Zimski sportovi

Video: Ducksima braniči donijeli pobjedu, veliki preokret u Sunriseu

Branimir Korać • ponedjeljak, 29.12.2014.
Video: Ducksima braniči donijeli pobjedu, veliki preokret u Sunriseu

Svega dva susreta bila su sinoć na rasporedu u NHL-u i u oba su slavili domaćini nakon puno uzbuđenja i nakon što su se vraćali iz rezultatskog zaostatka...

Anaheim Ducksi na kraju su zasluženo odnijeli pobjedu protiv Vancouver Canucksa u produžetku, a zasluge za to nose braniči. Ne samo da su obavljali odličan posao u obrani, postigli su oba pogotka i odveli Duckse do vrijednih bodova.

Nakon što je Yannick Weber doveo Canuckse u vodstvo, prvo je Francois Beauchemin svojim prvim golom sezone poravnao i izborio produžetak gdje je Cam Fowler osigurao domaćinu pobjedu. Koliko je obrana dobar posao odradila, pokazuje i podatak da su gosti tek 14 puta zapucali prema golu Frederika Andersena.

"Ova momčad nikada ne odustaje i uvijek traži pobjedu i to je glavni razlog što smo se toliko puta uspjeli vratiti iz rezultatskog zaostatka. Oni vjeruju da mogu pobijediti i to je uvijek njihova prednost. Napravili smo ključnu stvar pomicanjem Thompsona, Cogliana i Silfverberga u liniji koja je igrala protiv prve linije Canucksa", kaže trener Ducksa Bruce Boudreau.

Odlična utakmica odigrana je u Sunriseu gdje je Florida u susretu punom preokreta svladala Toronto Maple Leafse sa 6:4. Maple Leafsi su s tri uzastopna pogotka u drugoj polovici druge trećine stigli do prednost 4:2, a onda su Panthersi napravili 4:0 u posljednjoj trećini.

Zanimljivo, u prvoj trećini pogodaka nije bilo, ali onda se sve otvorilo u 27. minuti kada je Richard Panik doveo Maple Leafse u vodstvo.

"Jednostavno smo ih nastavili pritiskati. Konstantno smo ubacivali pak u njihovu mrežu i iskoristili smo sve što se moglo od prilika koje su nam se pružile u trećoj trećini", rekao je Brad Boyes.

NHL:

Anaheim Ducks - Vancouver Canucks 2:1 OT (0:1 Yannick Weber 22., 1:1 Francois Beauchemin 47., 2:1 Cam Fowler 63.)

Florida Panthers - Toronto Maple Leafs 6:4 (0:1 Richard Panik 27., 1:1 Jonathan Huberdeau 29., 2:1 Jimmy Hayes 31., 2:2 Roman Polak 35., 2:3 PP James van Riemsdyk 38., 2:4 Nazem Kadri 39., 3:4 Dmitri Kulikov 43., 4:4 Willie Mitchell 50., 5:4 PP Brad Boyes 57., 6:4 Scottie Upshall 59.)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!