Zimski sportovi

Habsima šesta pobjeda u nizu za prvo mjesto Istoka, Bluesi uvjerljivo protiv Sharksa

Željka Jurkas • nedjelja, 04.01.2015.
Habsima šesta pobjeda u nizu za prvo mjesto Istoka, Bluesi uvjerljivo protiv Sharksa

Obje matineje igrane u subotu u NHL-u završene su u produžetku, dok je ostalih osam susreta riješeno u regularnom dijelu. Habsi su postali treća momčad u zadnja tri dana koja je preuzela vrh Istoka, Bluesi su popravili skor na gostovanjima uvjerljivom pobjedom nad Sharksima, Starsi su razmontirali Wild, kao i Devilsi Flyerse, Jetsi Leafse i Rangersi Sabrese. S nešto više neizvjesnosti Nucksi su dbili Wingse, a Coyotesi Jacketse...

Boston Bruinsi su obranili dvije situacije s dva igrača više na ledu i pet minuta prije isteka regularnog vremena imali pogodak prednosti, no niti to im nije bilo dovoljno za pobjedu u matineji protiv Senatorsa. Po drugi put Ottawa je bila uspješnija i pokupila drugi bod, a Bobby Ryan ponovo je bio čovjek odluke. Nakon odlučujućeg kaznenog udarca u prvom susretu, u drugome je riješio utakmicu u prvoj minuti produžetka. Obrana Bruinsa zaboravila ga je na lijevoj strani nakon što je proslijedio pak na desnu stranu prema Eriku Karlssonu koji je uzeo njihovu punu pozornost, pucao, a pak se odbio nazad do Ryana. Uz praznu mrežu ispred sebe, snalazi se prije nego se Tuukka Rask stiže okrenuti i pokušati obraniti udarac.

Nashville Predatorsi gostovali su u drugoj matineji dana u Staples centru i prokockali vodstvo od 5:1. Jonathan Quick je drugi puta ove sezone (prvi je bilo na otvaranju) zamijenjen na vratima, u desetoj minuti, nakon primljenog trećeg gola na devet udaraca u igru je ušao Martin Jones. Još dva gola primit će domaćini u prve četiri minute druge trećine prije nego započnu sustizati rezultat. Povratak počinje golom Aleca Martineza, a Dwight King smanjuje na dva pogotka zaostatka do kraja druge trećine. U zadnjoj gosti se prvi upisuju u strijelce za povratak veće prednosti, no ispuštaju razliku od tri u zadnje dvije minute regularnog dijela. Kingov drugi gol utakmice te po jedan Mariana Gaborika i Jeffa Cartera odvode susret u produžetak. Roman Josi spašava utakmicu za goste u 18-oj sekundi udarcem iz zgloba na liniji po sredini gola gdje ga nitko od Kingsa nije pokušavao spriječiti.

Martin Hanzal sudjelovao u četiri po pet golova Arizone u razmaku od 18 minuta kroz drugu i treću trećinu kojima su ponovo preuzeli vodstvo i nadogradili više nego solidnu prednost nad Columbusom čijeg vratara Sergeja Bobrovskog su poslali na klupu, a Curtis McElhinney je s tri obrane u 15 minuta završio susret. Powerplay momčad Rangersa došla je do izražaja na samom početku susreta protiv Buffala i s tri pogotka unutar dvije i pol minute u potpunosti odredila tijek utakmice. Dan Boyle pogodio je mrežu Michala Neuvirtha još jednom u prvoj trećini i poslao ga na klupu s pet obrana iz devet pokušaja. Jhonas Enroth nastavio je susret i skupio 28 obrana propustivši udarce Carla Hagelina i Jespera Fasta u drugoj trećini. Počasni gol za goste postigao je Drew Stafford u susretu koji su domaćini u potpunosti držali pod kontrolom.

Vancouver Canucksi nisu počeli paničariti kada je Tomaš Tatar tri i pol minute prije isteka vremena prepolovio vodstvo stečeno s dva powerplay gola i doveo Wingse na gol zaostatka. Ryan Miller držao ih je u susretu, a Henrik Sedin dvaput pogodio praznu mrežu u zadnje dvije minute. Winnipeg Jetsi zaustavili su prvu liniju Toronta i iz 40 udaraca pet puta pogodili mrežu Jamesa Reimera za petu pobjedu u zadnjih deset susreta i popravak skora na domaćem ledu (9-8-3). Leafsi, koji su igrali petu utakmicu u sedam dana i završavaju neuspješan niz od sedam gostovanja, prvi su zabili pogodak, no gol Mikea Santorellija će biti i jedini koji su postigli. Petorica igrača upisala se u strijelce za Jetse koji ovom pobjedom drže korak sa St. Louis Bluesima u poretku Centrala.

Dallas Starsi dominirali su od početka do zadnje minute susreta s Wildom. Sedam pogodaka spremili su u njihovu mrežu, četiri Darcyju Kuemperu tijekom prvih pola sata, i još tri Niklasu Backstromu u drugoj polovici. Kari Lehtonen obranio je 21 udarac, a shutout mu je pokvario Thomas Vanek u zadnjih pet minuta druge trećine. Pobjedom su Starsi preskočili Wild na ljestvici Centrala za jedan bod. Bluesi su bili u gostima u Shark Tanku i nakon četiri poraza u nizu od domaćina, došli do pobjede. Izjednačena prva trećina izmijenila je po dva gola sa svake strane, a u preostale dvije gosti su preuzeli uvjerljivo vodstvo. T. J. Oshie postigao je drugi hat trick karijere i upisao asistenciju, a Kevin Shattenkirk i Alexander Steen imali su po gol i tri asistencije.

U čvrstoj i fizičkoj utakmici Montreal Canadiensi došli su do šeste pobjede u nizu i u Consol Energy centru preuzeli prvo mjesto Istoka od Pittsburgh Penguinsa. Gosti su prvi poveli, a najbliže što su domaćini došli izjednačenju bilo je sredinom prve trećine kada novopridošli David Perron u svom prvom susretu za Pense prepolavlja vodstvo Habsa. Dobru igru u prvoj trećini domaćini nisu prenijeli u drugu, da bi se opet trgnuli u zadnjoj, no gužvu pred golom gosti još jednom koriste i uz nešto sreće Aleksej Jemelin posprema konačni četvrti pogodak. Jaromir Jagr postao je najstariji igrač koji je postigao hat trick u NHL-u s 42 godine i 322 dana (prema Elias Sports Bureau). Njegov zadnji hat trick bio je 22. ožujka 2006., protiv iste momčadi – Flyersa. Domaćini su pet puta zatresli mrežu, najprije Raya Emeryja, a onda Steva Masona, prije nego su gosti odgovorili. Andrew MacDonald u drugoj i Vincent Lecavalier u zadnjoj trećini popravili su dojam Phillyja koji je igrao bez kapetana Claudea Girouxa.

NHL

Boston Bruins – Ottawa Senators 2:3 OT (; 0-1 Turris, 1-1 PPG Krug; 2-1 Marchand, 2-2 Hoffman; 2-3 Ryan)

Los Angeles Kings – Nashville Predators 6:7 OT (1-0 Greene, 1-1 Fisher, 1-2 Wilson, 1-3 PPG Ellis; 1-4 Ekholm, 1-5 Arcobello, 2-5 Martinez, 3-5 King; 3-6 Jokinen, 4-6 King, 5-6 Gaborik, 6-6 Carter; 6-7 Josi)

New Jersey Devils – Philadelphia Flyers 5:2 (1-0 Jgr, 2-0 PPG Eliaš, 3-0 Jagr; 4-0 Gomez, 5-0 Jagr, 5-1 MacDonald; 5-2 PPG Lecavalier)

New York Rangers – Buffalo Sabres 6:1 (1-0 PPG Brassard, 2-0 PPG Kreider, 3-0 PPG Nash, 4-0 Boyle; 5-0 Hagelin, 5-1 Stafford, 6-1 Fast;)

Pittsburgh Penguins – Montreal Canadiens 1:4 (0-1 Pacioretty, 0-2 Desharnais, 1-2 Perron; 1-3 Gilbert; 1-4 Jemelin)

Winnipeg Jets – Toronto Maple Leafs 5:1 (; 0-1 Santorelli, 1-1 Galiardi, 2-1 Halischuk, 3-1 Byfuglien; 4-1 PPG Little, 5-1 Chiarot)

Dallas Stars – Minnesota Wild 7:1 (1-0 PPG Fiddler; 2-0 Sceviour, 3-0 Fiddler, 4-0 Seguin, 5-0 SHG Cole, 5-1 PPG Vanek, 6-1 Roussel; 7-1 Ritchie)

Arizona Coyotes – Columbus Blue Jackets 6:3 (1-0 Rieder; 1-1 Tjutin, 1-2 PPG Wisniewski, 2-2 PPG Ekman-Larsson, 3-2 PPG Gagner, 4-2 Hanzal; 5-2 Chipchura, 6-2 PPG Gagner, 6-3 Johansen)

Vancouver Canucks – Detroit Red Wings 4:1 (; 1-0 PPG Edler; 2-0 PPG Vrbata, 2-1 Tatar, 3-1 EN H. Sedin, 4-1 EN H. Sedin)

San Jose Sharks – St. Louis Blues 2:7 (0-1 Oshie, 1-1 Karlsson, 2-1 Pavelski, 2-2 Steen; 2-3 Oshie, 2-4 Shattenkirk; 2-5 PPG Schwartz, 2-6 Jaškin, 2-7 PPG Oshie) Poseban okvir:

2015 Honda NHL All-Star Game

Završeno je biranje navijača za All-Star utakmicu, a ostatak sastava bit će poznat 10. siječnja. Zemgus Girgensons priključit će se igračima Blackhawksa koji su uvjerljivo odnijeli najviše glasova - Patrick Kane i Jonathan Toews u napadu; Duncan Keith i Brent Seabrook u obrani te Corey Crawford na vratima. All-Star utakmica se igra u Columbusu 24. i 25. siječnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!