Zimski sportovi

Video: Šesti poraz u nizu Wingsa, golijada u Edmontonu

Željka Jurkas • ponedjeljak, 22.12.2014.
Video: Šesti poraz u nizu Wingsa, golijada u Edmontonu

Dvije pojede u produžetku, dva shootouta i dva shutouta zbroj su šest susreta odigranih u nedjelju u NHL-u.

Emocionalni dan (dan nakon gubitka u ispucavanju kaznenih udaraca u Columbusu saznali su da je poginuo član stručnog stožera) u United centru Hawksi su pretočili u uvjerljivu pobjedu nad Leafsima. David Rundblad postigao je svoj drugi pogodak sezone za otvaranje utakmice, a Kris Versteeg, Patrick Kane, i Jonathan Toews slijedili su u nizu. Antti Raanta obranio je 31 udarac na svoja vrata zaključavši ih drugi puta ove sezone. Na vratima Lefsa stajao je James Reimer i skupio 30 obrana.

Cam Talbot obranio je 18 udaraca za svoj treći shutout sezone, a s druge strane leda Anton Khudobin bio je jedan od najistaknutijih pojedinaca Hurricanesa s 30 obrana. Ryan McDonagh postigao je jedini gol susreta na početku prve trećine na dodavanje Dereka Stepana.

Calvin Pickard promiče se u neizostavnu figuru pobjeda Avalanchea. S 34 obrane tijekom 65 minuta zadržao je goste u igri te u obranama kaznenih udaraca bio uspješniji od Petra Mrazeka. Domaćini su prvi zabili početkom zadnje trećine. Pavel Dacjuk trinaesti je puta ove sezone zatresao mrežu, a nakon vodećeg gola Avsi nisu postali brzopleti, već su čekali svoju priliku te 4:15 minute do isteka vremena izjednačili susret. Ovo je šesti poraz u nizu Wingsa. Više zabrinjava činjenica da su u tih šest susreta postigli ukupno šest pogodaka.

Starsi, točnije kapetan Jamie Benn i Tyler Seguin našli su način, a Oilersi su još jednom ove sezone ispustili pobjedu. Domaćini su četiri puta u drugoj trećini zatresli mrežu (triput Karija Lehtonena; a jednom Andersa Lindbacka) stekavši vodstvo od tri pogotka prije nego su gosti odgovorili 21 sekundi do isteka vremena. Susret je otišao u shootout gdje je strijelac prvog pogotka za Starse, Shawn Horcoff još jednom prošao Bena Scrivensa koji je obranio 40 udaraca tijekom 65 minuta.

Rookie u redovima Sabresa došao je do svog prvog NHL gola u TD Gardenu, a Louie Eriksson drugi puta u zadnja tri susreta je u produžetku donio pobjedu Bruinsima. Domaćini su poveli na powerplayju u prvoj trećini, da bi Buffalo kroz iduće dvije dvaput dolazio u minimalno vodstvo. Dougie Hamilton izjednačio je rezultat i isforsirao produžetak minutu i pol prije isteka vremena.

Jakub Voraček i Vincent Lecavalier pobrinuli su se da debi Roba Zeppa u NHL-u bude uspješan. Svaki s dva gola, s time da je drugi Voračekov bio deset sekundi nakon početka produžetka, zaslužni su za drugu pobjedu u nizu Flyersa. Jetsi su kontrolirali većinu susreta i u drugoj trećini stekli prednost od dva pogotka, no Flyersi su u zadnju ušli puno odlučnije i ozbiljnije nego u prethodne dvije te s dva gola Lecavaliera (njegovi prvi golovi u zadnjih 15 susreta) izjednačili rezultat.

Detroit Red Wings – Colorado Avalanche 1:2 SO (;; 1-0 PPG Dacjuk, 1-1 PPG Johnson;; 1-2 Iginla)

Edmonton Oilers – Dallas Stars 5:6 SO (1-0 PPG Hall, 1-1 Horcoff, 1-2 Cole; 2-2 Purcell, 3-2 Arcobello, 4-2 Arcobello, 5-2 Hall, 5-3 PPG Benn; 5-4 Seguin, 5-5 Seguin;; 5-6 Horcoff)

Boston Bruins – Buffalo Sabres 4:3 OT (1-0 PPG Hamilton; 1-1 Meszaroš, 1-2 PPG Ristolainen, 2-2 Kelly; 2-3 Schaller, 3-3 Hamilton; 4-3 Eriksson)

New York Rangers – Carolina Hurricanes 1:0 (1-0 McDonagh;;)

Chicago Blackhawks – Toronto Maple Leafs 4:0 (1-0 Rundblad, 2-0 Versteeg;; 3-0 PPG Kane, 4-0 Toews)

Winnipeg Jets – Philadelphia Flyers 3:4 OT (0-1 Voraček, 1-1 Halischuk, 2-1 Byfuglien; 3-1 Perreault; 3-2 Lecavalier, 3-3 Lecavalier; 3-4 Voraček)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!