Zimski sportovi

Video: Prekinut niz Rangersa, treći poraz Penguinsa

Željka Jurkas • utorak, 30.12.2014.
Video: Prekinut niz Rangersa, treći poraz Penguinsa

Dvanaest susreta odigrano je u ponedjeljak navečer u NHL-u. Dvoje domaćina su odnijeli pobjede u jedinim susretima koji nisu završili u regularnom dijelu, Boston je upisao pobjedu nad Wingsima, Pensi su upisali treći poraz u nizu, dok su Boltsi i Habsi upisali treću pobjedu u nizu. Bluesi su jedini zaključali vrata, Minnesota je preokrenula susret, Arizona zamalo ispustila vodstvo, Ottawa zahvaljujući hat tricku pobijedila Sabrese, a Calgary ponovo svladao Kingse...

Devilsi su došli do svoje prve pobjede pod novim trenerskim vodstvom Scotta StevensaAdama Oatesa. Sidney Crosby doveo je goste u vodstvo u prvoj trećini, no nakon bacanja rukavica Jordina Tootooa i Roberta Bortuzza na početku druge trećine domaćini dobivaju zamah i preokreću rezultat. Pobjednički gol zabio je Jaromir Jagr, a Adam Henrique dodao još jedan za uvjerljiviju pobjedu u zadnjoj trećini. Nakon velikih poraza Bruinsi su ušli s novim intenzitetom i voljom u susret s Wingsima u TD Gardenu. Tri pogotka u prvoj trećini i još dva u zadnjoj, od ukupno 45 udaraca prema vratima gostiju, bila su dovoljna za pobjedu.

Jordan Staal vratio se nakon ozljede i zaigrao u svojoj prvoj utakmici sezone, no Canesi su zahvaljujući Careyju Priceu ostali prekratki na domaćem ledu. Price je s 28 obrana upisao svoju 20. pobjedu sezone. Kapetan Eric Staal prepolovio je vodstvo gostiju na powerplayju na početku zadnje trećine, no domaćini ne uspijevaju doći do izjednačenja, a Habsi pogađaju praznu mrežu na kraju susreta. Islandersi su ugostili Capitalse i ponovno zamalo izgubili susret u kojem su vodili s tri pogotka razlike. S po golom u svakoj trećini stekli su vodstvo, no velika završnica Capitalsa dovela je do izjednačenja i odlaska u produžetak. Islandersi su se našli na dvostrukom powerplayju zbog visoke palice Jevgenija Kuznjecova na samom kraju susreta, i kapitalizirali u trećoj minuti produžetka.

Steven Stamkos i Ryan Callahan preokrenuli su susret protiv Toronta. Leafsi su u prvoj trećini stekli vodstvo od dva gola, a Stamkos i Callahan su svaki s po golom i asistencijom na skoro duplo veći broj udaraca domaćina uspjeli u drugoj trećini izjednačiti, a sredinom zadnje i povesti u Amalie areni. Boltsi i dalje ostaju nepobijeđeni kada Callahan postigne pogodak. Bobby Ryan postigao je svoj četvrti hat trick, a prvi u dresu Sensa, u pobjedi nad Buffalo Sabresima. Rezultat je bio neizvjestan s promjenjivim vodstvom do početka zadnje trećine kada Ryan kompletira hat trick pobjedničkim pogotkom. Ottawa je još dvaput pogodila mrežu Sabresa do kraja susreta.

Minnesota Wild preokrenula je susret u drugoj trećini s tri neodgovorena gola. Domaćini Jetsi su dvaput tijekom 20:20 minuta prošli Darcyja Kuempera, a on je nakon toga zaključao vrata. Pobjednički gol Marca Scandella zabijen je 12 sekundi do isteka druge trećine. Sa 16 obrana Martin Brodeur dostigao je 125. shutout karijere. Paul Stastny upisao je dvije asistencije protiv svojeg bivšeg kluba, Colorada, a Dmitrij Jaškin, Chris Butler i Vladimir Tarasenko prošli su Semjona Varlamova u susretu koji je imao po jedno isključenje sa svake strane.

Kari Lehtonen na vratima Starsa i Antoine Roussel ranim pogotkom u drugoj trećini prekinuli su niz od osam pobjeda Rangersa. Četiri gola, po dva sa svake strane, pala su u prvoj trećini. Nashville Predatorsi poveli su s tri gola u United Centru, no niti to im nije bilo dovoljno za konačnu pobjedu. U drugoj trećini su Hawksi izjednačili susret s tri pogotka u sedam minuta, da bi na samom kraju James Neal zabio svoj drugi susreta, za ponovno vodstvo gostiju. Bryan Bickell pogodio je 1:13 minutu prije isteka susreta za produžetak koji je otišao u ispucavanje kaznenih udaraca. Corey Crawford obranio je sva tri pokušaja Predsa, a Jonathan Toews pogodio u prvom pokušaju Hawksa.

Arizona Coyotesi su uspjeli doći do treće pobjede u nizu stvorivši vodstvo od tri gola na početku zadnje trećine, da bi se Flyersi zamalo vratili u utakmicu. R.J. Umberger dvaput je pogodio mrežu Devana Dubnyka koji ju je do osam minuta prije isteka vremena održavao praznom. Antoine Vermette svojim drugim pogotkom susreta, 28 sekundi prije kraja, riješio je svaku dvojbu. Jonas Hiller bio je ponovno na visini zadatka drugi puta u osam dana protiv Los Angeles Kingsa. S 26 obrana pustio je samo udarac Tylera Toffolija u zadnjoj minuti druge trećine, a Curtis Glencross i Markus Granlund prošli su Jonathana Quicka (koji se susreo s ukupno 15 udaraca) u prvoj trećini za dovoljno vodstvo.

NHL

Boston Bruins – Detroit Red Wings 5:2 (1-0 Smith, 1-1 Abdelkader, 2-1 Campbell, 3-1 Soderberg; 3-2 PPG Tatar; 4-2 PPG Griffith, 5-2 EN Kelly)

New Jersey Devils – Pittsburgh Penguins 3:1 (0-1 Crosby; 1-1 PPG Zajac, 2-1 Jagr; 3-1 Henrique)

New York Islanders – Washington Capitals 4:3 OT (1-0 Lee; 2-0 PPG Višnovsky; 3-0 SHG de Haan, 3-1 Fehr, 3-2 Backstrom, 3-3 Ovečkin; 4-3 PPG Boychuk)

Carolina Hurricanes – Montreal Canadiens 1:3 (; 0-1 Sekač, 0-2 Eller; 1-2 PPG E. Staal, 1-3 EN Pacioretty)

Ottawa Senators – Buffalo Sabres 5:2 (1-0 Ryan, 1-1 Pysyk, 1-2 Girgensons, 2-2 Ryan; 3-2 Ryan, 4-2 MacArthur, 5-2 EN Greening;)

Tampa Bay Lightning – Toronto Maple Leafs 3:2 (0-1 Santorelli, 0-2 Lupul; 1-2 PPG Callahan, 2-2 Filpulla; 2-3 Stamkos)

St. Louis Blues – Colorado Avalanche 3:0 (; 1-0 Jaškin, 2-0 Butler; 3-0 Tarasenko)

Winnipeg Jets – Minnesota Wild 2:3 (1-0 Frolik; 2-0 PPG Perreault, 2-1 Carter, 2-2 Fontaine, 2-3 Scandella;)

Chicago Blackhawks – Nashville Predators 5:4 SO (0-1 Josi, 0-2 Smith; 0-3 Neal, 1-3 Richards, 2-3 Shaw, 3-3 PPG Hossa, 3-4 PPG Neal; 4-4 Bickell;; 5-4 Toews)

Dallas Stars – New York Rangers 3:2 (0-1 PPG Miller, 1-1 PPG Klingberg, 2-1 Hemsky, 2-2 Hayes; 3-2 Roussel;)

Calgary Flames – Los Angeles Kings 2:1 (1-0 Glencross, 2-0 Granlund; 2-1 Toffoli;)

Arizona Coyotes – Philadelphia Flyers 4:2 (1-0 Doan; 2-0 Vermette; 3-0 PPG Ekman-Larsson, 3-1 Umberger, 3-2 Umberger, 4-2 EN Vermette)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!