Zimski sportovi

Video: Islandersi pali u Edmontonu, Bruinsi u Carolini

Željka Jurkas • ponedjeljak, 05.01.2015.
Video: Islandersi pali u Edmontonu, Bruinsi u Carolini

Dvije matineje i pet susreta u večernjim terminima održani su u NHL-u u nedjelju. Hurricanesi, Ducksi i Hawksi su na domaćem ledu van regularnog dijela uzeli i drugi bod, Capitalsi i Oilersi su upisali pobjede, a Boltsi i Columbus su jedini gosti koji su otišli s dva boda...

Boston Bruinsi izgubili su treću utakmicu u nizu van regularnog vremena, a Carolina je došla do druge pobjede u nizu pogotkom kapetana Erica Staala u trećem krugu ispucavanja kaznenih udaraca. Vratari su odigrali glavne uloge u susretu u kojem je Tuukka Rask (35 obrana) bio gotovo dvostruko zaposleniji od Antona Khudobina (19 obrana). Patrick Dwyer postigao ej svoj treći gol sezone u zadnjoj minuti prve trećine, a Patrice Bergeron je sredinom druge izjednačio rezultat.

Andre Burakovsky vratio se u sastav Capsa i u šestoj minuti zadnje trećine postigao što će biti pobjednički gol. Domaćini Verizon centra nisu podlegli opuštanju nakon Winter Classica i dominirali su prvom trećinom, ali bez realizacije. Florida pruža bolji otpor i počinje aktivnije igrati u drugoj u kojoj obje momčadi pronalaze suparničke mreže za ukupno pet pogodaka. Nick Bjugstad postavlja konačan minimalni zaostatak Panthersa dvije minute prije isteka vremena.

Tyler Johnson zabio je dvaput, a Steven Stamkos briljirao u pobjedi Boltsa u Canadian Tire centru. Domaćini su dvaput dolazili u minimalno vodstvo, na samom početku prve te sredinom druge trećine. Gosti rade preokret unutar 47 sekundi pet minuta prije isteka vremena, a u zadnjoj Johnson učvršćuje pobjedu svojim drugim golom.

U jedinom susretu večeri koji je odlučen u produžetku, Blackhawksi su u svome United centru u četiri navrata tijekom regularnog dijela hvatali zaostatak od gola razlike da bi konačno u produžetku prvi puta razbili izjednačenje i došli do pobjede. Dva gola Jamiea Benna i Erika Colea davali su prednost Starsima, dok su se četvorica igrača Hawksa upisala u strijelce. Patrick Sharp vlasnik je pobjedničkog pogotka u drugoj minuti produžetka.

David Savard se u susretu Blue Jacketsa i Avalanchea u Denveru promaknuo od tragičara do heroja. U početnim sekundama susreta predao je pak koji je u točno 30. sekundi rezultirao vodećim golom domaćina. Jarome Iginla prihvatio je gotovo savršeno dodavanje Savarda i sam protiv Curtisa McElhinneya nije imao težak zadatak. Druga trećina vidjela je po dva pogotka sa svake strane s ukupnim rezultatom od 3:3. Na samom kraju zadnje, kada se činilo da će produžetak odlučivati pobjednika, Savard prima dodavanje na plavoj i puca prema vratima Colorada. Pak se odbija od Borne Rendulića i 1:01 minutu prije isteka vremena nova putanja vara Semjona Varlamova, 'Lumbus razbija izjednačenje za osmu pobjedu u gostima ove sezone.

Dvadeseta pobjeda sa samo golom razlike došla je Ducksima u trećem krugu shootouta u kojem je Ryan Kesler bio uspješniji od Cartera Huttona. I dok Ducksi imaju razloga za slavlje, Predatorsi su drugi puta u dva dana ispustili vodstvo u zadnjim minutama. Sretniji završetak imali su u subotu kada su Kingsi stigli tri pogotka razlike, ali izgubili na samom startu produžetka. Francois Beauchemin realizirao je nadmoć u broju udaraca na vrata domaćina 2:17 minute prije isteka vremena i odveo susret u produžetak u kojem su domaćini Honda centra uzeli i drugi bod i povećali svoje vodstvo na čelu ljestvice NHL-a.

Promjene u sastavu Edmonton Oilersa donijele su ploda u prvom susretu u kojem su zaigrali novopridošli igrači. Najbolja momčad Metropolitana, Islandersi, bili su u gostima, no unatoč velikom broju udaraca na vrata, Bena Scrivensa prošli su tek dvaput, a domaćini su pet puta zatresli mrežu. Oilersi su uzeli vodstvo u prvoj trećini, nadogradili brzim golom u drugoj (u osmoj sekundi) i bez opuštanja nastavili igrati što je rezultiralo s još tri pogotka.

NHL

Carolina Hurricanes – Boston Bruins 2:1 SO (1-0 Dwyer; 1-1 Bergeron;;; 2-1 E. Staal)

Washington Capitals – Florida Panthers 4:3 (; 1-0 PPG Ovečkin, 1-1 Trocheck, 1-2 Olsen, 2-2 Laich, 3-2 Alzner; 4-2 Burakovsky, 4-3 Bjugstad)

Ottawa Senators – Tampa Bay Lightning 2:4 (1-0 Turris; 1-1 Hedman, 2-1 Stone, 2-2 PPG Johnson, 2-3 Stamkos; 2-4 Johnson)

Chicago Blackhawks – Dallas Stars 5:4 OT (0-1 Benn, 1-1 Saad; 1-2 Benn, 2-2 Kane, 2-3 Cole, 3-3 PPG Bickell; 3-4 Cole, 4-4 Richards; 5-4 Sharp)

Colorado Avalanche – Columbus Blue Jackets 3:4 (1-0 Iginla, 1-1 Dubinsky; 1-2 Dubinsky, 2-2 Landeskog, 2-3 Johansen, 3-3 McLeod; 3-4 Savard)

Anaheim Ducks – Nashville Predators 4:3 SO (1-0 Beleskey; 1-1 Ekholm, 2-1 Perry, 2-2 PPG Jones, 2-3 PPG Smith; 3-3 Beauchemin;; 4-3 Kesler)

Edmonton Oilers – New York Islanders 5:2 (1-0 Hendricks; 2-0 Eberle, 2-1 PPG Boychuk; 3-1 Roy, 4-1 EN Hendricks, 5-1 Fraser, 5-2 PPG Nelson)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.01.2015. u 21:51
    Boston je igrao doma.
    Obrisan korisnik