljan i legenda Juventusa, Gianluigi Buffon napomenuvši kako se nadao dvoboju protiv Nijemaca koji će im predstavljati veliki izazov.

“Nadao sam se Dortmundu u sljedećoj fazi, ne zato jer ih smatram inferiornima ostalim ekipama koje smo mogli dobiti, nego zato što smatram kako će nam oni biti pravi izazov koji će nam jasno pokazati koliko smo daleko spremni ići i koliko možemo napredovati. Bit će to sjajan test u fantastičnoj atmosferi“, rekao je Buffon za službenu stranicu kluba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.12.2014. u 16:13
    upravo mu Werder popravlja raspolozenje, hvala kladinici
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.12.2014. u 08:14
    U bunedligi ne daje slicne izjave, sto bi rekli nije ih j.... ko nije pitao
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.12.2014. u 00:08
    Pa ono, moglo je i gore po njih - npr. da su dobili City. Do utakmice je svakak još 2 mjeseca, a do onda bi Dortmund trebao podići formu. Ako se to desi, mislim da bez problema prolaze Juventus.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.12.2014. u 20:11
    hehe,kakvo podbadanje u rukavicama od strane kloppa
    Obrisan korisnik