Rukomet

Alilović i Duvnjak: "Skupina može biti neugodna, moramo biti jako oprezni"

Mihaela Bradovski, Zvonka Keliš • petak, 02.01.2015.
Alilović i Duvnjak: "Skupina može biti neugodna, moramo biti jako oprezni"
Foto: EPA

Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se uoči druge faze priprema za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Mirko Alilović i Domagoj Duvnjak spremni dočekuju nastavak priprema i nadaju se najboljem...

Nakon odrađene prve faze priprema, hrvatski reprezentativci dobili su kraći odmor za novogodišnje praznike, no vraćaju se pripremama za nastup na Svjetskom prvenstvu. Mirko Alilović zadovoljan je kako se radilo na prvom dijelu priprema.

"Bilo je dosta naporno, bazične pripreme su iza nas. Podizala se fizička sprema i snaga i to smo dobro prošli. Sada smo se dva dana odmorili i idemo dalje s tempiranjem forme za Katar."

Hrvatska će uoči odlaska u Katar odigrati i dva prijateljska susreta protiv Srbije u Umagu i Rijeci.

"To je optimalan dio prije SP-a da vidimo gdje smo i što smo te u kakvoj smo formi, tada ćemo imati pet, šest dana za sve srediti."

Mirko Alilović upozorava kako skupina ipak nije tako lagana kakvom se možda čini i da treba biti oprezan.

"Skupina je jako varljiva, svi su tu kao autsajderi, primjerice Austrija i BiH su kao prvi puta tu, ali mislim da sa svima trebamo biti jako oprezni jer će svi protiv nas biti napaljeni i svima ćemo biti motiv. Ne bježimo od uloge favorita u toj skupini, ali treba sa svima oprezno, ići utakmicu po utakmicu kao i do sada i prvi krug bit će najvažniji te će odlučivati što i kako dalje."

Reprezentaciji se nešto kasnije priključio Domagoj Duvnjak koji je odradio jedan trening u prvoj fazi priprema i spreman dočekuje drugi dio i nastup na SP-u.

"Osjećam se odlično, jedva čekam da krenu pripreme i Prvenstvo. Već sam bio u Umagu s dečkima, napravio sam jedan trening i drago mi je da sam ih sada opet vidio te da je atmosfera fantastična. Treba izbornika pitati što nas očekuje u drugoj fazi, ali sigurno ćemo raditi prvo fizikalije, a poslije ćemo prijeći na taktiku kao i svake godine. Nemamo mnogo vremena, ali poradit ćemo na obrani i napadu tako da se nadam da ćemo se dobro pripremiti."

Kao i Alilović, Duvnjak također smatra da se protivnici ne smiju olako shvatiti.

"Skupina je stvarno jako nezgodna, možda nije atraktivna, ali nezgodna je. Ići ćemo iz utakmice u utakmicu, nema lakog suparnika, ali ja se nadam da će to dobro izgledati. Tu nema lakog protivnika, bit će teško, ali se nadam da ćemo biti prvi u skupini. To bi stvarno bilo lijepo i bilo bi mnogo lakše da s prvog mjesta odemo u osminu finala. Cilj je biti među prvih sedam, osam koliko ih ide u Rio, to nam je primarni cilj, a poslije ćemo vidjeti. Nadam se da ćemo doći do polufinala."

Iako u dresu reprezentacije igra na poziciji središnjeg vanjskog, Duvnjak je iskoristiv i na lijevoj strani vanjske linije.

"Izbornik će odlučiti na kojoj ću poziciji igrati. Istina je da sam igrao dosta na lijevom vanjskom u Kielu, ali to nije nikakav problem za mene, dapače, osjetio sam i kako je igrati na drugoj poziciji. To je to, osobno se stvarno dobro osjećam te se nadam da neće biti nikakvih ozljeda na pripremama i da ćemo kompletni otići u Katar."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.01.2015. u 13:40
    Plasman na OI je vama dovoljan??? Ako je to istina što govorite, onda se dečki ostavite rukometa! Francuzi na SVAKOM natjecanju otovreno kažu da idu na zlato. Ne uspije im svaki puta (naravno, ima i drugih jakih reprezentacija) ali baš zato što imaju takav pristup, osvajaju najviše zlatnih medalja... [više na forumu]
    Obrisan korisnik