Zimski sportovi

Video: Pobjedom nad Lightningom Penguinsi preuzeli čelo Istoka

Željka Jurkas • subota, 03.01.2015.
Video: Pobjedom nad Lightningom Penguinsi preuzeli čelo Istoka

Osam susreta odigrano je u NHL-u u noći s petka na subotu. Vodeće momčadi Metropolitana upisale su pobjede i preuzele prva dva mjesta Istoka, Habsi su došli na čelo Atlantica, Carolina je pobijedila Flyerse, Panthersi zaključali mrežu pred Sabresima, Wild zadao novi poraz Leafsima, a Ducksi u zadnjoj trećini slomili Bluese...

Matt Beleskey iskoristio je dodavanje Samija Vatanena koje je omogućila pogreška gostiju u neutralnoj zoni i Martin Brodeur se unatoč sjajnoj igri četvrti puta u susretu našao nemoćan. Pet golova palo je u drugoj trećini u razmaku od 13:28 minuta, a domaćini su svaki puta odlazili na pogodak razlike. Bluesima je ovo peti poraz u nizu u gostima, a Frederick Andersen je s 39 obrana upisao 21. pobjedu sezone.

Još dvojica vratara upisala su 21. pobjede sezone u petak navečer. Carey Price je u svojoj 400. NHL utakmici došao do ukupno 200. pobjede. U susretu s Devilsima P.K. Subban je zaradio tri asistencije, a Michael Bournival zabio svoja prva dva pogotka sezone. Devilsi su u zadnjoj trećini učinili utakmicu zanimljivom s dva pogotka koja su ostavila Habse na minimalnom vodstvu. Trojica igrača vratila su se u postavu gostiju nakon pauze zbog bolesti, a branič Peter Harrold izašao je s leda u prvoj trećini nakon udarca palicom u lice.

Jaroslav Halak dijeli to drugo mjesto po trenutnom broju pobjeda. S 22 obrane pomogao je Islandersima pobijediti Flamese u Saddledomeu. Kapetan John Tavares postigao je jedina dva pogotka gostiju, a tri i pol minute prije kraja vodstvo je prepolovio Johnny Gaudreau. Gosti su kroz cijeli susret bili bolji i nadigrali domaćine.

Coyotesima novi vlasnik

U petak je potvrđena prodaja i predstavljen novi većinski vlasnik Arizona Coyotesa, Andrew Barroway.

Semjon Varlamov još je jednom ukrao pobjedu za Avse. S 27 obrana kroz 65 minuta (isto koliko je s druge strane imao Ben Scrivens) zaustavio je dva pokušaja Oilersa iz kaznenih udaraca, dok su Matt Duchene i Alex Tanguay našli put preko Scrivensa za petu u nizu pobjedu u ispucavanju kaznenih udaraca. Domaćini su poveli golom Daniela Briera sredinom druge trećine, a gosti izjednačili na poweprlayju početkom zadnje. Borna Rendulić odigrao je 8:32 minute, od čega 0:53 u igri s igračem više.

Roberto Luongo upisao je treći shutout u nizu u Buffalu. S 30 obrana došao je na 13. mjesto NHL-ove liste najuspješnijih svih vremena, ispred Roya Wortersa sa 68. zaključavanjem vrata u karijeri. Oba pogotka u mreži Michala Neuvirtha postignuta su u prvoj trećini nakon koje gosti gube preciznost i oštrinu, no domaćini se ne uspijevaju vratiti.

Darcy Kuemper bio je najzaposleniji čovjek na ledu u susretu Wilda i Leafsa. Testiran od samoga starta, dozvolio je prolazak tek jednog paka u mrežu, nakon što su domaćini trećinu ranije došli u vodstvo. Cody Franson postigao je u igri s igračem više pogodak izjednačenja, a pet minuta kasnije Jared Spurgeon vraća nazad vodstvo, dok kapetan Mikko Koivu postavlja konačnih dva razlike. Toronto je igrao bez Nazema Kadrija (ozljeda donjeg dijela tijela, van leda 7-10 dana), Joffreya Lupula i Petera Hollanda koji su ozlijeđeni u susretu s Bruinsima.

Carolina Hurricanesi su prekinuli niz od tri poraza minimalnom pobjedom nad Philadelphia Flyersima. Brad Malone prvi je zatresao mrežu, a pobjednički pogodak djelo je braće Staal, Jordan Staal našao se u pravo vrijeme na desnoj strani mreže i skrenuo pak do Erica Staala koji ne promašuje. Gosti su prepolovili zaostatak sredinom zadnje trećine, četiri minute nakon što su ostali bez kapetana Claudea Girouxa koji je izašao s leda nakon sudara s klizaljkom Justina Faulka. Iako je izgledalo ružno, prema prvim podacima ozljeda nije velika i vjerojatno će biti spreman za današnju utakmicu.

Steve Downie vratio se u sastav, a Andrew Ebbett zabio svoj prvi gol sezone (i prvi u dresu Pensa) u susretu vodećih momčadi Metropolitana i Atlantica. Čak devet pogodaka izmijenile su momčadi u zanimljivom i dinamičnom susretu u kojem su domaćini od početka držali vodstvo, a gosti se dvaput vraćali na minimalni zaostatak. Ben Bishop startao je u vratima Boltsa, no nakon trećeg pogotka u 13. minuti zamijenio ga je Jevgenij Nabokov. Thomas Greiss startao je za Pense nakon povratka u momčad i upisao četvrtu pobjedu sezone. Sidney Crosby zabilježio je četiri asistencije prvi puta nakon 8. studenog i utakmice s Buffalom. Tijekom jučerašnjeg dana Penguinsi su objavili da je David Perron postao novi član njihove momčadi u zamjenu za prvi izbor na Draftu ove godine i Roba Klinkhammera.

NHL

Buffalo Sabres - Florida Panthers 0:2 (0-1 Boyes, 0-2 PPG Bjugstad;;)

New Jersey Devils - Montreal Canadiens 2:4 (; 0-1 Bournival, 0-2 PPG Pacioretty; 0-3 Bournival, 1-3 Ryder, 2-3 Cammalleri, 2-4 EN Plekanec)

Pittsburgh Penguins - Tampa Bay Lightning 6:3 (1-0 PPG Kunitz, 2-0 Ebbett, 3-0 Malkin, 3-1 Boyle; 3-2 Hedman, 4-2 Ehrhoff; 4-3 Killorn, 5-3 Downie, 6-3 EN Downie)

Carolina Hurricanes - Philadelphia Flyers 2:1 (1-0 Malone; 2-0 E. Staal; 2-1 VandeVelde)

Minnesota Wild - Toronto Maple Leafs 3:1 (; 1-0 Brodziak; 1-1 PPG Franson, 2-1 Spurgeon, 3-1 PPG Koivu)

Colorado Avalanche - Edmonton Oilers 2:1 SO (; 1-0 Briere; 1-1 PPG Pouliot;; 2-1 Tanguay)

Calgary Flames - New York Islanders 1:2 (0-1 PPG Tavares;; 0-2 Tavares, 1-2 Gaudreau)

Anaheim Ducks - St. Louis Blues 4:3 (1-0 PPG Getzlaf; 1-1 Oshie, 2-1 Palmieri, 2-2 Shattenkirk, 3-2 Cogliano, 3-3 PPG Steen; 4-3 Beleskey)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!