Nogomet

Video: Prekinut novozelandski san, San Lorenzo izborio očekivano finale protiv Real Madrida

Branimir Korać • četvrtak, 18.12.2014.
Video: Prekinut novozelandski san, San Lorenzo izborio očekivano finale protiv Real Madrida
Foto: EPA

Finale Svjetskog klupskog prvenstva donijet će europsko - južnoamerički spektakl. Real Madrid i San Lorenzo odlučit će o naslovu klupskog prvaka svijeta...

Nakon što je Real Madrid nadigrao Cruz Azul i glatko stigao do finala, San Lorenzo je u drugom polufinalu igrao protiv Auckland Cityja. Iako su Novozelanđani kvalitetom slabiji protivnik od Cruz Azula, San Lorenzo je uz dosta muke stigao do pobjede slavivši tek nakon produžetaka s 2:1.

Nakon što Mateo Poljak i australski Hrvati nisu uspjeli izboriti najveću utakmicu karijere, onu protiv Real Madrida, nije to uspio niti Miro Bilen s Auckland Cityjem. Bilen je odigrao svih 120 minuta za Auckland koji se sjajno nosio s renomiranijim protivnikom.

Argentinci su bili opasniji i bolji protivnik, a u završnici prvog poluvremena San Lorenzo stigao je do vodstva. Pogodak za prvaka Južne Amerike postigao je Barrientos i to u sudačkoj nadoknadi.

U drugom dijelu Auckland je uspio iz jednog kontranapada doći do poravnanja. Loše je reagirala obrana San Lorenza, De Vries je dobro proigrao Berlangu, a ovaj izjednačio na 1:1.

15 minuta prije kraja San Lorenzo je mogao riješiti pitanje pobjednika, Martin Cauteruccio odlično je pucao, ali loptu je zaustavila vratnica.

Otišlo se u produžetke gdje je San Lorenzo vrlo brzo ponovno poveo. U trećoj minuti produžetka Matos je iskoristio slabo čišćenje obrane Aucklanda i udarcem izvan kaznenog prostora vratio prednost na stranu San Lorenza.

Do kraja susreta promjena nije bilo i San Lorenzo je izborio susret protiv Real Madrida.

U utakmici za peto mjesto Setif je nakon penala bio bolji od Western Sydney Wanderersa. U 120 minuta bilo je 2:2 s oba gola postignuta u 90 minuta. Za Afrikance zabili su Mullen autogol te Ziaya, a za Australce Saba i Castelen

U 74. minuti Poljaka je zamijenio Fofanah.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.12.2014. u 12:15
    real će ih pregazit ko plitki potok
    Obrisan korisnik