Nogomet

Srna: "To što želim trenersku licencu, ne znači i da želim biti trener"

Branimir Korać • ponedjeljak, 15.12.2014.
Srna: "To što želim trenersku licencu, ne znači i da želim biti trener"
Foto: EPA

Darijo Srna u razgovoru za Futbol TV progovorio je o danima van Donecka, želji za dobivanjem trenerske licence, ali i o šansama Šahtara da dođe do naslova prvaka Ukrajine...

Šahtar je ove sezone stalni gost, situacija u Ukrajini odvela ga je van Donecka i momčadi nije lako. Darijo Srna ima veliku želju vratiti se u Doneck.

"Ova godina bila je jako teška za nas. Posljednji puta bio sam u Donecku 15. svibnja, to je moj dom i teško mi je pričati o tome. Htio sam otići u Doneck, ali klub mi nije dao dozvolu, rizik je prevelik. Tamo je ostalo puno mojih prijatelja, nedostaju mi, želim otići tamo i razgovarati s ljudima. Istina, u Kijevu je sve lakše, postoji više mogućnosti za sve i Kijev je prekrasan. Međutim, moje srce je u Donecku", tvrdi Srna.

Srna je otkrio i kako radi na dobivanju trenerske A i B licence, ali se unatoč tome ne vidi kao trener.

"Želim imati A i B licencu, no to ne znači da se vidim kao trener. U Kijevu sam, imam dosta slobodnog vremena i želim to iskoristiti da naučim nešto novo. U ovom trenutku trenerski posao me ne zanima, to je vrlo emotivna i teška zadaća, ne znam kako bih se nosio s tim poslom. Vjerojatno bi sve došlo s vremenom i iskustvom. Sve to ne znači da razmišljam o završetku karijere, osjećam se odlično na travnjaku i vjerujem da mogu igrati još dvije, tri ili pet godina. Nije moj stil nakon karijere otvoriti neku trgovinu, vidim se samo u nogometu."

Što se tiče ovosezonskog nastupa u Ligi prvaka, Srna smatra kako je moglo biti i bolje, a ključnim je proglasio domaći dvoboj protiv Porta.

"Moglo je biti i drugačije. Mislim da smo prvo mjesto izgubili u domaćem susretu protiv Porta. Vodili smo 2:0, a na kraju je završilo 2:2 i jednostavno nam je ponestalo koncentracije. Previše smo jurili prema naprijed."

Srna smatra kako je Dynamo favorit za osvajanje naslova prvaka Ukrajine, a kao glavni razlog navodi stalno gostovanje Šahtara.

"Da smo u Donecku, sada bi bili prvi i imali veliku prednost. Siguran sam u to. Ova momčad ima ogroman potencijal, ali Dynamo je u sjajnoj formi i ima najveće šanse za naslov prvaka. U odnosu na prošlu sezonu značajno je napredovao, ima odličnog trenera i ima veće šanse za naslov od nas."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.12.2014. u 00:52
    Vjerojatno znači da želiš biti kuhar, ha da
    Obrisan korisnik