Tenis

Doha bez drugog hrvatskog polufinalista, Dodig oba seta otvorio breakom i izgubio

Niko Rukavina • četvrtak, 08.01.2015.
Doha bez drugog hrvatskog polufinalista, Dodig oba seta otvorio breakom i izgubio

Ivan Dodig nije uspio ponoviti uspjeh iskusnijeg kolege Karlovića i izboriti polufinale ATP-a u Dohi. Iako je hrvatski predstavnik u oba seta prvi napravio break, Andreas Seppi je na kraju slavio s 2:0 u setovima...

Ivo Karlović je s 35 godina na leđima zadivio teniski svijet današnjom pobjedom nad prvim tenisačem svijeta Novakom Đokovićem čime je izborio polufinale ATP-a u Dohi, no isto nije pošlo za rukom drugom hrvatskom predstavniku koji je s 2:0 u setovima izgubio od Andreasa Seppija.

Nakon što su oba tenisača obranila svoje servise, Dodig je napravio break kod 1-1, nakon tri neiskorištene break-lopte, za veliku moralnu prednost na samom početku meča. Oba tenisača branila su svoje servise, kada je Seppi uzvratio Dodigu za break za 4-4.

Kod 6-5 za Seppija, Dodig je loše servirao, izgubio je tri servisa i omogućio suparniku tri set lopte. Prvu je obranio, no drugu iskusni Talijan nije propustio realizirati.

Drugi set je krenuo kao i prvi. Kod 1-1, Dodig ponovno radi break i osvaja svoj servis, zadnji u meču. Kod 3-2 za hrvatskog tenisača, Seppi radi break i osvaja svoj servis. Talijan je zatim drugi put u setu breaknuo Dodiga i dobio je priliku servirati za meč.

No, Dodig izlazi iz krize i radi treći break u meču za 4-5 i ponovni „ulazak“ u meč. Međutim, Dodig nije uspio osvojiti ni treći uzastopni servis čime je omogućio pobjedu 30-godišnjem Talijanu.

ATP Doha, četvrtfinale

Andreas Seppi (Italija) - Ivan Dodig (Hrvatska) 2:0 (7-5, 6-4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!