Rukomet

Bez odluke u skupini B: Švedska, Crna Gora, Francuska i Nizozemska i dalje u igri za polufinale

Davor Kovačević • utorak, 16.12.2014.
Bez odluke u skupini B: Švedska, Crna Gora, Francuska i Nizozemska i dalje u igri za polufinale
Foto: EPA

Ni drugo kolo drugog kruga u skupini B Europskog rukometnog prvenstva nije donijelo sigurnog polufinalista. Na to će četiri reprezentacije morati pričekati srijedu i posljednje utakmice koje će odlučivati o prolasku. Švedska se dodatno približila tom cilju pobjedom protiv Slovačke, Crna Gora je bila bolja od Nizozemske, dok su Francuska i Njemačka podijelili bodove.

Do druge pobjede u drugom krugu stigle su rukometašice Crne Gore koje su s 31:27 svladale Nizozemsku i tako se približile polufinalu i to ponajviše zahvaljujući odličnoj Katarini Bulatović koja je predvodila listu strijelaca s deset pogodaka.

“Ne želim komentirati svoju izvedbu. Bilo je na meni da pucam u završnim minutama, ali ekipa je pobijedila ovu utakmicu“, rekla je Bulatović poslije utakmice i najavila novo finale svoje reprezentacije, ono sutrašnje protiv Švedske: “Bilo je ovo naše prvo finale, sutra igramo drugo protiv Švedske. Nema vremena za slavlje, utakmice postaju sve važnije i važnije“.

Nakon pete utakmice na prvenstvu neporažena je još uvijek ostala reprezentacije Švedske. Šveđanke su s uvjerljivih 31:22 svladale Slovačku koja je ovim porazom ispala iz svih kombinacija, dok će Skandinavke u sutrašnjem okršaju tražiti svoju kartu za polufinale u koje bi ih odveo i bod protiv Crne Gore. Najbolja je u švedskim redovima bila Gullden s devet pogodaka, a kod Slovačke Szarkova sa sedam.

U posljednjem susretu dana Njemačka i Francuska odigrale su 24:24. Francuskinje su protiv otpisane Njemačke računale na oba boda, no na kraju su se morale zadovoljiti i jednim i to osiguranim 15 sekundi prije kraja kada je Baudouin zabila iz sedmerca. Ovaj rezultat još uvijek drži Francusku u igri, ali osim pobjede protiv Nizozemske, moraju navijati i za pobjedu Švedske protiv Crne Gore.

Europsko prvenstvo, skupina B:
Švedska – Slovačka 31:22
Crna Gora – Nizozemska 31:27
Njemačka – Francuska 24:24

Ljestvica:
1. Švedska 7
2. Crna Gora 6
3. Nizozemska 5
4. Francuska 5
5. Njemačka 1
6. Slovačka 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sportoz16.12.2014. u 23:42
    Nakon godina teških krađa na račun domaćina velikih natjecanja, EHF je odlučio probati nešto drugo. Pošteno suđenje! Idealna prilika za to je EP u ženskoj konkurenciji u dvije članice EU za koje bi većina ostalih članica željela da to nisu. I tako se dogodio drugi krug EP-a koji se u zagrebačkoj... [više na forumu]
    sportoz