Zimski sportovi

Video: Nakon dvadeset pokušaja Panthersima pobjeda u shootoutu

Željka Jurkas • srijeda, 17.12.2014.
Video: Nakon dvadeset pokušaja Panthersima pobjeda u shootoutu

Od jedanaest NHL susreta u noći s utorka na srijedu njih četiri nije završeno u regularnom dijelu. Pao je novi rekord u ispucavanju kaznenih udaraca, 'Lumbus je novi vlasnik najdužeg pobjedničkog niza, Boltsi su se vratili u pobjedničku kolonu, kao i Jetsi, Predatorsi i Coyotesi; Kingsi, Philly i Wild su upisali poraz, a šesti u nizu upisali su Canesi...

Tri susreta trebala su ispucavanje kaznenih udaraca za odlučivanje pobjednika. Pekka Rinne ponovo je briljirao za Predatorse i branio kada je bilo najpotrebnije. Derek Roy jedini je prošao Tuukku Raska na kraju susreta u kojem su Bruinsi držali pritisak i stvarali prilike, no nisu uspjeli doći do trećeg pogotka. U Joe Louis areni Sergej Bobrovski i Jimmy Howard držali su kliniku vratarima obranivši sve udarce s kojima su se susreli. Na kraju je Bobrovski s dvije obrane na kaznene udarce Wingsa Columbusu donio sedmu pobjedu u nizu, trenutno najduži niz pobjeda u ligi i postavio ih na peto mjesto divizije Metropolitan.

Washington Capitalsi i dalje drže rekord za najduži shootout lige. Nakon što su 2005. s New York Rangersima odmjeravali snage u petnaest krugova, sinoć su s Florida Panthersima morali ići do njih dvadeset. Na njihovu žalost, u obje utakmice su ostali bez tog drugog boda. Roberto Luongo obranio je petnaest kaznenih udaraca, a Braden Holtby je ostao za jedan prekratak. Nick Bjugstad ga je u svom drugom pokušaju uspio proći i ostavio drugi bod na domaćem ledu za peto mjesto na ljestvici Atlantica.

Toronto je došao do svoje šeste pobjede u nizu prekinuvši niz Ducksa od sedam pobjeda prije svega zahvaljujući odlično raspoloženom Jonathanu Bernieru koji je upisao 40 obrana. Gosti u Air Canada centru su se držali u utakmici do zadnje trećine kada su Leafsi na početku unutar minute povećali vodstvo na tri gola razlike. Ilja Brizgalov zamijenio je Frederika Andersena na vratima, ali niti to nije pomoglo i domaćini su još dvaput zatresli mrežu.

Najnoviji poraz Canesa, šesti u nizu, došao je u Bell centru zahvaljujući prvom hat tricku karijere Alexa Galchenyuka i Maxu Paciorettyju koji mu je asistirao na sva tri gola. Carey Price obranio je 25 udaraca, a Cam Ward pustio je dva u zadnjih pet minuta za konačan rezultat koji krivo sugerira da su Habsi lako došli do uvjerljive pobjede. Andrei Vasilevskiy pozvan je iz Syracusea u utorak ujutro, a navečer debitirao u NHL-u pobjedom Lightninga nad Flyersima. U svom prvom startu na ledu Wells Fargo centra obranio je 23 udarca, a Steven Stamkos i Tyler Johnson su golovima u drugoj trećini preokrenuli vodstvo domaćina i osigurali pobjedu.

Nakon početnog vodstva u MTS centru Buffalo Sabresi su napravili nekoliko grešaka i omogućili Jetsima veliki preokret. Ondrej Pavelec se pobrinuo da u posljednje dvije trećine niti jedan pak ne uđe u njegova vrata, Mark Scheifele dvaput je zabio, a Michal Neuvirth koji je nakon četiri susreta (i isto toliko pobjeda) zamijenio Jhonasa Enrotha na vratima, ostao je razočaran svojim učinkom od 31 obrane na 36 udaraca. Recept Kingsa u utakmicama s Bluesima funkcionirao je prve dvije trećine. Stalni pritisak, mali broj udaraca na vrata, dovoljno obrana Jonathana Quicka i dva gola u mreži Jakea Allena do kraja druge trećine trebala su biti dovoljno. No, Vladimir Tarasenko im je sa svojim drugim hat trickom sezone i asistencijom na izjednačujući gol poremetio planove.

Rangersi su dominirali prvim dijelom utakmice i pospremili četiri paka u mrežu Flamesa prije nego što su dobili odgovor, a Henrik Lundqvist je zaustavio svaki pokušaj povratka u utakmicu domaćina. Ovo je prvi puta u povijesti da su Rangersi upisali sve pobjede u ciklusu gostovanja u Vancouveru, Edmontonu i Calgaryju. S druge strane, Flamesi su upisali šesti poraz u regularnom dijelu u nizu prvi puta u gotovo pet godina. Prva trećina susreta Wilda i Hawksa u United centru izgledala je kao bitka obrana, u drugoj je eksplodirala ofenziva domaćina, a treća je zamalo donijela preokret i veliki završetak Hawksa kojima je Patrick Kane na powerplayju donio nova dva boda.

Oliver Ekman-Larsson zabio je .3 sekunde prije isteka produžetka za devetu pobjedu i 17. susret u nizu s barem bodom protiv Edmonton Oilersa i prekid niza od devet poraza na domaćem ledu. Oilersi, koji su promijenili trenera i tu zadaću će do kraja sezone obavljati Todd Nelson, su poveli u prvoj trećini, ali padom igre u drugoj dozvolili su domaćinima povratak. Coyotesi su u tih dvadeset minuta uputili 25 udaraca na vrata Bena Scrivensa.

NHL

Philadelphia Flyers – Tampa Bay Lightning 1:3 (1-0 PPG Simmonds; 1-1 Stamkos, 1-2 Johnson; 1-3 EN Filppula)

Toronto Maple Leafs – Anaheim Ducks 6:2 (1-0 Bozak; 2-0 Lupul, 2-1 SHG Vatanen; 3-1 Booth, 4-1 Kadri, 4-2 Kesler, 5-2 PPG Kessel, 6-2 Kessel)

Montreal Canadiens – Carolina Hurricanes 4:1 (1-0 Prust; 2-0 Galchenyuk; 2-1 Rask, 3-1 Galchenyuk, 4-1 Galchenyuk)

Detroit Red Wings – Columbus Blue Jackets 0:1 SO (;;;; 0-1 Jenner)

Florida Panthers – Washington Capitals 2:1 SO (1-0 MacKenzie; 1-1 PPG Brouwer;;; 2-1 Bjugstad)

St. Louis Blues – Los Angeles Kings 5:2 (; 0-1 Gaborik, 0-2 PPG Gaborik, 1-2 Tarasenko; 2-2 PPG Schwartz, 3-2 PPG Tarasenko, 4-2 Steen, 5-2 EN Tarasenko)

Nashville Predators – Boston Bruins 3:2 SO (; 0-1 Lučić, 1-1 PPG Fisher; 2-1 Ribeiro, 2-2 Smith;; 3-2 Roy)

Winnipeg Jets – Buffalo Sabres 5:1 (0-1 PPG Zadorov; 1-1 Scheifele, 2-1 SHG Frolik, 3-1 Scheifele; 4-1 PPG Kane, 5-1 Thorburn)

Chicago Blackhawks – Minnesota Wild 5:3 (0-1 Vanek; 1- Seabrook, 2-1 Hossa, 3-1 Toews; 3-2 PS Niederreiter, 3-3 Sandella, 4-3 PPG Kane, 5-3 EN Smith)

Calgary Flames – New York Rangers 2:5 (0-1 Nash, 0-2 PPG Kreider; 0-3 SHG Nash, 0-4 Stepan, 1-4 Hudler; 1-5 EN Hagelin, 2-5 PPG Glencross)

Arizona Coyotes – Edmonton Oilers 2:1 OT (0-1 Nugent-Hopkins; 1-1 McMillan;; 2-1 Ekman-Larsson)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.12.2014. u 09:27
    Go Panthers!
    Obrisan korisnik