Zimski sportovi

Video: Sharksi u zadnjim sekundama do pobjede

Željka Jurkas • utorak, 06.01.2015.
Video: Sharksi u zadnjim sekundama do pobjede
Foto: EPA

U jedinom susretu večeri San Jose Sharksi su bili u gostima u Winnipegu. Nakon četrdeset utakmice sezone Sharksi su preuzeli treće mjesto divizije Pacific i drže prvo wild card mjesto za doigravanje...

S manjkom od pet standardnih braniča Jetsi su ugostili Sharkse koji su u prošloj utakmici teško stradali na domaćem ledu od St. Louis Bluesa. Iako su lošije igrali kroz prvih 30 minuta, domaćini su rezultat držali nadohvat ruke. Po jedan powerplay gol sa svake strane ostavio je utakmicu u izjednačenju na kraju prve trećine, a u petoj minuti druge gosti ponovno uzimaju vodstvo - Makler Karlsson skrenuo je udarac Joea Pavelskog kroz noge Michaela Hutchinsona.

Veliki broj prekršaja dodatno je umarao domaćine, koji su sedam puta bili na penalty killu, a powerplay momčad je odlično iskoristila prilike realizirajući prednost u dva od tri navrata. Pri trećem isključenju Sharksa (i posljednjem) Jay Harrison vraća izjednačenje u petoj minuti zadnje trećine.

Gosti su uputili više nego dvostruko veći broj udaraca na vrata domaćina, a konačnu pobjedu im donosi tek posljednji, pet sekundi prije isteka vremena. Nakon podbacivanja u zoni Jetsa, Logan Couture preuzima pak i na drugoj strani vidi samoga Marca-Edouarda Vlasica. Iz lijevoga kruga, neometan puca u iznad ramena u bliži kut i vara Hutchinsona.

“Mislim da smo danas odigrali puno bolje, tako da je šlag na tortu to što smo nagrađeni na samome kraju. Sada samo moramo na isti način nastaviti“, komentirao je trener gostiju, Todd McLellan, a prenose službene stranice.

Winnipeg Jets – San Jose Sharks 2:3
02:53 0-1 PPG Burns (Marleau, Couture)
09:17 1-1 PPG Ladd (Little, Wheeler)
24:15 1-2 Karlsson (Pavelski, Burns)
44:03 2-2 PPG Harrison (Lowry, Frolik)
59:55 2-3 Vlasic (Couture, Pavelski)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!