Zimski sportovi

Video: Golijada u Buffalu, Islesi i Pensi na vrhu Istoka

Željka Jurkas • utorak, 16.12.2014.
Video: Golijada u Buffalu, Islesi i Pensi na vrhu Istoka

Dva shootouta i pobjeda Penguinsa u regularnom dijelu obilježili su domaćinski ponedjeljak u NHL-u...

Bez značajnog dijela prvotimaca, u sastavu koji se prije susreta mogao smatrati oslabljenim, Penguinsi su zahvaljujući odličnom Marc-Andre Fleuryju u prvoj trećini te solidnoj igri kroz preostale dvije ostavili prvu momčad Atlantica bez bodova drugu utakmicu u nizu, unatoč solidnoj i na momente dominantnoj igri koju prikazuju kroz obje utakmice. Domaćini su preuzeli sustav od Capitalsa, čvrstu igru na tijelo koja igrače čini nervoznima i manje oprezima pri kontroli i prosljeđivanju paka što je dovelo do grešaka koje su Pensi znali iskoristiti. Dvojica rookija, koji su u sastavu zahvaljujući ozljedama, upisali su svoje prve NHL golove. Bryan Rust donio je domaćinima drugo vodstvo na početku druge trećine, a udarac Briana Dumoulina sredinom zadnje trećine se odbio od Boltsovog Victora Hedmana. Gosti su dominirali prvom trećinom, ali Fleury je skidao sve udarce do prvog vodstva domaćina. U zadnjoj minuti, na drugom powerplayju gostiju Brandon Sutter je zabio svoj sedmi gol sezone na petom udarcu na vrata Pensa, a par sekundi kasnije Jonathan Drouin izjednačio na dvanaestom udarcu na vrata Lightninga. Steve Downie odigrao je sjajnu utakmicu koju je okrunio golom na trećoj powerplay prilici domaćina. Vratar Boltsa Ben Bishop zamijenjen je nakon prve trećine zbog ozlijede donjeg dijela tijela. Nikita Kučerov iskorištava grešku u iznošenju paka obrane Pensa pet minuta prije isteka vremena i smanjuje konačan rezultat na 4:2.

Devilsi su došli na svoje zadnje ikada gostovanje u Nassau Coliseum i dali sve od sebe da odu kao pobjednici. U prvoj trećini postigli su dva pogotka, a na prvom je Jaromir Jagr svojom 1064. asistencijom u NHL-u prošao Steva Yzermana za sedmo mjesto svih vremena. Bio je to njegov 77. bod karijere u 53 utakmice odigrane na ledu Coliseuma. Domaćini ozbiljnije ulaze i odigravaju iduće dvije trećine te već u drugoj minuti druge trećine prepolavljaju vodstvo Devilsa petim golom sezone Josha Baileyja. Matt Martin izjednačuje utakmicu sredinom zadnje trećine te nakon produžetka ona ulazi u ispucavanje kaznenih udaraca. Keith Kinkaid dvaput griješi, drugi puta na petom pokušaju Islandersa kojima Bailey donosi i drugi bod. Pobjedom Islandersi održavaju korak s Pensima na čelu divizije Metropolitan, a zajedno su preuzeli prva dva mjesta Istoka.

Utakmicu punu preokreta odigrali su Senatorsi i Sabresi u First Niagara centru u Buffalu. Gosti su poveli, no domaćini brzo u drugoj trećini preokreću rezultat u dva gola viška na svojoj strani. Senatorsi se vraćaju u utakmicu te ponovno preuzimaju vodstvo na početku zadnje trećine. Brian Flynn izjednačuje rezultat tri i pol minute prije isteka vremena. U ispucavanju kaznenih udaraca Jhonas Enroth brani sva tri pokušaja Ottawe, a Matt Moulson jedini prolazi Robina Lehnera. Sabresima je ovo četvrta pobjeda u nizu, deseta u zadnjih trinaest susreta, ali se i dalje nalaze na začelju Atlantica, s dva boda manje i utakmicom više od noćašnjih protivnika Senatorsa.

NHL

New York Islanders – New Jersey Devils 3:2 SO (0-1 PPG Zidlicky, 0-2 Gomez; 1-2 Bailey; 2-2 Martin;; 3-2 Bailey)

Pittsburgh Penguins – Tampa Bay Lightning 4:2 (1-0 SHG Sutter, 1-1 PPG Drouin; 2-1 Rust, 3-1 PPG Downie; 4-1 Dumoulin, 4-2 Kučerov)

Buffalo Sabres – Ottawa Senators 5:4 SO (0-1 Ryan; 1-1 PPG Ristolainen, 2-1 Moulson, 3-1 Foligno, 3-2 Stone; 3-3 Lazar, 3-4 Chiasson, 4-4 Flynn;; 5-4 Moulson)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!