Zimski sportovi

Video: Avalanche slavio u United centru, Bluesi uvjerljivo u Arizoni

Željka Jurkas • srijeda, 07.01.2015.
Video: Avalanche slavio u United centru, Bluesi uvjerljivo u Arizoni

Utorak je s deset susreta bio zaposlen dan u NHL-u. Istok je ponovno vidio promjenu ljestvice, na vrhu Zapada se situacija zahuktava, Edmonton je slomljen u zadnjim minutama, kao i Minnesota i Carolina; Flyersi su uzeli pobjedu u shootoutu, a Devilsi bili uvjerljivi protiv Buffala, kao i Jacketsi u susretu sa Starsima...

New Jersey Devilsi ugostili su Buffalo, a Patrik Eliaš zasjao je u uvjerljivoj pobjedi. U 1187. utakmici u crveno-crnom dresu dostigao je 1000 NHL bodova, došao na gol do okruglih 400 i postigao 601 asistenciju. Devilsi u upisali drugu pobjedu u nizu od početka studenog. Trojica igrača na strani Canucksa i Mikhail Grabovski na strani gostiju prekinuli su (po)duže periode bez postignutog gola. Branič Ryan Stanton zabio je svoj prvi u 84 utakmice, rookie Linden Vey nakon 11 susreta bez pogotka, a Nick Bonino se drugi put u zadnje 24 utakmice upisao u strijelce. Gosti su uzeli početno vodstvo, no domaćini su brzo izjednačili i s dva pogotka u drugoj trećini više nisu dozvolili povratak Islandersa koji u svojoj četvrtoj od sedam utakmica gostovanja još jednom imaju problema s uspostavljanjem igre i prije svega solidnih prilika u napadu.

Wingsi su u Rexall Placeu imali problema s realizacijom dok Benoit Pouliot nije isključen dvije i pol minute prije isteka vremena. Pavel Dacjuk zabio je pobjednički gol 34 sekunde prije kraja, a 31 sekundu kasnije Luke Glendening pogodio je praznu mrežu. Viktor Fasth držao je Oilerse u igri s 37 obrana, a Jordan Eberle svojim drugim pogotkom pred kraj zadnje trećine ostavio ih u prilici za osvajanje barem boda. Tampa Bay Lightning je uzela i drugu pobjedu protiv Montreal Canadiensa ove sezone. Iako ne tako uvjerljivo kao prvi puta, jasno su dali do znanja Habsima da će ove sezone biti puno teži zalogaj. Pobjedom u Bell centru preuzeli su prvo mjesto Atlantica, a Tyler Johnson iskoristio je dva powerplay pokušaja. Sva četiri gola gostiju postignuta su u drugoj trećini dok su domaćini uzeli početno vodstvo u prvoj te u zadnjoj postigli još jedan pogodak.

Sergej Bobrovski ostvario je 24 obrane, a njegovi suigrači su iz 20 pokušaja četiri puta prošli Andersa Lindbacka. Penalty kill momčad 'Lumbusa odradila je veliki dio posla zaustavivši powerplay Starsa u pet navrata. Gosti su do pete minute druge trećine vodili s tri pogotka i tek tada domaćini uzvraćaju. Najviše što su uspjeli napraviti je doći do gola razlike sredinom druge trećine, no Jacketsi drže prednost i povećavaju je tri minute prije kraja. Nashville Predatorsi ove sezone još nisu izgubili drugu utakmicu odigranu u dva dana. Pekka Rinne briljirao je u prvoj trećini da bi ga prošao kapetan Canesa Eric Staal na powerplayju na samome kraju za početno vodstvo koje će trajati do zadnje trećine. Gol za gol igralo se od pete do jedanaeste minute da bi Roman Josi donio prevagu pred sam kraj zabivši treći gol domaćina za njihovo prvo (i konačno) vodstvo u utakmici. I drugi gol gostiju došao je u igri s igračem više. Nashville je pobjedom preuzeo prvo mjesto Centrala s dva boda više i utakmicom manje od Hawksa.

Duel vratara u Wells Fargo centru otišao je na stranu domaćeg Steva Masona u petom krugu ispucavanja kaznenih udaraca. Mason je skupio 41 obranu kroz 65 minuta i obranio četiri pokušaja Senatorsa. S druge strane leda, Craig Anderson obranio je 33 pokušaja iz igre i tri kaznena udarca. Jakub Voraček i Mika Zibanejad bili su uspješni u prvom krugu, a na prvu pogrešku vratara čekalo se još četiri kruga kada Wayne Simmonds drugi puta prolazi Andersona. Susret je bio u početnom izjednačenju do zadnje trećine kada se u strijelce prvi upisuju gosti. Mike Hoffman zabija svoj 13 pogodak sezone, a dvije minute kasnije Clarke MacArthur zarađuje isključenje koje Flyersi iskorištavaju.

Zanimljiv susret pun preokreta odigran je u Xcel Energy centru u St. Paulu. Sharksi su gostovali kod Wilda, a Marc-Edouard Vlasic zabio je pobjednički pogodak u drugoj utakmici u dva dana. Recept koji je noć prije isprobao u Winnipegu pokušao je ponovo. Udarac s lijeve strane u bliži kut vrata prevario je Darcyja Kuempera. Domaćini, bez Zacha Parisea u postavi (obiteljski razlozi), preuzeli su vodstvo s dva kasna gola u prvoj trećini. Sharksi u drugoj prepolavljaju, a do osme minute zadnje trećine rade preokret. Jason Zucker postiže svoj drugi pogodak utakmice za izjednačenje pet minuta kasnije.

Semjon Varlamov briljirao u utakmicama protiv Blackhawksa. Nakon što ih je četiri puta pobijedio prošle sezone, ove je upisao treći shutout sezone u prvom susretu s njima i to s 54 obrane, postavši treći vratar od 1995. koji je upisao 54 ili više obrana pri zaključavanju vrata. Nathan MacKinnon i Maxime Talbot postigli su golove za goste s razmakom od 24 sekunde na samom početku susreta. Brian Elliott drugi je vratar koji je u sinoćnjim susretima upisao shutout, no u toj utakmici svjetla reflektora bila su na napadačima, točnije Davidu Backesu, T.J. Oshiju i Paulu Stastnyju. Backes je postigao četiri pogotka u nizu, Stastny prvi, a Jaden Schwartz zadnji gostiju. Time Bluesi imaju već šest hat trickova ove sezone, najviše u NHL-u, i najviše što je St. Louis imao od sezone 1984./85.

NHL

New Jersey Devils – Buffalo Sabres 4:1 (1-0 Eliaš, 2-0 Tootoo, 3-0 SHG Zajac; 3-1 PPG Grigorenko; 4-1 EN Cammalleri)

Philadelphia Flyers – Ottawa Senators 2:1 SO (;; 0-1 Hoffman, 1-1 PPG Simmonds;; 2-1 Simmonds)

Montreal Canadiens – Tampa Bay Lightning 2:4 (1-0 Weise; 1-1 Brown, 1-2 PPG Johnson, 1-3 Connolly, 4-1 PPG Johnson; 2-4 Pacioretty)

Nashville Predators – Carolina Hurricanes 3:2 (0-1 PPG E. Staal;; 1-1Ellis, 1-2 PPG Faulk, 2-2 Fisher, 3-2 Josi)

Minnesota Wild – San Jose Sharks 3:4 OT (1-0 Zucker, 2-0 Spurgeon; 2-1 Karlsson; 2-2 Pavelski, 2-3 Wingels, 3-3 Zucker; 3-4 Vlasic)

Chicago Blackhawks – Colorado Avalanche 0:2 (0-1 MacKinnon, 0-2 Talbot;;)

Dallas Stars – Columbus Blue Jackets 2:4 (0-1 Wisniewski, 0-2 PPG Johansen; 0-3 Connauton, 1-3 Hemsky, 2-3 Roussel; 2-4 Letestu)

Arizona Coyotes – St. Louis Blues 0:6 (0-1 Stastny; 0-2 PPG Backes, 0-3 PPG Backes, 0-4 Backes; 0-5 Backes, 0-6 PPG Schwartz)

Edmonton Oilers – Detroit Red Wings 2:4 (1-0 PPG Eberle; 1-1 Quincey, 1-2 PPG Abdelkader; 2-2 Eberle, 2-3 PPG Dacjuk, 2-4 PPG EN Glending)

Vancouver Canucks – New York Islanders 3:2 (0-1 Martin, 1-1 Stanton; 2-1 Bonino, 3-1 Vey; 3-2 Grabovski)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!