Nogomet

Platini ne odustaje od uvođenja trećeg kartona kojim bi isključivao igrače na pet do deset minuta

Niko Rukavina • nedjelja, 28.12.2014.
Platini ne odustaje od uvođenja trećeg kartona kojim bi isključivao igrače na pet do deset minuta
Foto: EPA

Predsjednik krovne nogometne organizacije Europe, Michele Platini, ne odustaje od svoje inicijative da u nogomet uvede „bijeli karton“ koji bi se igračima dodjeljivao zbog određenih prekršaja poput simuliranja ili prigovaranja sucu.

Na predavanju koje je Platini, predsjednik Uefe, održao na Internacionalnoj sportskoj konferenciji u Dubaiju, izjavio je kako nema namjeru odustati od uvođenja „bijelog kartona“ kojim bi isključio igrače na pet do deset minuta utakmice.

Već dugo se u nogometnim krugovima raspravlja o uvođenju „trećeg“ kartona koji bi privremeno isključio igrače s utakmice. Jedan od najvećih zagovornika istoga je Michel Platini, dok je veliki protivnik uvođenju nove inicijative aktualni predsjednik Fife, Sepp Blatter.

“Bijeli karton je nova inicijativa koja je izravno povezana s ponašanjem igrača na terenu. Simuliranje, vrijeđanje i prigovaranje nisu prihvatljivi nikome koji voli nogomet. Žuti karton već postoji, ali bilo bi zanimljivo vidjeti još jedan karton“, napomenuo je Platini na konferenciji u Dubaiju.

Platini je dodao kako bi se „bijelim“ kartonom igrače isključivalo na pet ili deset minuta, a da bi to bio dobar način za promociju nogometa među navijačima koji ne žele gledati nesportsko ponašanje.

Legendarni sudac Pierluigi Collina također smatra kako se određena pravila u nogometu moraju pojednostaviti kako bi ostao prihvatljiv što širem krugu ljudi.

“Postoje drukčiji tipovi pravila ofsajda. Teško je pronaći zajednički standard kojim bismo pojednostavili pravilo ofsajda. Moramo pronaći jednostavnija pravila koja bi bila razumljiva svakome. Moramo raditi zajedno“, rekao je legendarni „ćelavac“ u Dubaiju

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.12.2014. u 17:14
    Kakve koristi od naknadne kazne ako igrac simuliranjem pridonese prolazu svog kluba
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.12.2014. u 17:11
    Covjek ima pravom, pola utakmica prolazi u simuliranju i valjanju,
    Obrisan korisnik
  • sportoz28.12.2014. u 16:29
    Ovaj hohštapler, umjesto da se bavi više manje nebitnim stvarima, trebao bi se pozabaviti stvarnim problemom vrhunskog nogometa, a to je pravilo zaleđa. Koliko je samo bilo neispravno dosuđenih ili nedosuđenih zaleđa na prošlom SP?! Na vrhunskoj se razini suvremena igra toliko ubrzala da pomoćni... [više na forumu]
    sportoz
  • Obrisan korisnik28.12.2014. u 16:06
    Simuliranje bi kažnjavao novčano i neigranjem jedne utakmice.Po meni je to teška povreda igre.Kvari čar igre i prljavije je od nekih udaraca koji se dogode u žaru borbe.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.12.2014. u 16:01
    uvodi cijeli spektar dugini boja,koji se dakako neće odnositi na francuze
    Obrisan korisnik