Zimski sportovi

Video: Pobjeda Jetsa u Chicagu, Predatorsima poraz u Bostonu

Željka Jurkas • srijeda, 24.12.2014.
Video: Pobjeda Jetsa u Chicagu, Predatorsima poraz u Bostonu
Foto: Davor Sajko

Jedanaest susreta odigrano je uoči trodnevne božićne stranke NHL-a. Dva shutouta - jedan domaćina, a jedan gostiju; jedan shootout, četiri pobjede domaćina i četiri gostiju zbroj su cijele večeri...

Bruinsi i Predatorsi odigrali su bogat i zanimljiv susret u kojem su se greške odmah kažnjavale. Brad Marchand zabio je dvaput, kao i Loui Erikkson, a Patrice Bergeron upisao tri asistencije. Tuukka Rask skupio je 22 obrane, a Carter Hutton još čeka svoju prvu pobjedu na vratima Predsa.

Nakon loše prve trećine Habsi su se u Nassau Coliseum potrudili ispraviti dojam u preostala dvije. S tri pogotka u mreži Chada Johnsona i boljom sveopćom igrom zadržali su se na čelu divizije Metropolitan i zadali Islesima jedanaesti poraz ove sezone. Anton Khudobin na vratima Hurricanesa upisao je prvu pobjedu sezone, a za nju mu je bilo potrebno 18 obrana, 65 minuta i tri obranjena kaznena udarca Devilsima. No, prvo vratarsko ime susreta bio je čovjek na drugoj strani leda, Cory Schneider koji ej skupio 32 obrane i tek ga je u trećem pokušaju prošao Chris Terry. Devilsi su nešto bolji ove sezone nego prošle u shootoutima, tako da im je ovo šesti poraz iz osam pokušaja.

Wild je imao velikih problema sa realizacijom, a Philly je jednom izgubio vodstvo od dva gola razlike. Srećom, sve skupa se dogodilo do sredine druge trećine, pa su imali vremena nadoknaditi ispušteno i dodati peti pogodak u praznu mrežu. U jednom dužem periodu dosadašnjeg dijela sezone vrijedilo je nepisano pravila da Rick Nash mora zabiti da bi Rangersi upisali pobjedu. Pa, iako ta tvrdnja više nema tu težinu, Nash je dva puta zatresao mrežu Bradena Holtbyja u 4:2 pobjedi domaćina. Preostala dva pogotka upisao je Martin St. Louis, oba na powerplayju.

Ozljede u redovima Penguinsa čini se napokon dolaze na naplatu. Boltsi su im zadali drugi poraz u nizu, a Tyler Johnson zabio je hat trick. Marc-Andre Fleury zamijenjen je na samom početku druge trećine kada je na deseti udarac primio treći pogodak. Pensi su pokušavali uspostaviti igru i trud im se isplatio tek u drgoj polovici utakmice, a blizu izjednačenju došli su tek minutu i pol prije isteka vremena. Ovim porazom su ostali na drugom mjestu lige, sa 49 bodova te su Ducksi i dalje jedina momčad koja je prošla brojku od 50. Buffalo je dugo vodio u Joe Louis areni. Prvi gol pao je već u trećoj minuti susreta, a sve do sredine druge trećine gosti su povećavali vodstvo. No, završnica pripada domaćinima, a preokret njihovoj powerplay momčadi koji je sa zadnja tri gola dala dojam da je Detroit lagano došao do pobjede.

Istim rezultatom, 5:1 slavili su gosti u Edmontonu i Chicagu. U borbi dviju posljednjih momčadi divizije Pacific Coyotesi su u prvih pet minuta dvaput prošli Bena Scrivensa iz tri udarca i poslali ga na klupu. Viktor Fasth napravio je u idućih 55 minuta nešto bolji učinak, obranivši 16 od 19 udaraca. Brandon Gormley i Sam Gagner zabili su zadnja dva gola s 13 sekundi razmaka. Winnipeg na sjajnoj noti završava predbožićno razdoblje, unatoč većem broju ozljeda. Visokom pobjedom nad Blackhawksima drže četvrto mjesto divizije Central. Prva trećina bila je posve u znaku gostiju koji su triput prošli Coreyja Crawforda nakon čega ga je na vratima zamijenio Antti Raanta. Mathieu Perreault dodao je Raanti svoj drugi pogodak utakmice, a Blake Wheeler pogodio u praznu mrežu.

Semjon Varlamov vratio se u postavu Avsa, a njegova momčad proigrala obranu. Dvanaest od Varlamovih 26 obrana došlo je u zadnjoj trećini za drugi shutout sezone. Bluesi nisu bili ni približno na razini koja je bila potrebna za raspoložene domaćine i izgubili sve tri utakmice u nizu gostovanja. Ključni igrači Leafsa pobrinuli su se da klub iz Tronta ode na božićnu stanku u dobrom raspoloženju. 43 pokušaja uputila je momčad Dallasa na vrata Jonathana Berniera, ali niti jedan nije bio uspješan. James van Riemsdyk upisao je gol i asistenciju, a Nazem Kadri postigao prvi pogodak u prvoj minuti utakmice.

NHL nastavlja s utakmicama u noći sa 27. na 28. prosinca.

NHL

Boston Bruins – Nashville Predators 5:3 (1-0 Marchand, 1-1 Wilson, 2-1 PPG Krejči, 2-2 Jarnkrok; 3-2 Eriksson, 4-2 Marchand; 4-3 Beck, 5-3 EN Eriksson)

New Jersey Devils – Carolina Hurricanes 1:2 SO (1-0 Gionta;; 1-1 Hainsey;; 1-2 Terry)

New York Islanders – Montreal Canadiens 1:3 (1-0 Okposo; 1-1 Markov, 1-2 Gallagher; 1-3 Desharnais)

New York Rangers – Washington Capitals 4:2 (1-0 Nash; 2-0 PPG St. Louis; 3-0 Nash, 3-1 Kuznjecov, 3-2 PPG Ovečkin, 4-2 PPG St. Louis)

Minnesota Wild – Philadelphia Flyers 2:5 (0-1 Couturier, 0-2 Giroux, 1-2 Scandella; 2-2 PPG Coyle, 2-3 Simmonds; 2-4 Lecavalier, 2-5 EN Raffl)

Dallas Stars – Toronto Maple Leafs 0:4 (0-1 Kadri; 0-2 van Riemsdyk, 0-3 PPG Bozak; 0-4 EN Santorelli)

Detroit Red Wings – Buffalo Sabres 6:3 (0-1 Deslauriers, 1-1 PPG Weiss, 1-2 Stewart; 1-3 SHG Benoit, 2-3 DeKeyser; 3-3 Zetterberg, 4-3 PPG Tatar, 5-3 PPG Franzen, 6-3 PPG Tatar)

Tampa Bay Lightning – Pittsburgh Penguins 4:3 (1-0 Johnson, 2-0 Johnson; 3-0 Kučerov, 4-0 Johnson, 4-1 Hornqvist; 4-2 Kunitz, 4-3 Letang)

Edmonton Oilers – Arizona Coyotes 1:5 (0-1 Gagner, 0-2 Erat, 1-2 Schultz; 1-3 Yandle; 1-4 Gormley, 1-5 Gagner)

Colorado Avalanche – St. Louis Blues 5:0 (1-0 Johnson, 2-0 PPG Redmond; 3-0 Tanguay, 4-0 PPG O'Reilly, 5-0 Iginla;)

Chicago Blackhawks – Winnipeg Jets 1:5 (0-1 Perreault, 0-2 Little, 0-3 Peluso; 0-4 PPG Perreault, 1-4 Hossa; 1-5 EN Wheeler)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!