Zimski sportovi

Video: Capitalsima Winter Classic 13 sekundi prije isteka vremena

Željka Jurkas • petak, 02.01.2015.
Video: Capitalsima Winter Classic 13 sekundi prije isteka vremena

NHL je u Novu godinu ušla sa sada već tradicionalnim Winter Classicom, utakmici na otvorenom kojoj su ove godine Washington Capitalsi bili domaćini. U drugom susretu dana, Canucksi su ugostili Los Angeles Kingse...

2015 Bridgestone NHL Winter Classic održan je na Nationals Parku u Washingtonu. Pred 42843 gledatelja Capitalsi i Blackhawksi odigrali su atraktivnu utakmicu s uzbudljivom završnicom. Domaćini su poveli golom Erica Fehra u igri 4-na-4 te brzo na njega dodali još jedan, kapetana Alexa Ovečkina. Tijekom idućeg isključenja, Nicklasa Backstroma, Chicago prepolavlja zaostatak pogotkom Patricka Sharpa. Po gol sa svake strane pao je u iduće dvije trećine. Brandon Saad je početkom druge izjednačio rezultat i egal se održao gotovo do samog isteka vremena. Nakon pogotka u drugoj trećini gosti su imali dva klizača više na ledu, no Capitalsi su se uspjeli obraniti.

12.9 sekundi prije isteka vremena, u igri s igračem više (Jonathan Toews je sjedio na klupi) Troy Brouwer prolazi Coreyja Crawforda nakon gotovo prekinute akcije zbog slamanja Ovečkinove palice koji usput blokira dio pogleda Crawforda. Hawksi vade vratara i u zadnjem naletu Braden Holtby stoji na mjestu i čuva minimalno vodstvo za drugu pobjedu u utakmici na otvorenom Capitalsa.

“Cijeli dan je bio nevjerojatan, a događaj izvanredan. Siguran sam da ćemo ga svi dugo pamtiti. Ovo je odličan osjećaj“, oduševljen je bio kapetan domaćina.

Washington Capitals – Chicago Blackhawks 3:2
07:01 1-0 Fehr
11:58 2-0 Ovečkin
13:36 2-1 PPG Sharp
23:15 2-2 Saad
59:47 3-2 PPG Brouwer

Los Angeles Kingsi došli su do pete pobjede u gostima u sezoni s dva pogotka unutar 53 sekunde koji su okončali frustracije Kingsa koji su uglavnom dominirali susretom i imali više nego dupli broj udaraca na vrata (16:40). Canucksi su poveli powerplay golom Alexandra Burrowsa krajem prve trećine te nadogradili još jedan gol na samom početku druge. Do kraja druge Kingsi vraćaju pogodak razlike, a tek u zadnje tri minute slamaju Ryana Millera.

“Bio je ovo jedan od najboljih gostujućih susreta što smo odigrali ove sezone i trebao nam je. Nadam se da će nam poslužiti kao odskočna daska i da ćemo popraviti uspjeh na putu“, rekao je Jaret Stoll, strijelac pobjedničkog gola, a prenosi službena stranica.

Vancouver Canucks – Los Angeles Kings 3:2
12:18 1-0 PPG Burrows
23:39 2-0 Vrbata
34:39 2-1 King
57:53 2-2 PPG Williams
58:46 2-3 Stoll

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!