Zimski sportovi

Borna Rendulić: "NHL mi je bio cilj, a osjećaj je bio kockarski. Sada idem dan po dan"

Borna Rupnik • nedjelja, 04.01.2015.
Borna Rendulić: "NHL mi je bio cilj, a osjećaj je bio kockarski. Sada idem dan po dan"

Borna Rendulić piše povijest hrvatskog hokeja u dresu Colorado Avalanchea, a svjestan je kakav je rizik preuzeo odlaskom "preko bare".

Hrvatski hokejaš Borna Rendulić dočekao je svoju priliku u najjačoj ligi svijeta, a u svom četvrtom nastupu ubilježio je i prvi pogodak.

"Hokej u Hrvatskoj ne predstavlja mnogo. Imamo klub u KHL-u, ali on ima dosta financijskih problema, i u njemu nema baš hrvatskih igrača, nego uglavnom dovode Kanađane, koji potom mogu dobiti putovnicu i igrati za reprezentaciju".

"Htio sam u NHL, to mi je bio cilj. Novac nije bitan, ali osjećaj je bio kockarski. Morao sam izabrati, a izabrao sam Colorado zbog direktora razvoja Davida Olivera, koji je bio pošten i svidio mi se", ispričao je mladi Rendulić za Denver Post.

"Nisam previše razmišljao poslije prvog gola, ali bio mi je jako važan za samopouzdanje. Sada idem kroz život u NHL-u dan po dan", dodao je.

Hoće li Rendulić otvoriti vrata i drugim hrvatskim hokejašima?

"Imamo zaista dobre mlade igrače, ali oni nemaju novca i moraju već s 13 ili 14 godina otići u razvijeniju hokejsku zemlju. Neki, doduše, počnu piti i pušiti te ih jednostavno nije briga. Moji su roditelji morali prodati automobile kako bi me mogli poslati u Finsku", ispričao je igrač Colorado Avalanchea.

Foto: nhl.com

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!