Zimski sportovi

Hurricanesi zaustavili Leafse, Bluesi pali u Staplesu

Željka Jurkas • petak, 19.12.2014.
Hurricanesi zaustavili Leafse, Bluesi pali u Staplesu

Florida je ponovo bila uspješna u ispucavanju kaznenih udaraca, Penguinsi su još jednom došli do pobjede van regularnog vremena, Kingsi se vratili starim običajima, Carolina zaustavila pobjednički niz Leafsa, Capitalsi iščupali pobjedu u Columbusu, a Sharksi i Ducksi gotovo ukrali pobjede...

Da utakmica bez postignutih pogodaka unutar 60 minuta može biti itekako zanimljiva i dinamična pokazali su Penguinsi i Avalanche. Marc-Andre Fleury i Calvin Pickard branili su sve udarce u duelu vratara koji je potrajao do sredine produžetka. Blake Comeau spretno se snašao nakon što je Pickard obranio udarac Jevgenija Malkina i progurao pak u mrežu za zasluženi teško izboreni drugi bod. Pensi su uputili 47 udaraca na vrata Avsa prije nego su zatresli mrežu, a gosti su imali 29 pokušaja na Fleuryja.

Florida Panthersi i drugi susret završili su ispucavanjem kaznenih udaraca. U Wells Fargo centru trebalo im je šest krugova za pobjedu Steva Masona koji je kroz 65 minuta obranio 31 udarac. Scottie Upshall donio je gostima prednost u prvoj trećini, a Jakub Voraček izjednačio u drugoj. Columbus i Capitalsi odigrali su zanimljiv susret u kojem je na početku produžetka Eric Fehr zahvaljujući odličnoj akciji Mikea Greena donio pobjedu gostima. Capsi su prvi poveli, a domaćini izjednačili u drugoj trećini preko dva powerplay gola. 'Lumbus je u zadnjoj dvaput dolazio do minimalnog vodstva, a Washington se vraćao u egal.

Carolina je izgubila prethodnih šest susreta, a u goste su joj došli Leafsi na pobjedničkom pohodu. Jonathan Bernier bio je najzaposleniji igrač na ledu, pogotovo u prvoj trećini kada je prema njemu upućeno 16 udaraca. Dva su ga prošla i Canesi su stekli vodstvo koje više neće ispustiti. Susret prepun golova i velikog preokreta Kingsa odigran je u Staples centru. Bluesi su dvaput poveli, u prvoj trećini s tri gola razlike, a u drugoj s golom. No, ništa im nije bilo dovoljno za uraganski završetak po kojem su domaćini poznati, a u zadnjih par susreta im je izmakao. Tri neodgovorena gola u zadnjoj trećini, pet bodova (najviše u karijeri) u jednom susretu Anžea Kopitara i dva powerplay gola Mariana Gaborika samo su neki od detalja koji su odlučili utakmicu za koju se Kingsi nadaju da je početak novog zaleta i borbe za playoff.

Prije susreta u kojem su igrale njegove dvije (i jedine) bivše momčadi, Montreal Canadiensi odali su počast svom dugogodišnjem kapetanu Saku Koivu u ceremoniji prije utakmice. Susret s malo golova i minimalnom pobjedom otišao je na stranu gostiju, a domaćini su ostali bez Maxa Paciorettyja na početku zadnje trećine nakon jačeg udarca glavom u ogradu. Rookieji u sastavu Sharksa, Barclay Goodrow i Matt Tennyson preokrenuli su rezultat unutar 34 sekunde na sredini zadnje trećine i osigurali pobjedu domaćinima u SAP centru. Oilersi nisu bili bez prilika, dapače u većem dijelu utakmice držali su vodstvo, a u zadnjoj minuti Antti Niemi je pod velikom opsadom u nekoliko prilika sjajno reagirao i zadržao pobjedu.

NHL

Philadelphia Flyers – Florida Panthers 1:2 SO (0-1 Upshall; 1-1 Voraček; 1-2 Bolland)

Pittsburgh Penguins – Colorado Avalanche 1:0 OT (1-0 Comeau)

Carolina Hurricanes – Toronto Maple Leafs 4:1 (1-0 Terry, 2-0 SHG Faulk; 2-1 Phaneuf; 3-1 PPG Sekera, 4-1 EN Lindholm)

Columbus Blue Jackets – Washington Capitals 4:5 OT (0-1 Ward, 0-2 Chimera; 1-2 PPG Johnson, 2-2 PPG Foligno; 3-2 Foligno, 3-3 Alzner, 4-3 Chaput, 4-4 Brouwer; 4-5 Fehr)

Montreal Canadiens – Anaheim Ducks 1:2 (0-1 Lindholm;; 1-1 PPG Desharnais, 1-2 Beleskey)

Los Angeles Kings – St. Louis Blues 6:4 (0-1 PPG Backes, 0-2 Jaskin, 0-3 PPG Shattenkirk, 1-3 PPG Gaborik; 2-3 Kopitar, 3-3 PPG Gaborik, 3-4 Lehtera; 4-4 Carter, 5-4 PPG Muzzin, 6-4 King)

San Jose Sharks – Edmonton Oilers 4:3 (0-1 Gordon; 1-1 Sheppard, 2-1 Couture, 2-2 Pinizzotto, 2-3 Nugent-Hopkins; 3-3 PPG Tennyson, 4-3 Goodrow)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!