Zimski sportovi

Video: Sedmi poraz u nizu Flamesa, Tampa preokrenula kod Devilsa

Željka Jurkas • subota, 20.12.2014.
Video: Sedmi poraz u nizu Flamesa, Tampa preokrenula kod Devilsa

U pet susreta NHL-a odigranih u petak navečer domaćini su uzeli tri pobjede, uključujuću onu u ispucavanju kaznenih udaraca. Devilsi su bili uspješniji od Tampe, Senatorsi su razmontirali Duckse, a Jetsi Bruinse. Islandersi i Starsi su upisali gostujuće pobjede...

New Jersey Devilsi našli su način kako pobijediti Boltse i Jevgenija Nabokova unatoč gubitku vodstva od dva gola i primanju izjednačujućeg pogotka u zadnjoj minuti regularnog dijela. Keith Kinkaid (.929%sv) došao je u trećem startu do svoje prve NHL pobjede sa sve tri obrane u shootoutu, a Patrik Eliaš je jedini bio uspješan. Ilja Brizgalov startao je u mreži momčadi koja ga je izabrala na Draftu prvi puta nakon 2007., ali povratak nije bio jedan iz bajke. Nitko na strani Ducksa u cijeloj priči nije bio zadovoljan. Loša igra kroz gotovo cijelu utakmicu i preko cijelog leda spojena sa raspoloženim domaćinima dovela je do šest golova u Brizgalovoj mreži. Rookie Mike Hoffman bio je dvostruki strijelac, kao i kapetan Ducksa Ryan Getzlaf, a Kyle Turris upisao je gol i asistenciju.

Unatoč manjku četvorice standardnih braniča Jetsi su sveukupnom igrom na ledu suzbili napade Bruinsa, točnije iskoristili ono što im je dano, a gosti su uglavnom izgledali obeshrabreno i bez pretjerane volje za potezom više koji bi im donio šansu za bod(ove). Evander Kane otvorio je utakmicu, a Torey Krug izjednačio početkom druge trećine. 23 sekunde prije isteka vremena u drugoj, Mathieu Perreault odbio je udarac Dustina Byfugliena u gužvi pred vratima u kojoj Tuukka Rask nije mogao vidjeti u kojem smjeru će pak otići. Flamesi su došli do sedmog poraza u nizu, a Stari na čelu s Karijem Lehtonenom ponovo nalaze svoj ritam. Sva tri pogotka susreta pala su u drugoj trećini, a jednom stečeno vodstvo Dallas nije ispuštao.

New York Islandersi radili su pritisak i držali se mreže Wingsa što je dovelo do oba gola i zadalo domaćinima peti poraz u nizu. Petr Mrazek zamijenio je nakon prve trećine Jimmyja Howarda koji je zadobio ozljedu donjeg dijela tijela i unatoč jednom primljenom golu, bio više nego solidan na vratima. Wingsi su poveli u prvoj trećini, a osam minuta kasnije Brock Nelson vraća utakmicu u egal.

NHL

New Jersey Devils – Tampa Bay Lightning 2:3 SO (1-0 PPG Henrique, 2-0 Eliaš; 2-1 Stamkos; 2-2 Kučerov;; 3-2 Eliaš)

Ottawa Senators – Anaheim Ducks 6:2 (1-0 PPG Michalek, 2-0 Stone; 3-0 SHG Turris, 4-0 Hoffman, 4-1 Getzlaf; 4-2 Getzlaf, 5-2 Hoffman, 6-2 Zibanejad)

Detroit Red Wings – New York Islanders 1:2 (1-0 Zetterberg, 1-1 Nelson; 1-2 Lee;)

Winnipeg Jets – Boston Bruins 2:1 (1-0 Kane; 1-1 Krug, 2-1 Perreault;)

Calgary Flames – Dallas Stars 1:2 (; 0-1 Benn, 0-2 Daley, 1-2 Giordano;)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • perrroo20.12.2014. u 13:00
    odlucite se.. naslov tampa preokrenula kod devilsa, u tekstu obrnuto(sto je i tocno), a na dnu rezultat devilsi-tampa 2:3..
    perrroo