Rukomet

Norvežanke sigurno prve u skupini, oproštaj od polufinala za Mađarice

Branimir Korać • utorak, 16.12.2014.
Norvežanke sigurno prve u skupini, oproštaj od polufinala za Mađarice
Foto: EPA

Pretposljednje kolo u skupini A drugog dijela natjecanja na Europskom prvenstvu bilo je kobno za Mađarice koje su se porazom od Danske oprostile od polufinala. Norveška je i dalje stopostotna i sigurno prva u skupini...

Norvežanke osigurale prvo mjesto u skupini

Norveška - Poljska 26:24

Norveška je prva reprezentacija koja je osigurala mjesto u polufinalu Europskog prvenstva i to s prve pozicije u skupini. Norvežanke su nastavile stopostotan niz, upisale su novu pobjedu i zasad izgledaju najuvjerljivije.

Protiv Poljske nisu imale lagan posao, Poljakinje su se postavile vrlo dobro i tek drugo poluvrijeme donijelo je Norveškoj pobjedu. Tijekom prvog poluvremena Poljska je imala i pet golova prednosti te se činilo da je na najboljem putu da dođe do prve pobjede protiv Norveške nakon gotovo 18 godina, međutim Norvežanke su se probudile i serijom 5:0 vratile su se u utakmicu već do 40. minute.

"Jako je važno da smo uspjele dobro reagirati i preokrenuti utakmicu u drugom poluvremenu. Moramo napraviti iskorak i pokazati da možemo dobro igrati od samog početka susreta, ne smijemo i dalje prvi dio koristiti za zagrijavanje", tvrdi Heidi Loke.

Na putu do pobjede Norvešku su predvodile sjajna Nora Mörk s 11 golova iz 17 pokušaja te Silje Margaretha Solberg s 11 obrana. Kod Poljske pet golova uz stopostotan učinak ubilježila je Joanna Drabik.

Mađarice bez polufinala

Mađarska - Danska 20:23

Nakon što je Hrvatska zapela već u prvom krugu natjecanja na Europskom prvenstvu, drugi domaćin također neće vidjeti samu završnici. Mađarska je trebala pobjedu protiv Danske, ali upisala je poraz 23:20 i o drugom putniku u polufinale odlučit će dvoboj između Danske i Španjolske.

Mađarice su pod velikim pritiskom ušle u utakmicu što se i odlazilo na rezultatu. U 24. minuti Danska je vodila s visokih 11:6, Mađarice su uspjele napraviti seriju 5:0 kojom su na početku drugog poluvremena poravnale na 11:11 da bi nova kriza odlučila pobjednika. Danska je do 39. minute pobjegla na 17:13, ubrzo je imala i sedam golova razlike, a sve što su domaće igračice uspjele u završnici je smanjiti zaostatak.

"Nismo djelovale kao prava ekipa. Eva Kiss je ponovno dobro branila i izuzev dva-tri gola, obrana je dobro funkcionirala. međutim nešto nije bilo u redu s našim napadom. Krila su puno radila, ali sam uspjela samo jedno zapucati na gol. Da bi uspjele, definitivno trebamo pogotke i s krila", tvrdi Bernadett Bognar-Bodi.

Line Anna Ryborg Jörgensen sa šest golova predvodila je Dansku dok je Sandra Toft dodala 13 obrana. Kod Mađarica po pet golova postigle su Zsuzsanna Tomori i Gabriella Toth, a Eva Kiss imala je čak 20 obrana.

Španjolke se uvalile u probleme

Španjolska - Rumunjska 20:22

Španjolke su si nepotrebno zakomplicirale situaciju neočekivanim porazom od Rumunjske. Imale su sve na pladnju, činilo se da će doći do pobjede, međutim odigrale su vrlo loše u drugom poluvremenu i Rumunjska je to kaznila.

U prvom poluvremenu Španjolska je dominirala i na odmoru imala vodstvo 14:9 da bi u drugom dijelu razbranila Paulu Ungureanu i ostala na samo šest postignutih pogodaka. Donijelo je to na kraju Rumunjskoj prvu pobjedu u drugoj fazi natjecanja.

"Igrale smo sjajnu obranu, na vratima imale sjajnog vratara i sreću na svojoj strani. Sve je to dovelo do ove lijepe pobjede", tvrdi Cristina Neagu.

Neagu je susret završila sa sedam golova, a Ungureanu je upisala 20 obrana. Kod Španjolske Elisabeth Pinedo postigla je pet pogodaka, a Ana Temprano ubilježila je 16 obrana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!