Nogomet

Rasmus Elm u 26. godini raskinuo ugovor s CSKA i zbog ozbiljne bolesti uzeo stanku

Branimir Korać • subota, 03.01.2015.
Rasmus Elm u 26. godini raskinuo ugovor s CSKA i zbog ozbiljne bolesti uzeo stanku
Foto: Davor Sajko

Jedan od najboljih švedskih igrača Rasmus Elm prisiljen je privremeno prekinuti igračku karijeru. Elm je raskinuo ugovor s moskovskim CSKA i vratio se kući u Kalmar gdje će se oporavljati...

Nakon što ove sezone nije upisao nijedan nastup u dresu CSKA, Rasmus Elm odlučio je u dogovoru s klubom raskinuti ugovor i vratiti se u Švedsku gdje će se oporavljati.

Elm ima velikih trbušnih problema za koje su u CSKA potvrdili kako su opasni po život u slučaju nastavka karijere. Većinu vremena je i provodio u Švedskoj, a čak i onih dana kada se činilo da se stanje popravlja, nije bio niti blizu mogućnosti uključivanja u trening.

"Rasmus je ozbiljno bolestan, ne može trenirati i u Švedskoj je. Kod malo jačeg naprezanja javlja se krvarenje u trbušnoj šupljini i šanse su da više nikada neće moći igrati nogomet. Od deset igrača s ovom dijagnozom, devetorica su morali prekinuti karijeru. Najvažnije je njegovo zdravlje, nastavak igranja mogao bi dovesti i do smrti", rekao je nedavno predsjednik moskovskog kluba.

Elm nije govorio o svojoj bolesti i nije istupao u javnosti sve do sada kada je potvrdio raskid ugovora s Moskovljanima. Nije mogao potvrditi hoće li se vratiti nogometu.

"Dogovorili smo se da je najbolja opcija za obje strane raskid ugovora. Bila je to zajednička odluka, nismo mogli čekati jedni druge. Sada sam dobio dovoljno vremena da se u miru oporavljam bez pritiska za povratak na travnjak. Želja mi je vratiti se profesionalnom nogometu, ali ne znam hoću li moći. Morat ću pronaći radost u igranju i motivaciju, a sve će ovisiti kako će tijelo reagirati na treniranje", rekao je Elm.

U slučaju povratka na travnjak, to će učiniti najvjerojatnije u Kalmaru koji mu je već otvorio vrata povratka.

Elm je u karijeri upisao 39 nastupa za švedsku reprezentaciju, igrao je s uspjehom za Kalmar, AZ Alkmaar i CSKA, a prije prelaska iz Alkmaara u CSKA imao je i bogate ponude iz Premier lige.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.01.2015. u 21:08
    sve najbolje
    Obrisan korisnik