Zimski sportovi

Video: Visoka pobjeda Canucksa, Ducksi do drugog boda u produžetku

Željka Jurkas • utorak, 23.12.2014.
Video: Visoka pobjeda Canucksa, Ducksi do drugog boda u produžetku

Tri pobjede u regularnom dijelu, a tri nakon njega vidjeli smo u ponedjeljak u NHL-u. Dio momčadi spremio se na božićni odmor, kao Ducksi koji su pobjedom u produžetku postali prva momčad lige koja je prošla 50 bodova. Flamesi su preokrenuli susret u Staplesu, Panthersi i Penguinsi su izmjenjivali vodstvo i jedini završili u shootoutu, Capsi su bili bolji od Senatorsa, Vancouver je upisao uvjerljivu pobjedu, kao i Nashville u Columbusu...

Braden Holtby ukrao je još jedan susret za Capse. S 38 obrana bio je taman dovoljno nepropustan za pokušaje Senatorsa koji nisu odustajali do samoga isteka vremena. Nakon prve trećine bez pogodaka prva dva padaju unutar dvije minute, a zadnji, pobjednički Nicklasa Backstroma 35 sekundi prije isteka druge trećine. Mike Green upisao je asistencije na oba gola Capsa, drugu na prvom pogotku, a prvu na pobjedničkom koji je zabijen u igri s igračem više. Jay Beagle strijelac je početnog vodstva, a Erik Condra izjednačujućeg gola.

Canucksi su u potpunosti dominirali Coyotesima, a Ryan Miller bio je odličan na vratima domaćina, što se i odrazio na konačnom rezultatu - sedam pogodaka u vratima Devana Dubnyka i Mikea Smitha te tek jedan, počasni, u vratima Millera. Nucksi su započeli s golom Alexandrea Burrowsa u sedmoj minuti i od tamo gradili prednost s po još dva gola u svakoj trećini. Sličan susret odigran je u Nationwide areni u Columbusu. Predatorsi su nakon prve trećine bez pogodaka, što i priliči dvojici vratara kalibra Sergeja Bobrovskog i Pekka Rinnea, u drugoj postigli dva, a svoju igru digli na razinu više tek u trećoj kada postižu još tri gola. 'Lumbusu je pogodak Nicka Foligna u prvoj trećini poništen zbog pomicanja okvira gola, a nakon toga malo što im je polazilo za rukom. Todd Richards, trener domaćina, povukao je Bobrovskog na klupu nakon četvrtog gola da momčadi pošalje poruku nezadovoljstva, no pomoglo mu je samo u tome što je tih 13 minuta završeno s po jednim golom u svakoj mreži. Nakon petog pogotka Predsa, Alexander Wennberg prošao je Rinnea na powerplayju.

Susret u Floridi završen je tek nakon sedam krugova kaznenih udaraca. Roberto Luongo je nakon 27 udaraca tijekom 65 minuta obranio svih sedam pokušaja Pensa, a Marc-Andre Fleury je nakon 37 udaraca tijekom istog vremena propustio obraniti sedmi, pokušaj Aleksandera Barkova. Gosti su poveli u prvoj trećini u poprilično izjednačenoj igri, domaćini su vratili egal na samom kraju druge trećine, a u zadnjoj su pala čak četiri pogotka. Jimmy Hayes dvaput je zatresao mrežu na početku, a Nick Spaling i Jevgenij Malkin izjednačili su unutar dvije minute pet minuta do isteka vremena.

Dva susreta su završila u produžetku. Kingsi su na početku druge trećine došli na tri gola razlike, a u zadnju ušli s dva. Rookie Johnny Gauderau triput je prošao Jonathana Quicka, zadnji u zadnjoj minuti utakmice s klizačem više ne ledu, za svoj prvi NHL hat trick. Flamesi su time zaustavili niz od osam poraza. Anže Kopitar upisao je asistenciju u prvoj trećini na powerplay gol Mariana Gaborika za deveti bod u tri utakmice. San Jose gostovao je u Honda centru i u čvrstoj utakmici zamalo došao do pobjede. Rickard Rakell svojim prvim golom u regularnom dijelu doveo je domaćine u vodstvo u drugoj trećini, a gosti su preokrenuli minimalno vodstvo prvim NHL golom Melkera Karlssona. Antti Niemi bio je izvrstan na vratima Sharksa, pa iako je na isti broj udaraca skupio obranu manje od Frederika Andersena, bio je punu veći faktor u igri. Ryan Kesler postigao je svoj 12. pogodak sezone u prvoj minuti produžetka za dva boda Ducksa što ih stavlja kao prvu momčad ikada koja je na božićni odmor otišla s više od 50 bodova.

NHL

Washington Capitals – Ottawa Senators 2:1 (; 1-0 Beagle, 1-1 Condra, 2-1 PPG Backstrom;)

Columbus Blue Jackets – Nashville Predators 1:5 (; 0-1 Wilson, 0-2 Smith; 0-3 Jones, 0-4 Smith, 0-5 Fisher, 1-5 PPG Wennberg)

Florida Panthers – Pittsburgh Penguins 4:3 SO (0-1 Hornqvist; 1-1 Jokinen; 2-1 Hayes, 3-1 Hayes, 3-2 PPG Spaling, 3-3 Malkin;; 4-3 Barkov)

Vancouver Canucks – Arizona Coyotes 7:1 (1-0 Burrows, 2-0 Bieksa, 3-0 D. Sedin; 4-0 Richardson, 5-0 PPG Burrows, 5-1 PPG Ekman-Larsson; 6-1 PPG Higgins, 7-1 PPG Matthias)

Anaheim Ducks – San Jose Sharks 3:2 OT (; 1-0 Rakell; 1-1 PPG Pavelski, 1-2 Karlsson, 2-2 Fowler; 3-2 Kesler)

Los Angeles Kings – Calgary Flames 3:4 OT (1-0 Lewis, 2-0 PPG Gaborik; 3-0 PPG McBain, 3-1 PPG Gaudreau; 3-2 Gaudreau, 3-3 Gaudreau; 3-4 Giordano)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!