Zimski sportovi

Video: Četiri poraza domaćina, gosti odnijeli pun plijen

Željka Jurkas • četvrtak, 08.01.2015.
Video: Četiri poraza domaćina, gosti odnijeli pun plijen

U sva četiri susreta NHL-a u srijedu gosti su odnijeli pobjede, a jedini domaćini koji su uzeli bod bili su Pittsburgh Penguinsi. Vodeći Ducksi pali su u Honda centru, Leafsi u svome Air Canada centru, a Flamesi u Saddledomeu...

Bruinsi nasušno trebaju bodove da okrenu smjer sezone i vrate se u sigurnije vode doigravanja, a jedna tipična pobjeda u Pittsburghu možda je točno ono što im je trebalo. Prilika na obje strane nije nedostajalo makar su domaćini uputili znatno veći broj udaraca na vrata Tuukke Raska (39:24). Iscrpljujuć susret za obje strane izjednačen je u 14. sekundi zadnje trećine osamnaestim pogotkom (vodećim u momčadi) Jevgenija Malkina. Bila je to četvrta utakmica u nizu za Bruinse koja je otišla u produžetak, a Patrice Bergeron se drugim golom susreta, odbijanjem udarca Milana Lucica, pobrinuo da ovoga puta uzmu i taj drugi bod.

Detroit Red Wingsi krenuli su u seriju gostovanja s dvije pobjede u nizu. Calgary Flamesi prvi su došli u vodstvo, no ono nije dugo trajalo. Riley Sheahan izjednačuje susret sredinom prve i ono će se zadržati do pred kraj druge kada kapetan Henrik Zetterberg (koji je igrao svoju 800. NHL utakmicu) postiže jedini pogodak trećine. Da poveća slavlje, Zetterberg je upisao asistenciju na pobjedničkom golu Justina Abdelkadera na samom početku treće. Domaćini ne uspijevaju napraviti preokret, ali brzo nakon trećeg gola gostiju dolaze na pogodak razlike. Karri Ramo počeo je u vratima Flamesa, ali se u 30. minuti susreta ozlijedio prilikom sudara s Raphaelom Diazom i na vratima ga je zamijenio Jonas Hiller.

Rangersi su na početku gostujuće turneje odigrali neizvjestan i tijesan susret u Honda centru. Prva momčad lige, kao i uvijek, igrala je na tijelo, a Rangersi su ih pobijedili blokiranjem udaraca i kontroliranom igrom nakon primanja prvog (i jedinog) pogotka. 25. golom sezone Ricka Nasha početkom zadnje trećine gosti su otišli na dva pogotka razlike, a osam minuta kasnije Ducksi iskorištavanju treći powerplay i prepolavljaju vodstvo. Rangersi uzvraćaju golovima Matsa Zuccarella i Dominica Moora. Ilja Brizgalov startao je na vratima domaćina i u očito boljoj izvedbi od zadnje u Ottawi, nastavio skidati hrđu.

Peter Horachek imenovan je privremenim nasljednikom Randyja Carlylea na klupi Maple Leafsa, i u svom prvom susretu doživio debakl, iako ne toliko veliki kako to konačni rezultat sugerira. Capitalsi su dvaput dolazili u minimalno vodstvo, a na drugi pogodak, short handed Erica Fehra, Brooks Laich je dvije minute kasnije nadovezao još jedan. Domaćini su se ponovno vratili u susret smanjivši razliku, ali brzi odgovor Capsa (drugi pogodak Marcusa Johanssona) ostavio ih je bez promjene momenta. Fehr u zadnjoj trećini postiže svoj drugi pogodak, a praznu mrežu pogađa Alex Ovečkin.

NHL

Toronto Maple Leafs – Washington Capitals 2:6 (0-1 Johansson; 1-1 Winnik, 1-2 SHG Fehr, 1-3 Laich, 2-3 Smith, 2-4 Johansson; 2-5 Fehr, 2-6 EN Ovečkin)

Pittsburgh Penguins – Boston Bruins 2:3 OT (1-0 Bennett, 1-1 Chara; 1-2 Bergeron; 2-2 Malkin; 2-3 Bergeron)

Calgary Flames – Detroit Red Wings 2:3 (1-0 Raymond, 1-1 Sheahan; 1-2 Zetterberg; 1-3 PPG Abdelkader, 2-3 SHG Backlund)

Anaheim Ducks – New York Rangers 1:4 (; 0-1 Brassard; 0-2 Nash, 1-2 PPG Beauchemin, 1-3 Zuccarello, 1-4 EN Moore)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!