Zimski sportovi

Video: Golijada u Torontu i Minnesoti, pobjeda Avsa

Željka Jurkas • nedjelja, 21.12.2014.
Video: Golijada u Torontu i Minnesoti, pobjeda Avsa
Foto: EPA

Subota prepuna akcije počela je matinejom u Los Angelesu i već je taj susret dao početne obrise noći s puno golova i lijepih akcija te velikih vratarskih obrana. Među najveća iznenađenja spada pobjeda Columbusa nad Hawksima te Flyersa nad Leafsima. Capitalsi su zatvorili mrežu pred Devilsima, Sharksi u produžetku pobijedili Bluese, kao Nucksi Flamese i Predsi Wild. Rangersi su tek u shootoutu došli do drugog boda u Carolini, Pensi i Islesi nastavljaju pobjeđivati, Habsi su okrenuli loš početak, a Avsi upisali visoku pobjedu u Buffalu...

Los Angeles Kingsi nemaju sreće s odbijanjem paka u zadnje vrijeme, što su samo i potvrdila jedina dva udarca koja su prošla Jonathana Quicka u jedinoj matineji dana. No, srećom po njih, uz Anžea Kopitara (koji ima po asistenciju u zadnjih osam odigranih trećina) i Mariana Gaborika u sastavu, sva nesretna odbijanja se daju nadoknaditi. Kingsi su odigrali odličnu prvu i zadnju trećinu da bi na početku druge malo zastali, a tada je Arizona iskoristila svoje prilike i prešla u vodstvo. Los Angeles je uputio više nego dvostruko veći broj udaraca na vrata Devana Dubnyka nego su Yotesi imali prilike pokušati proći Quicka (35:14).

Calvin Pickard ponovno je bio odličan na vratima Colorada te pripomogao uvjerljivoj pobjedi u Buffalu. Alex Tanguay zabio je dvaput u zadnjoj trećini, a Erik Johnson i Cody McLeod donijeli su početno vodstvo u prvoj trećini. Da domaćini ne ostanu bez pogotka pobrinuo se Johan Larsson sredinom zadnje trećine.

Philadelphia Flyersi i Maple Leafsi odigrali su dinamičan i zabavan susret prepun golova u kojem su obrane u većini susreta bile opcionalne. Jakub Voraček i Claude Giroux zabilježili su po četiri boda, a Philly je uputio ukupno 41 udarac na vrata Jonathana Berniera u 50 minuta te samo jedan na vrata Jamesa Reimera u idućih deset. U prvoj trećini je postignuto šest pogodaka, a tri su došla unutar 26 sekundi.

Senatorsi su bili u gostima u Bell centru i pripremili neugodan početak Habsima. Carey Price napravio je netipičnu grešku te mu je pak usporeno prošao kroz noge, a Erik Condra našao se pored njega u igri s igračem manje i brzo reagirao dovevši goste u vodstvo. No, Habsi se već par minuta kasnije vraćaju u utakmicu i grade vodstvo, a Price nakon lošeg starta postaje jedan od najboljih pojedinaca susreta.

Capitalsi su četiri puta zatresli mrežu Devilsa (triput s Coryjem Schneiderom na vratima), jednim golom ljepšim od drugoga, a Braden Holtby obranio je 21 udarac za svoj drugi shutout sezone. Schneider je obranio kazneni udarac Alexa Ovečkina nedugo nakon što je kapetan zabio treći pogodak Capsa. Nicklas Backstrom sudjelovao je u preostala tri pogotka, s dva gola i asistencijom.

Andrei Vasilevskiy još jednom je pokazao da je pred njim više nego svijetla budućnost. Sa 45 obrana držao je momčad Boltsa u utakmici koju su dominirali Islandersi. Do zadnje četiri minute nije pustio niti jedan udarac u mrežu, a Tampa je sa svega 21 udarcem uspjela jednom proći Jaroslava Halaka. Kapetan John Tavares prvi pronalazi put, a dvanaest sekundi kasnije Anders Lee zabija pobjednički pogodak. S Vasilevskiyem na klupi Islesi dodaju još jedan u praznu mrežu.

Gledajući konačan rezultat susreta Penguinsa i Panthersa u Consol Energy centru, reklo bi se „Očekivano, i ništa posebno“. No, susret je bio sve samo ne očekivan i dosadan. Fizički od samoga starta, s kratkim fitiljima na svim stranama pružio je puno akcije u svi pogledima. Derrick Pouliot pozvan je na svoju prvu NHL utakmicu i na prvom udarcu na vrata zabio svoj prvi NHL gol koji je domaćinima dao vodstvo od dva pogotka. 35 sekundi kasnije Florida vraća susret na gol razlike na prvom powerplayju utakmice koji će pokrenuti lavinu od 70 kaznenih minuta i po šest prilika s igračem više za svaku stranu. Marc-Andre Fleury briljirao je na vratima Pensa sa 44 obrane, pogotovo u zadnjoj trećini sredinom koje Kris Letang i Sidney Crosby majstorski prolaze Roberta Luonga za povećanje vodstva i otklanjanje svake sumnje u pobjednika.

New York Rangersi su u Raleighu napravili sve kako treba i zamalo izgubili susret. Kontrolom igre u dugim periodima domaćinima nisu dozvoljavali puno prilika, ali Cam Ward je bio uporan i drugi pak u mrežu nije pustio gotovo do samog isteka vremena. Canesi su dvaput bili u minimalnom vodstvu, a u 65 minuta uputili su tek 20 udaraca na vrata Henrika Lundqvista. Mats Zuccarello prvi je pucao kazneni udarac za goste, pogodio, Kralj Henrik je obranio sva tri pokušaja Caroline i odnio petu pobjedu u nizu.

Blue Jacketsima nikako da krene ove sezone što se zdravlja tiče, ali zato imaju Sergeja Bobrovskog koji iz susreta u susret pronalazi način da ih održi u igri i donese pobjedu. Hawksi su gostovali u Columbusu na dan kada su saznali da Briana Gibbonsa neće biti tri tjedna (koljeno), a Boona Jennera dva mjeseca (leđa), i svejedno su oba boda ostavili u Nationwide areni. Bobrovski je obranio 39 udaraca, a to je bitnije, u ispucavanju kaznenih udaraca prošao ga je samo Andrew Shaw. Srećom, Shaw je pucao u istom krugu kada je zabio i Jeremy Morin, pa se nadmetanje nastavilo do devetog kruga u kojem je Jack Johnson prošao povratnika u momčad Hawksa, Coreyja Crawforda i donio pobjedu domaćinima.

Netipičan susret za Wild, prepun golova i propuštenih vodstva na obje strane završio je šestim pogotkom Predatorsa sredinom produžetka. Samo prva trećina vidjela je pet golova, a unatoč velikom broju primljenih pogodaka, vratari na obje strane su imali odlične obrane u nekoliko navrata. Predatorsi su uputili 13 udaraca na vrata više od domaćina.

Susret u Vancouveru nije mogao početi bolje za domaćine. U petoj minuti susreta nesporazumom u napadačkoj zoni Flamesi su ispucali pak s klizačem više na ledu, a gol se pripisao Yannicku Weberu. Do kraja trećine domaćini su vodili s dva razlike, a kroz ostale dvije gosti su ih sustigli. Na samom početku produžetka Christopher Tanev pogađa mrežu Jonasa Hillera za prekid niza od pet poraza, a muke po Flamesima se nastavljaju osmim porazom u nizu. Doduše, u ovome su uzeli barem bod, što nije bio slučaj u prethodnih sedam.

Čvrstu fizičku utakmicu u Shark Tanku odlučile su specijalne momčadi na samom kraju produžetka. Sharksi niti jednom tijekom 64 minute nisu završili na klupi za kažnjene, a penalty kill Bluesa je obranio dva pokušaja u regularnom dijelu i ostao prekratak na samome kraju. Brent Burns namjestio se ravno na sredini gola u razini vrha dvaju kruga i slap shotom prošao Jakea Allena.

NHL

Los Angeles Kings – Arizona Coyotes 4:2 (1-0 Carter, 1-1 Hanzal, 1-2 Chipchura, 2-2 PPG Gaborik; 3-2 PPG Martinez, 4-2 Lewis;)

Buffalo Sabres – Colorado Avalanche 1:5 (0-1 Johnson, 0-2 SHG McLeod;; 0-3 Tanguay, 0-4 PPG Mitchell, 1-4 Larsson, 1-5 EN Tanguay)

Toronto Maple Leafs – Philadelphia Flyers 4:7 (1-0 Lupul, 2-0 PPG van Riemsdyk, 2-1 Umberger, 2-2 Couturier, 3-2 Clarkson, 3-3 Giroux; 3-4 Grossman, 3-5 Giroux; 3-6 Laughton, 3-7 Raffl, 4-7 Holland)

Montreal Canadiens – Ottawa Senators 4:1 (0-1 SHG Condra, 1-1 Prust; 2-1 Gallagher; 3-1 PPG Plekanec, 4-1 Galchenyuk)

New Jersey Devils – Washington Capitals 0:4 (; 0-1 Green, 0-2 Backstrom; 0-3 Ovečkin, 0-4 EN Backstrom)

New York Islanders – Tampa Bay Lightning 3:1 (;; 0-1 Connolly, 1-1 Tavares, 2-1 Lee, 3-1 EN Kuljomin)

Pittsburgh Penguins – Florida Panthers 3:1 (1-0 Spaling, 2-0 Pouliot, 2-1 PPG Trocheck;; 3-1 Crosby)

Carolina Hurricanes – New York Rangers 2:3 SO (1-0 Terry;; 1-1 PPG Miller, 2-1 Skinner, 2-2 Klein;; 2-3 Zuccarello)

Columbus Blue Jackets – Chicago Blackhawks 3:2 SO (1-0 Skille; 1-1 Sharp; 2-1 Connauton, 2-2 Smith;; 3-2 Johnson)

Minnesota Wild – Nashville Predators 5:6 OT (1-0 Zucker, 1-1 Jarnkrok, 2-1 Parise, 2-2 Cullen, 2-3 Smith; 3-3 PPG Scandella; 3-4 Forsberg, 3-5 PPG Josi, 4-5 PPG Parise, 5-5 Vanek; 5-6 Ekholm)

Vancouver Canucks – Calgary Flames 3:2 OT (1-0 EN Weber, 2-0 PPG Vrbata; 2-1 Jones; 2-2 Gaureau; 3-2 Tanev)

San Jose Sharks – St. Louis Blues 3:2 OT (; 1-0 Desjardins, 1-1 Berglund, 1-2 Ott; 2-2 Vlasic; 3-2 PPG Burns)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!