Rukomet

Barcelona uvjerljivim slavljem nad Granollersom osvojila Kup Asobal

Zvonka Keliš • nedjelja, 21.12.2014.
Barcelona uvjerljivim slavljem nad Granollersom osvojila Kup Asobal

Momčad španjolskog prvaka Barcelone u finalu je 15. izdanja Kupa Asobal snage odmjerila s ekipom Granollersa kojoj je očitala rukometnu lekciju te je do svog desetog naslova u ovom natjecanju stigla predvođena Nikolom Karabatićem, Sjarhejom Rutenkom te Danijelom Šarićem, kao i slavljem s 11 pogodaka razlike.

Do svog desetog Kupa Asobal Barcelona je ponovno stigla uvjerljivo. Naime, dan ranije u polufinalu je bez problema slavila nad Naturhouse La Riojom 35:25 (19:12), dok je u drugom polufinalnom susretu do finala stigla ekipa Granollersa slaveći nad Ademar Leonom 30:27 (16:14). U samom finalnom dvoboju ove nedjelje aktualni španjolski prvak još je jednom pokazao nadmoć u španjolskom rukometu te je uvjerljivim slavljem 27:26 nad Granollersom stigao do naslova u Kupu Asobal.

Barcelona se od svog suparnika odvojila odmah na startu, povela je 3:2 7:4 da bi joj lagane probleme tada počeo stvarati vratar Granollersa Dimitrije Pejanović koji uz pomoć, Ferrana Solea smanjuje zaostatak svoje momčadi. Tako se ekipa Granollersa, uz vrlo dobru 5-1 obranu, počela polako ali sigurno približavati Barceloni te je pet minuta prije kraja prvoga dijela stigla na samo pogodak zaostatka (13:14). No, uslijedile su greške željnog Granollersa i Barcelona mini serijom pogodaka ponovno osigurava sigurnu prednost da bi na predah otišla s četiri pogotka prednosti (17:13).

Iako Granollers i u nastavku ostaje motiviran te želi pružiti dobar otpor svom suparniku, Barcelona predvođena Eduardom Gurbindom čuva stečenu prednost. U brzinu višu nedugo zatim ubacuju kako Sjarhej Rutenka tako i Nikola Karabatić i njihova se momčad pri ulasku u samu završnicu odvaja na odličnih 30:23. Uz novu seriju pogodaka te brze i sigurne kontre katalonska ekipa odlazi i na +10 (33:23), a do samoga kraja i na konačnih 11 pogodaka razlike (37:26).

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Sjarhej Rutenka i Nikola Karabatić, koji je ujedno proglašen i najboljim igračem 15. Kupa Asobal, s po sedam postignutih pogodaka, Victor Tomas dodao je njih šest, Danijel Šarić sakupio je 12 obrana, dok je najbolji kod Granollersa, ujedno i najbolji strijelac samog finala, bio Ferran Sole s osam golova, Dimitrije Pejanović, ujedno najbolji vratar Kupa, obranio je 14 lopti, a Pol Sastre Rodriguez jednu.

15. Kup Asobal:

Polufinale:
Ademar Leon - Fraikin Granollers 27:30 (14:16)
Barcelona - Naturhouse La Rioja 35:25 (19:12)

Finale:
Barcelona - Fraikin Granollers 36:26 (17:13)

Foto: asobal.es

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!