Zimski sportovi

Video: Oilersi pobijedili Kingse, Habsi uspješni u Floridi

Željka Jurkas • srijeda, 31.12.2014.
Video: Oilersi pobijedili Kingse, Habsi uspješni u Floridi

Dva shootouta, pobjeda domaćina i pobjeda gostiju rezultat su četiri susreta odigrana u noći s utorka na srijedu u NHL-u. Edmonton i Montreal su bili uspješniji u izvođenju kaznenih udaraca, Vancouver je odnio dva boda iz San Josea, a Nashville bio bolji od Bluesa na domaćem ledu...

U duelu vratara Dustin Tokarski je obranom više pobijedio Roberta Luonga. S po golom u svakoj mreži, Habsa na kraju druge, a Panthersa na kraju treće, susret je nakon produžetka odlučen u trećem krugu kaznenih udaraca. Pierre-Alexandre Parenteau jedini je bio uspješan i doveo goste do četvrte pobjede u nizu za prvo mjesto divizije Atlantic.

Osmi pogodak sezone kapetana Predatorsa, Shea Webera bio je prvi short handed gol njegove momčadi i prvi shorthanded gol koji je momčad St. Louis Bluesa dozvolila ove sezone. Bio je to ujedno i pobjednički pogodak u susretu dvije momčadi koje se bore za sam vrh divizije Central. Domaćini su poveli na samom kraju prve trećine da bi se gosti vratili u igru i preokrenuli rezultat u drugoj. Sve skupa nije dugo trajalo te domaćini preko drugog gola sezone Gabriela Bourquea dvije minute kasnije izjednačuju susret. Brian Elliott obranio je 44 udarca u prvom susretu od ozljede 25. studenog.

Ben Scrivens briljirao je protiv svog bivšeg kluba i osigurao prvu pobjedu novom privremenom glavnom treneru Toddu Nelsonu prekinuvši usput niz od devet poraza. Oilersi su kroz prve dvije trećine po jednom prošli Jonathana Quicka da bi u zadnjoj (ponovo) prokockali vodstvo dopustivši dva pogotka braniča Kingsa. Drew Doughty i Jake Muzzin na powerplayju dvije i pol minute prije isteka vremena, upisali su se u strijelce. Neriješen rezultat odveo je u ispucavanje kaznenih udaraca u kojem je jedini precizan bio novi igrač domaćina, David Perron, u četvrtom krugu.

Vancouver Canucksi su zaustavili powerplay momčad Sharksa i uvjerljivo uzeli dva boda iz Shark Tanka. Ryan Miller je obranio 31 udarac, a prošao ga je Joe Thornton pucanjem kaznenog udarca na početku druge trećine, minutu i pol nakon drugog gola gostiju. Nada za bilo kakav povratak u utakmicu smanjena je već dvije i pol minute kasnije kada Nucksi vraćaju dva gola razlike i do kraja susreta održavaju tempo i razinu igre.

NHL

Florida Panthers – Montreal Canadiens 1:2 SO (; 0-1 Gallagher; 1-1 Bjugstad;; 1-2 Parenteau)

Nashville Predators – St. Louis Blues 3:2 (1-0 Weber; 1-1 Butler, 1-2 Oshie, 2-2 Bourque; 3-2 SHG Weber)

Edmonton Oilers – Los Angeles Kings 3:2 SO (1-0 Hendricks; 2-0 Nugent-Hopkins; 2-1 Doughty, 2-2 PPG Muzzin;; 3-2 Perron)

San Jose Sharks – Vancouver Canucks 1:3 (0-1 Horvat; 0-2 Hansen, 1-2 PS Thornton, 1-3 Vrbata;)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!